Hij verdient een ton per week: Joshua Kaats


Joshua Kaats
Joshua Kaats

Hoe kun je een ton per week verdienen? Dat willen we allemaal wel! Joshua Kaats is ondernemer en deelt hoe hij per week een ton omzet draait.

Joshua Kaats (25) is miljonair. Joshua begon een paar jaar geleden met dropshipping. Inmiddels heeft hij de Dropship Academy opgezet, waar hij anderen leert hoe ze succesvol kunnen dropshippen, en zijn al zijn financiële en materiële doelen gehaald. Hoe wist Joshua in korte tijd en op jonge leeftijd zijn doelen te behalen? En wat doe je als je op je 25ste al je droomleven leidt? Ik sprak Joshua over doelen stellen en halen, voldoening en mindset.

Luister het hele interview op de Vrije Meid Podcast:

1. Wie ben je? Kan je je voorstellen?

“Ik ben Joshua Kaats, 25 jaar. Ik ben vier jaar geleden begonnen met mijn online business, met het doel om digital nomad te worden en overal ter wereld te kunnen werken. Ik help startende ondernemers om dit ook te bereiken: een online business opzetten en succesvol runnen. Ik ben begonnen met dropshipping: e-commerce. Je biedt producten aan zonder zelf een voorraad te hebben. Ik heb ook een online educatie business, waar ik anderen het dropshippen leer. “

2. Wat is dropshipping precies?

Je verkoopt andermans producten. Je doet eigenlijk de marketing voor andere leveranciers. Je draait advertenties en verkoopt producten, terwijl je de order vervolgens doorzet naar leverancier. Daarnaast zijn we nu bezig met het opzetten van white label producten; dus echt een eigen merk in de markt zetten op een blanco product.”

Tip: download GRATIS Joshua’s e-book ‘De Dropship Blauwdruk’ >

Joshua Kaats
Joshua Kaats

3. Hoe ben je hiermee begonnen?

“Ik studeerde commerciële economie. Toen ik op reis was in Thailand, zag ik veel digital nomads online – met laptop – hun geld verdienen, terwijl ze de wereld rondreisden. Dat wilde ik ook! Als zij dat konden, kon ik dat toch ook? In een notendop ben ik toen gestart met dropshipping en daar zo goed in geworden dat ik het nu anderen leer. Dit vind ik nog leuker. Daar komen nu mijn meeste inkomsten vandaan.”

4. Wat is jouw rol nu?

“Ik houd me bezig met content maken voor de leden, marketing en strategie van de white label producten. Mijn team houdt zich bezig met alles daar omheen. Als je groeit, moet je gaan kijken wat een ander kan overpakken. Waar kost je energie en waarvan krijg je energie? Ik heb nu een team van circa 10-15 mensen. Zij doen klantenservice, design, social media, en ondersteuning bij marketing.”

Joshua Kaats
Joshua Kaats

5. Vertel eens over jouw reis?

“Het ging redelijk snel. Toen ik begon waren er weinig concurrenten. Het voordeel was dat ik dus een van de weinigen was. Maar ik kon niet leren van anderen. Nu is er zoveel content over dropshipping! Na de eerste maand draaide ik 8400 euro omzet. Toen ging de knop om. Als ik dit al na een maand kon halen… Ik wilde er volop gaan focussen en ben na drie maanden gestopt met mijn studie. Ik vloog naar Thailand en omringde me met andere digital nomads. Daar leerde ik nog meer van. De juiste omgeving is heel belangrijk. Ik leefde al tijdens mijn eerste ondernemersjaar mijn droom lifestyle.”

6. Wat motiveerde jou om door te groeien als je droom al bereikt was?

“Je verlegt je dromen. Je ziet mogelijkheden en verlegt je grenzen. Voor sommigen is werken vanuit het buitenland al een heel ding. Hoe groter de doelen die je bereikt, hoe groter je gaat dromen. Zo groeit het steeds verder. Na het bereiken van het eerste doel, wilde ik een rolex kopen. Inmiddels heb ik al mijn materiële doelen ook bereikt.”

7. Wat deed dat met je mindset?

“Iedereen had mij altijd verteld: volg een studie, vind een goede baan. Ik zag nu dat het ook anders kon, en wilde daar anderen mee inspireren. Je omgeving, je ouders, de media beïnvloeden hoe je denkt te moeten leven. Door andere rolmodellen te zien, op social media bijvoorbeeld, zie je dat er meer mogelijk is. Door de vele online cursussen nu, kan je in korte tijd alles leren wat je wilt. Daar heb je niet per se een studie meer voor nodig. Dat geldt natuurlijk niet voor alle beroepen.”

8. Is alles te leren?

“Mindset is 90%. Iedereen krijgt tegenslagen. Een goede mindset bepaalt of je doorgaat of stopt. Alleen met een goede minset kan je succesvol worden.”

9. Hoe kom jij aan je sterke mindset?

“Ik ben vroeger gepest omdat ik te zwaar was. Ik was 16 jaar en woog 116 kilo. Ik ging kickboksen en ik wilde meedoen aan een kickboksgala. Mijn kickbokstrainer lachte me bijna uit. Vanaf dat moment had ik een doel: ik visualiseerde het en zag het voor me. Ik had een doel, een plan en geloofde erin. Anderhalf jaar later stond ik in de ring. Dat deed me beseffen: als ik dit kan, kan ik nog meer. Ik ben veel gaan lezen, kijken, luisteren. Dat deed mijn mindset groeien.”

10. Blijf jij voldoening halen uit het behalen van doelen?

“Nee. Na een Lamborgini, Ferrari, horloges, miljoenenvilla, etc. denken mensen dat je de gelukkigste persoon op aarde moet zijn. Ik was 24 en dacht: en nu? Wat maakt gelukkig? Ik heb de auto’s verkocht. Ik heb nu geen financiële doelen meer, maar een bucketlist met vette ervaringen. Ik werk nu samen met een goed doel, om de mensen op Bali te helpen. Geld maakt niet gelukkig, maar dat besef je pas echt als je het hebt.”

Joshua Kaats

11. Wat draai je nu voor omzet?

“Ongeveer €600.000-700.000 omzet per maand. Dat is de omzet van al mijn bedrijven samen. Dus €150.000-175.000 per week. Ik heb ooit eens vier ton in een uur gedraaid. Dat was eenmalig, hoor. Vroeger leek €1000 per dag mij heel veel. Maar je legt de lat steeds hoger, ook doordat je ziet dat anderen het ook kunnen.”

12. Heb je altijd een goede relatie gehad met geld?

“Jawel. Ik kom uit een gezin waar altijd wel genoeg geld was. Ik heb altijd gewerkt, in het weekend stond ik in de afwas vroeger. Die money mindset is wel belangrijk. Een schaarste mindset werkt je tegen in je business. Als persoon moet je meegroeien met je bedrijf. Je bent vaak je bedrijf. Als het niet goed gaat met jou, gaat het ook niet goed met je business. Dus zorg dat je je goed voelt. Dan zie je dat ook terug in je bedrijf, je team, je inkomsten.”

13. Heb jij wel eens een dip of tegenslag gehad?

“Vorig jaar had ik nergens meer zin in. Ik wilde niet meer werken en heb Whatsapp en social media van mij telefoon gegooid. Ik heb hulp gezocht toen. Die periodes horen er ook bij. Het is geen rechte lijn. Mensen zien alleen succes, maar er zijn altijd tegenslagen. Ik heb in het begin ook wel eens producten verkocht die ik niet mocht verkopen. Na een paar maanden moest ik eigenlijk weer opnieuw beginnen toen. Hierdoor besefte ik hoe sterk mijn mindset was. Als je dan doorgaat, laat je veel concurrenten achter je.”

14. Heb je veel kosten?

“Niet gek veel. Mijn team, advertenties, software zijn de grootste kostenposten. Bij het ontwikkelen van een eigen merk, liggen de kosten hoger. Bij e-commerce ligt mijn winstmarge op circa 30%. Bij dropship academy op 60-70%, dus 30-40% zijn kosten.”

15. Hoe blijf je groeien?

“Meer marketing, advertenties, actief zijn op social media, waarde delen. Of het verbeteren van het product, voor hogere klanttevredenheid.”

16. Hoe ga je om met kritiek?

“In het begin raakte het me wel. Iedereen had opeens een mening over mij. Maar zolang ik mijzelf in de spiegel kan aankijken en de juiste intenties heb, doet kritiek me minder. Ik maak me er ook wel eens schuldig aan: dat ik bij ondernemers denk: zal het een oplichter zijn? Het klinkt soms ook too good to be true. Maar ik heb genoeg succesverhalen van klanten om te laten zien dat het echt kan.”

Joshua Kaats

17. Biedt jouw academy een garantie voor succes?

“Het is een tool, maar geen garantie. Je moet het uiteindelijk zelf doen. Je mindset gaat het verschil maken. Ook speelt talent, kapitaal en een stukje geluk natuurlijk een rol. Mensen die denken in problemen, die halen het niet. Daarom begint de academy met een module over mindset.”

18. Wie zijn jouw rolmodellen?

“Eelco de Boer en Tony Robbins. Along the way leer ik van heel veel mensen. Met een open geest kan je van iedereen leren. Soms is het juist leerzaam om iemand buiten je eigen wereldje te spreken. Zij kijken met een objectieve blik naar jouw business. Ik probeer elke dag iets te doen aan persoonlijke ontwikkeling. Blijf jezelf ontwikkelen. Master your mindset kan ik iedereen aanraden.”

19. Hoe zorg je voor je vermogen?

“Het is zonde om het op de bank te laten staan. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met vermogensopbouw. Iedereen kan financieel onafhankelijk worden. Verdiep je erin, naast je business. Investeer iedere maand een deel van je cashflow in je vermogen. Geef niet alles uit.”

20. Hoeveel werk je?

“Ik heb dagen dat ik 12 uur per dag wek, maar ook weken dat ik helemaal niets doe. Zelf bepalen wanneer ik werk, is voor mij vrijheid. Kunnen uittunen is de ultieme vrijheid. Het bedrijf loopt door als ik niet werk, maar als ik wel even gas geef, zie ik dat wel meteen terug in de omzet. Ik voel niet meer de druk om continu zichtbaar te zijn op Instagram. Tijd voor jezelf nemen is soms het beste wat je voor je business (en jezelf) kan doen.”

21. Heb je nog dromen? Of leef je al je mooiste leven?

“Ik ben al goed op weg, maar ik ben nu bezig met de volgende stap. What’s next? Die drive van het begin is minder. Ik heb veel doelen al behaald. Ik ben op zoek naar waar ik komende tijd op wil gaan focussen. Bali Care Foundation is daar zeker een onderdeel van. Eén keer voedselpakketten rondbrengen is dweilen met de kraan open. Daarom ben ik een lange termijnsamenwerking aangegaan. Daar haal ik echte voldoening uit. Echt impact maken.”

Meer Joshua Kaats? Volg Joshua op Instagram >

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

boek
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *