Duiken Aruba: 5 mooie spots 1


Duiken Aruba

Op one happy island Aruba kan je prachtig duiken. Ik tip je vijf mooie spots om te duiken of te snorkelen.

De Nederlandse Antillen zijn een heus onderwater-walhalla. Misschien ken je vooral Bonaire als duikbestemming van het Caribisch gebied, maar ook Aruba (en Curaçao) hebben duikers en snorkelaars genoeg te bieden. Er zijn grofweg drie grote redenen waarom het hier onderwater zo mooi is:

  1. Goede visabilty; je kan ver kijken en dan zie je meer
  2. Flora en fauna: genoeg dieren en koraal te zien
  3. Scheepswrakken: voor een bijzondere duik én magneet voor flora en fauna

Uiteraard is het hierbij wel belangrijk om op de juiste plekken te duiken. En laat ik nu net tips voor je hebben!

Aruba Outdoor Adventures

Waar duiken op Aruba?

Ik heb op Aruba op vier verschillende plekken gedoken, en op één plek gesnorkeld. In onderstaande video zie je alle vijf de spots.

Bekijk hier de video:

5x Duikspots op Aruba

Hieronder licht ik kort de vijf plekken toe.

1. Antillas Wreck

Voor de noordkust van Aruba – ter hoogte van Tres Trapi – ligt het scheepswrak Antillas, een oud Duits schip dat hier in de tweede wereldoorlog gezonken is. Het schip is enorm en ligt in zijn geheel – gekanteld – op de zeebodem. Het is een walhalla voor vissen en koraal. Koraal groeit op het schip, en dat trekt weer vissen aan. Bovendien vinden vissen het fijn om onder het schip te schuilen. Je hebt hier ook een goede kans om schildpadden te spotten! Snorkelen is hier eveneens een goede optie, want het schip ligt op 16 meter diepte en is dus goed te zien vanaf het wateroppervlak.

Antillas

2. Pedernales Wreck

In 1942 – eveneens in de tweede wereldoorlog – is ook aan de noordkust van Aruba en schip Pedernales opgeblazen en gezonken. Dit wrak is dan ook niet in tact, maar bestaat uit losse onderdelen die hier op de zeebodem liggen. Dit maakt duiken bij Pedernales een echte treasure hunt. Elke paar meter kom je weer iets anders tegen. Ook dit is weer een geliefde spot voor de flora en fauna. Snorkelen is hier eveneens een optie, alleen bevind je je dan soms wel ver van de objecten. Het is hier namelijk 10 meter diep, en de objecten zijn soms gedetailleerd.

Pedernales

3. Jane Sea Wreck

Een prachtige duikspot doordat dit scheepswrak nog in zeer goede staat is, en het bovendien rechtop ligt. Zo kan je van achter op het schip uitkijken of de hele lengte van het Jane Sea Wreck. Je zou er bijna hoogtevrees van krijgen! Snorkelen is hier geen optie, omdat het water redelijk ruig is. Jane Sea Wreck bevindt zich namelijk aan de zuidkust van Aruba. Een pilletje tegen zeeziekte kan wellicht geen kwaad. Jane Sea Wreck ligt op 27 meter diepte, dus een PADI Advanced is vereist.

Jads

4. Barcadera Reef

Vlakbij Jane Sea Wreck vind je het Barcadera Reef. Dit keer geen wrak, maar een prachtig stukje natuur. Het Barcadera Reef kenmerkt zich door vele gekleurde vissen en tropisch koraal. Het is hier 16 meter diep, dus je kan er terecht met een PADI Open Water. Snorkelen is hier wederom geen optie, omdat de zee hier te wild is.

Voor het duiken

5. Spanish Lagoon (snorkelen)

De Spaanse Lagoon is een ondiep stukje blauwe zee, voor de zuidkust van Aruba. Het water is hier onwijs helder en je kan er prachtige vissen en koraal spotten heel dichtbij. Denk aan scholen gekleurde visjes, murenen en trompetvissen. Ik bezocht deze spot met Aruba Outdoor Adventures. Je kajakt dan vanaf de kant naar een steigertje in de lagoon, waar je je flippers en duikbril omdoet en te water gaat.

Spanish Lagoon

Duikschool Aruba

Ik heb op Aruba met twee duikscholen gedoken:

1. Jads Diving Aruba

Met deze duikschool heb ik bij Jane Sea Wreck en Barcadera Reef gedoken. De dive master was de ervaren Amerikaanse Susan. Check hier meer informatie over Jads Diving Aruba >

2. Red Sail Aruba

Met Red Sails Aruba heb ik de duiken bij Antillas en Pedernales gemaakt. De dive master was een ervaren Arubaanse man. Ik ben helaas zijn naam vergeten. Check hier meer informatie over Red Sail >

Red Sail

Snorkelen op Aruba met schildpadden

Wil jij graag snorkelen op Aruba met schildpadden? De beste kans heb je volgens mij bij Tres Trapi, of voor de kust rondom het Antillas Wreck.

Heb jij wel eens gedoken op Aruba?

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 
Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf‘ >
Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

N.B. Deze reis kwam tot stand in samenwerking met Aruba Toerisme

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Duiken Aruba: 5 mooie spots

  • Emma

    Beste Suzanne, bedankt voor je interessante artikel over duikspots! Vooral Jane Sea Wreck klinkt interessant doordat het wrak nog intact is. Ik vind de plaatsen waar een boot of jacht gezonken is altijd interessant om te ontdekken. Ik zal dit doorsturen naar mijn vriend als hint voor onze volgende vakantie.