Oodlz: nét-niet-noedels 1Een tijdje geleden hoorde ik van een nieuw noedelsoep-tentje in de stad. Niet later bleek dat het ging om een heuse keten. Voor ik de laatste zou zijn die het zou proberen, besloot ik er eens heen te gaan.

Als noedel-fan is het mijn morele plicht om elke noedelsoep in Amsterdam te proberen. Zeker als het rijstnoedels betreft. Ik bracht afgelopen zondag dan ook een bezoekje aan Oodlz in de Leidsestraat, het zusje van de Frozz-keten die het hele land overneemt. Je vindt Oodlz namelijk al in zo’n beetje elke grote stad in Nederland.

De keuze is reuze
Op het menu: noedelsoep. De klant heeft de keuze uit kippen- of vegetarische bouillon, kan kiezen uit verschillende soorten noedels en vlees, en dit afmaken met twee toppings. Of je doet makkelijk en kiest één van de door Oodlz samengestelde noedelsoepen. De bekers zijn er in twee maten: een halve liter à € 6,50 en een liter à € 10.

Oopz!
Excited als ik was koos ik veel te snel voor de vegetarische bouillon, rijstnoedels, tofublokjes en de toppings rode peper en taugé. Achteraf gezien had ik namelijk beter voor één van de samengestelde soepen kunnen gaan, zoals de Spicy Beef. Deze soep heeft namelijk meer ingrediënten (vooral toppings: ik wilde alles!) en is nog goedkoper ook.

Een goede buur…
De soep bleek best aardig. Een prima bouillon en goede noedels doen een hoop. Toch vond ik het wat flauwtjes en stond er geen chili op tafel. Wie dus niet voor de topping rode peper kiest mist zeker wat pit. Bovendien hoort bij noedelsoep gewoon én taugé én rode peper én bosuitjes én rode peper én koriander én…. je snapt mijn punt. Een beetje jammer dus voor een noedelsoep-tent. Mijn advies: ga dan ook gewoon naar de buren. Bij Saigon eet je heerlijke noedelsoep in een megakom met véél ingredienten én alle toppings. Of maak zelf Bun Rieu, een heerlijke Vietnamese noedelsoep.

Ben jij al bij Oodlz geweest?

De noedelbar Oodlz.
Kies een favoriet…
Of stel zelf een soep samen.
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Oodlz: nét-niet-noedels

  • Anne

    hm klinkt niet zo denderend nee. Voor mij is het ook bij noodlesoep belangrijk dat het lekker pittig is en er veel kruiden in zitten. Als je dat allemaal apart er bij moet kopen zou ik toch jammer vinden. Aanrader is ook New King op de Zeedijk in Amsterdam! Maar wellicht ken je die al 😉