Tip: Hotel Vesper in Noordwijk aan Zee


Hotel Vesper

Hotel Vesper in Noordwijk aan Zee is een prachtig boutique hotel aan het strand. Dikke aanrader voor jouw volgende weekendje weg!

Noordwijk aan Zee is misschien wel mijn favoriete strand van Nederland. Het is een uurtje rijden vanuit Utrecht, er zijn genoeg fijne strandtenten en de sfeer is relaxed. Ik kom er graag voor een lekkere lunch bij Bries of Branding. In juni bleef ik een nachtje slapen in een hotel dat al lang op mijn verlanglijstje stond: Hotel Vesper. Het is zo’n parel die alles heeft.

Hotel Vesper in Noordwijk

Hotel Vesper ligt pal aan de boulevard van Noordwijk: de Koningin Astrid Boulevard. Het boutique hotel telt 27 kamers en is daarmee kleinschaliger dan de massahotels in het centrum, maar professioneler dan de B&B’. Wat mij betreft de gulden middenweg.

Het fijne aan Vesper is dat het hotel een heerlijk restaurant mét terras heeft. Van achter je tafeltje kijk je uit over de duinen en de zee. Eet je liever op het strand? Dan is restaurant Bries een aanrader. Je hoeft er alleen maar de boulevard voor over te steken en het strand op te lopen.

Welkom in Noordwijk!
Hotel Vesper
Ons uitzicht
Hotel Vesper
Onze kamer

Uiteten bij Vesper

Mijn vriend en ik dineren heerlijk bij Vesper. We bestellen drie gangen en hebben keuze uit verschillende vis-, vlees- en vega-opties. Ik kies de humus vooraf en neem als hoofdgerecht de zalm/tonijn combinatie. Als dessert bestel ik de cheesecake. Vesper serveert bijpassende wijnen bij haar gerechten, die mij goed smaken! We boffen met het weer en zien tijdens het toetje de zon ondergaan.

Je kan overigens ook prima voor een borrel bij Vesper terecht. Neem plaats aan een tafeltje of plof neer op een loungebank. Er staan verschillende heerlijke borrelhappen op de kaart, en er is een ruim aanbod aan lekkere cocktails.

Hotel Vesper
Vooraf
Hotel Vesper
Diner
Noordwijk
Hotel Vesper

Onze hotelkamer

Vesper heeft een mooie kamer voor ons: we verblijven in een luxe kamer met balkon, uitzicht op zee én een fantastisch ligbad. De kamer heeft sfeervolle details en fijne extra’tjes, zoals een goed espresso-apparaat, badjassen en slippers, een platenspeler en genoeg ruimte om je kleding of handdoek op te hangen. De badkamer is voorzien van diverse verzorgingsproducten, een dubbele wastafel, inloopdouche (met enorme douchekop) en dus hét bad. Vanuit de badkuip kijk je uit over het strand en zie je de zon in de zee zakken.

Na een heerlijk nachtje slapen op de boxspring, loop ik in mijn badjas het strand op. Wat is het fijn om als eerste op het strand te zijn! Ik neem een duik en luister naar een meditatie in het zand. Hier kan ik eeuwig blijven. Ooit ga ik aan zee wonen.

Hotel Vesper
In bad
Hotel Vesper
Vanaf ons balkon
Hotel Vesper
Sunset
Hotel Vesper
Het bad

Ontbijt & service

Dan is het tijd voor het toch wel legendarische ontbijt van Hotel Vesper. Ik ben vrij kritisch op hotelontbijt, want meestal betaal je veel voor een standaard ontbijtbuffet. Nu niet! Bij Hotel Vesper bestel je a la carte. Ik ga voor de breakfast special (gepocheerd ei met avocado en muhamarra) en mijn vriend kiest de eggs benedict. We delen nog een bowl met kwark en vers fruit, en die blijkt rijkelijk gevuld. Een goede cappuccino en glaasje bubbels maken het helemaal compleet. Binnen kan je alsnog naar het buffet, waar ontelbaar veel taartjes, kazen en andere lekkernijen liggen uitgestald.

Om het helemaal compleet te maken, is de service ook nog eens top. Iedereen is vriendelijk en behulpzaam. We krijgen een parkeervergunning waarmee onze auto gratis op de boulevard kan staan. En bij aankomst stond er meteen een welkomsdrankje koud. Dit is zo’n hotel waar alles klopt. Hotel Vesper, ik ben fan!

Hotel Vesper Noordwijk
Ontbijt
Noordwijk aan Zee
Ligbedden

Hotel Vesper voor digital nomads?

Is Hotel Vesper ook geschikt voor digital nomads? Ja zeker! Mijn vriend moest nog wat werk doen dus had zijn laptop mee. In onze kamer stond een bureautje, waar hij aan heeft kunnen werken. Het internet bij Vesper was prima, en er is geen geluidsoverlast. Ook op het terras of in de lobby kan je fijn je laptop open klappen. Gelukkig had ik ‘echt’ vrij, en heb ik elke minuut van deze getaway kunnen genieten.

Lobby en restaurant

Doen in de buurt

Heb je langer de tijd of heb je het strand al snel gezien? Dan kan je na je duik in de zee of een fijne strandwandeling ook de omgeving verkennen. Noordwijk ligt in de bollenstreek. Tussen maart en mei kan je hier dus menig tulpenveld bewonderen. De Keukenhof is 20 minuten rijden met de auto. Natuurgebied de Koepelduinen is prachtig voor een wandeling. Leiden en Den Haag zijn leuke steden in de buurt. En tot slot is het dorpje Kaag leuk om even te bezoeken.

Ook een nachtje of weekendje weg naar Hotel Vesper? Check hier de vijf arrangementen die ze nu aanbieden >

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en Spotify >

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

N.B. Ik verbleef bij Hotel Vesper op uitnodiging.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *