10x Leuke plekken voor een werkvakantie Nederland


Bosvilla Kennemerduinen

Ga jij op werkvakantie in Nederland? Groot gelijk! Je hoeft niet ver te vliegen om de voordelen van een workation te ervaren.

Een werkvakantie in Nederland biedt je talloze voordelen. Allereerst natuurlijk de algemene voordelen van een workation. Je combineert werk met ontspanning, kan focussen op een bepaald project, nieuwe inspiratie opdoen, en tegelijkertijd genieten van ‘even weg zijn’. Het grote voordeel aan een werkvakantie Nederland is natuurlijk dat je nooit lang hoeft te reizen. Zelfs de Waddeneilanden bereik je in maximaal een paar uur.

Dit zijn mijn favoriete plekken voor een werkvakantie Nederland

Ik tip je graag de fijnste hotels en andere accommodaties op een goede locatie (en uiteraard work-proof).

1. Hotel Vesper, Noordwijk aan Zee

Hotel Vesper

Een prachtig hotel pal aan het strand waar alles klopt. De kamers zijn netjes en wij hadden niet alleen een bureau en balkon (met zeezicht) maar ook een heerlijk bad en goede espressomachine. De lobby van Vesper is ook ideaal om je laptop open te klappen. Of neem plaats op het terras onder een parasol.

Check de prijzen en beschikbaarheid >

2. Natuurhuisje in de polder

Aan een rustige weg

Afgelopen zomer ging ik op werkvakantie naar dit natuurhuisje in de polder van Noord-Holland. Ik kon heerlijk buiten werken, onder het zonnedoek, met uitzicht op de weilanden. Als ik het even zat was, ging ik wandelen over de dijk of kajakken door de smalle slootjes.

Check de prijzen en beschikbaarheid >

3. Bosvilla Kennemerduinen

In de serre

In maart werkte ik met twee andere meiden in het bos nabij IJmuiden. We verbleven in deze prachtige bosvilla in de Kennemerduinen. Een toplocatie! Niet alleen door de enorme tuin, maar zeker ook doordat je zó het bos in loopt. Het strand is ook niet ver. Het was hierdoor echt een gevalletje work hard, play hard!

Check de prijzen en beschikbaarheid >

4. Boulevard 5, Zandvoort aan Zee

Boulevard5

Eind 2020 reisde ik af naar Zandvoort, waar ik mijn laptop openklapte in Boulevard 5, een fijn appartement aan zee. Boulevard 5 heeft de sfeer van een boutiquehotel, maar alle ‘kamers’ hebben een eigen zitgedeelte en keuken. Ik vond het ligbad en het balkon (met zeezicht) ook harde pré’s. Zou er graag weer heengaan.

Check de prijzen en beschikbaarheid >

5. Maastricht

Townhouse Designhotel Maastricht

Maastricht is altijd een goed idee! Qua hotels heb ik verschillende tips, zoals het hippe Green Elephant Hostel, Townhouse Hotel of Kaboom Hotel. Zeker Green Elephant en Townhouse hebben een fijne lobby om in te werken, en een gedeelde spa waar je heerlijk kunt bijkomen na een lange werkdag.

Check de prijzen en beschikbaarheid van Green Elephant >

Check de prijzen en beschikbaarheid van Townhouse >

6. BUNK Hotel, Utrecht

Werken bij BUNK

Toe aan het stadse leven? In Utrecht raad ik BUNK Hotel aan. Dit fijne hotel combineert de service van een hotel met de sfeer (en prijzen) van een modern hostel. Je kan kiezen voor een bunk bed (pod) of eigen kamer. Werken doe je op de eerste verdieping, waar je een mooi uitzicht hebt over het restaurant en de kerk waarin het hotel gevestigd is.

Check de prijzen en beschikbaarheid >

7. De Wadden

Strand Texel

Tja, wat kan ik zeggen? Ik ben gek op de Wadden! Het maakt me niet uit welk eiland. Huur een huisje op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog en ik vermaak me wel! Ik kom elk jaar wel op de Wadden, ben er in elk seizoen wel eens geweest, op elk eiland, en het is altijd fantastisch. Op de Wadden kom ik écht tot rust. Daarom de ideale plek voor een werkvakantie in eigen land.

Vind hier een accommodatie op de Wadden >

8. Urban Residence, Rotterdam

The view <3

Waan je in een wereldstad en huur een appartement in een hoge flat in Rotterdam. Ik zou bijna zeggen wolkenkrabber. Zo kan je genieten van het stadse leven, maar je ook even terugtrekken als je nog werk moet doen. Al heeft Rotterdam ook talloze leuke cafe’s waar je als remote worker terecht kunt.

Check de prijzen en beschikbaarheid >

9. Hemels Haarlem

Haarlem

Als ik niet in Utrecht woonde, dan woonde ik denk ik in Haarlem. De ideale stadsgrootte gecombineerd met de ligging nabij het strand maakt het een begeerlijke plek! Mocht ik ooit verhuizen, dan weet je waar ik heen ga. Ik kwam er al geregeld voor een paar dagen en sliep toen bij Hotel Malts en Hotel Carlton Square.

Vind hier een accommodatie in Haarlem >

10. Huur een Volkswagenbus of camper

Onze camper

Werken vanuit een camper: de droom van iedere digital nomad? Ook op wielen kan je natuurlijk een heerlijke werkvakantie in Nederland beleven. Huur een echte Volkswagenbus of een ‘gewone’ camper en zorg dat je een eigen internetbundeltje hebt. Ik stond al eens op de camping van Floortje Dessing in Drenthe, maar de Veluwe of het strand is natuurlijk ook altijd goed.

Zoek hier een camper >

Waar in Nederland zou jij op werkvakantie willen?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download gratis ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Bestel mijn boek Work Hard, Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *