Toerist in eigen stad: SUP-boarding in Utrecht 2


Suppen in Lombok

Afgelopen weekend zette ik mijn eerste stapjes op een SUP-board. Ik ging SUP’pen met SUP-school Domstad in Lombok, Utrecht!

Al een tijdje droom ik ervan om een keer te gaan SUP’pen. Liefst in mijn bikini in een prachtige omgeving natuurlijk, zoals Bali of Lombok. Zaterdag 23 april maakte ik mijn droom eindelijk waar. Ik volgde een les SUP-boarding in Lombok, maar dan de Nederlandse versie 😉
 

SUP-school Domstad

SUP-school Domstad is de eerste SUP-school in Utrecht. SUP-school Domstad bestaat sinds 2015, maar omdat het SUP-seizoen toen al ten einde liep, kwam het er toen niet meer van. Deze maand (deze blog stamt uit 2016) startten de lessen bij SUP-school Domstad weer, en dus pakte ik direct mijn kans. Ik meldde me aan voor een ‘clinic’ SUP’pen bij Molen De Ster, een oude molen in de Utrechtse wijk Lombok vanaf waar de SUP-clinic zou starten. 
 
De boards liggen al klaar!
Klaar voor de start?
Een  prachtig stukje Utrecht

Lombok & Molen De Ster

Voor de niet-Utrechters: Lombok is dus een superleuk wijkje in Utrecht, ten westen van Utrecht CS. Je loopt er eigenlijk zó heen vanaf het station. Lombok is uniek qua bouw, inwoners en winkeltjes. Het is een heerlijke combinatie van oude, gerenoveerde herenhuisjes en oude, minder goed onderhouden panden. Er wonen veel mensen met buitenlandse roots, studenten, yup’pen en waarschijnlijk nog wel wat andere cliché’s die ik nu vergeet 😉 Door deze mix van achtergronden vind je in Lombok traditionele groenteboertjes en exotische restaurantjes, maar ook hippe(re) koffiezaken en dus ook Molen De Ster. De molen is te huur voor feesten en andere evenementen, maar er is ook een restaurantje en er worden geregeld leuke dingen georganiseerd, zoals SUP’pen, yoga of een openluchtbioscoop. Zie de agenda!
 
Terras van Molen De Ster
Molen De Ster
 

Stand Up Paddling / Stand Up Paddle Boarding

SUP’pen is een afkorting voor Stand Up Paddling of Stand Up Paddle Boarding. Oftewel, rechtop op een surfboard staan en peddelen maar! Yvonne van SUP-school Domstad start de clinic met een korte uitleg over de sport en de techniek. Het blijkt geen rocketscience: peddel vasthouden alsof je gaat kanoën en om de paar slagen wisselen van kant om rechtdoor te blijven gaan. Hoe verder je peddel van je board af het water in gaat, des te schever zul je gaan. De truc is vooral om goed in balans te blijven en stabiel op het board te blijven staan! 
 
SUP’pen

De tocht

Na de korte uitleg is het tijd om op ons board te stappen. We beginnen op de knieën, om zo een beetje gevoel te krijgen met het board, het water en het peddelen. Vanaf de Molen SUP’pen we rustig richting de Munt. Halverwege mogen we gaan staan. Dit doe je door je handen (op je peddel) voor je op het board te zetten en één voor één je voeten neer te zetten. Daarna weer voorzichtig gaan staan en vooral niet meer naar je voeten kijken. Klaar is Keesje!

Zodra we op het ‘open water’ bij de Munt komen (het Merwedekanaal) merken we gelijk dat de stroming en golven hier iets heftiger zijn dan in de rustige Leidsche Rijn. We steken over en komen weer bij de Leidsche Rijn uit, die verder loopt langs Park Oog In Al. Prachtig hier zeg!

We SUP’pen rustig door. Het is een ontspannende sport, zeker zo in de natuur. Tegelijkertijd voel je ook best wel je benen, je armen en je ‘core’. Ik voel me sterk door zo stevig op het board te blijven staan, en probeer iets harder te gaan peddelen. Dit is leuk! Ik zie mezelf dit zeker nog eens doen, maar dan natuurlijk weer in een andere omgeving. Say yes to new adventures!

 
 
 
Let’s go!
Ik sta!
Kijk ons gaan!
 

Nadat we zo ongeveer ter hoogte van mijn huis zijn (ter hoogte van het UWV) is het weer tijd om om te keren. We SUP’pen dezelfde weg terug en maken onderweg uiteraard nog wat foto’s voor de blog. Ik heb mijn actioncam mee en die staat op foto-stand. Ideaal, want waterdicht en prima foto’s (toch?)!

Op het allerlaatste stukje verlies ik nog even bijna mijn evenwicht. Ik was even afgeleid, en dan vergeet je opeens dat je op een board op het water staat! Maar het ging goed. Ik ben niet gevallen, en het andere meisje ook niet.

Conclusie

Ik vond het heel leuk eindelijk eens te SUP’pen, en het is zeker niet tegengevallen. Ik vond het niet moeilijk, maar het blijft wel een uitdaging: je moet continu op blijven letten en in balans blijven. Een heel leuke manier dus om een natuurgebied (of stad) te verkennen, tot rust te komen en tegelijkertijd je lichaam te trainen. Ik ga het nog eens doen! Weet iemand nog een mooie SUP-plek? Bedankt SUP-school Domstad!

Een clinic van SUP-school Utrecht bij Molen De Ster kost 15 euro* en duurt een uur. Een uur is prima te doen! Voor meer soorten lessen en prijzen kun je kijken op de website van SUP-school Domstad.

* Ik betaalde in 2016 de helft in verband met deze blog (die niet is beïnvloed door SUP-school Domstad). 

Almost there!
SUP’pen voor Molen De Ster
 
Heb jij wel eens geSUP’t? En waar was dit? 
 

Liever je eigen SUP? Koop er een op Bol.com!

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Toerist in eigen stad: SUP-boarding in Utrecht