Yogaweekend Vlieland: hoe was dat? 1


Zwemmen in de Noordzee

Het eerste weekend van november had ik een yogaweekend Vlieland: drie dagen yoga in een hotel aan het strand. Hoe was dat?

Begin 2020 zou ik voor het eerst in mijn leven op yogaretreat gaan. Maar helaas, door corona werd mijn reis naar Marokko geannuleerd. En dat terwijl ik al lang uitkeek naar die trip. Ik wilde al een tijdje graag op een yogavakantie. Gelukkig kan dat ook in Nederland. Van 30 oktober t/m 1 november 2020 had ik mijn eerste yogaweekend Vlieland. Een fijne manier om te kijken of een yogaweekend iets voor je is!

Yoga op het Wad

Yogaweekend bij Westcord Vlieland

Samen met mijn moeder ging ik een weekend op yogaweekend bij Westcord Strandhotel Seeduyn. Dit hotel ligt aan de noordkant van Vlieland, aan het Noordzeestrand. Er worden maandelijks yogaweekenden georganiseerd in het hotel. Hiervoor huurt het hotel elke maand een andere yogadocent in. Onze yogadocent was Harriët de Bruin uit Sneek. Je slaapt dus in een hotelkamer bij Westcord, maar het yogaprogramma wordt geheel verzorgd door een ervaren yogadocent.

Programma yogaweekend

Hoe ziet zo’n yogaweekend eruit? Mijn yogaweekend Vlieland had onderstaand programma:

 • Vrijdagmiddag aankomst
 • Vrijdagavond yoga
 • Zaterdagochtend yoga
 • Zaterdag einde middag yoga
 • Zondagochtend yoga

Totaal dus vier keer yoga. Verder zat er ontbijt bij van het hotel en nog een diner. Je bent vrij om de rest van de tijd zelf in te vullen. Denk aan:

 • Strandwandeling
 • Wandelen door Oost-Vlieland
 • Vliehors Expres
 • Massage / wellness
 • Zwemmen in de zee
 • Lezen

Ik vond het weekend echt voorbij vlie-gen. Dus wees niet bang dat je je verveelt. Toch was het ook niet te vol. Doordat je op Vlieland bent, ben je er echt even uit en het hele weekend staat in het teken van ontspanning. Teveel ontspanning bestaat niet 😉

Zwemmen in de herfst

Hoe hoog was het yoganiveau?

Hoewel ik al jaren elke week wel aan yoga doe (het liefst yin, restorative, slow flow), zie ik mezelf nooit als een mega ervaren yogi. Ik was daarom vooral benieuwd wat voor niveau yoga het zou zijn. Zou vier keer yoga in een weekend pittig zijn? En wat voor vormen van yoga zouden het zijn? Daar stond vooraf niet veel bij. Wel was bekend dat het yogaweekend ook voor beginners was. Ik verwachtte dus geen lastige houdingen, maar juist een ontspannen vorm van yoga.

Dat bleek te kloppen. De yoga was vrij rustig. Eigenlijk waren de lessen meer gericht op mindfullness. Dat vond ik fijn. Zo kom je ook mentaal in de ontspanning. En daar gaat het uiteindelijk om. Yoga is voor mij een manier om mentaal te ontspannen. De oefeningen en begeleiding van Harriët hielp daar erg bij.

Vlieland

Hoe ik het heb ervaren

Ik vond het heerlijk! Het doel was ontspanning, en dat is helemaal gelukt. Daar droegen het eiland, de yogalessen van Harriët, de wellness, het wandelen én de duik in de Noordzee zeker aan bij. Ja, ik heb gezwommen in de Noordzee. Idee van Harriët! Het was heerlijk voor je lijf maar vooral ook een mentale overwinning.

Pluspunten:

 • Vlieland! I love de Wadden!
 • Goede begeleiding van yogadocent Harriët de Bruin
 • Massage en gezichtsbehandeling bij het hotel
 • Wandelen over het strand en door de duinen
 • Zwemmen in de Noordzee

Minpunten:

 • Rommelige ontvangst in het hotel
 • Matige service in het hotelrestaurant
 • Gedateerd interieur in het hotel
 • Weinig sfeervolle yogazaal
 • Reistijd: je bent toch even onderweg

N.B. Je betaalt per persoon €209 inclusief ontbijt en 1x diner

Uitzicht vanaf Seeduyn

Ook een yogaweekend Vlieland?

Ik zoek altijd naar yogaretreats op BookYogaRetreats.com. Daar vond ik bijvoorbeeld dit fijne yogaweekend Vlieland. Het is eveneens een driedaags retreat en je overnacht dan ook bij Strandhotel Seeduyn. De boottocht is niet inbegrepen.

Yogaweekend Vlieland

Yogaweekend op een andere bestemming

Yogaweekend op een andere bestemming? Check dan BookYogaRetreats.com en zoek naar jouw ideale retreat. Denk bijvoorbeeld aan

Je vindt op BookYogaRetreats.com talloze yogaretreats over de hele wereld, maar door corona focus ik mij even alleen op Nederland.

Yogaretreat

Yogaspullen nodig?

Bij sommige retreats kan je de yogaspullen van het retreat gebruiken. Denk aan een yogamatje, bolster, blokken, dekenes, etc. Kijk goed bij jouw retreat of dit het geval is. Worden er geen spullen uitgeleend of vind je het frisser om je eigen spullen mee te nemen? Bestel dan je props op Yogashop.nl >

Waar zou jij wel een yogaretreat willen volgen? Al eens gedaan? Deel je tips!

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Yogaweekend Vlieland: hoe was dat?