5x Hidden gems in Utrecht [+video]


Op pad met Karen

 

Act like a local in Utrecht? Ga dan naar deze vijf hotspots. Stuk voor stuk hidden gems die je niet tegenkomt als je ze niet kent.

 

Vrijdag 3 augustus had ik de eer om Karen, een Amerikaanse expat, mijn stad Utrecht te laten zien. Karen woont alweer een paar jaar in Nederland, en was dus al eens in Utrecht geweest. Daarom haar verzoek aan mij om het ‘echte’ Utrecht te laten zien. Míjn Utrecht. De tentjes die je niet zo maar tegenkomt als je je vaste rondje door het centrum maakt. En dus stippelde ik een mooie route voor Karen uit langs mijn vijf favo ‘hidden gems’ in Utrecht.

 

1. Gys

Biologisch eten en veel streekproducten? Ga naar Gys! Gys heeft een vestiging aan de toffe Voorstraat én aan de upcoming Amsterdamsestraatweg. Deze laatste vestiging heeft ook een mooi zonnig terras. Volgende keer dus naar Pijlsweerd?

 

IJskoffie bij Gys Utrecht

Gys Utrecht

 

2. Karibu

Heerlijke vibes en supergoed eten, dat kan bij Karibu. Karibu zit vlakbij Gys, aan Oudenoord. Eveneens een upcoming buurtje en niet ver van het centrum. Bij deze urban jungle kan je terecht voor simpel en eerlijk comfort- & soulfood. Op het menu staan gezonde gerechten en de porties zijn royaal. Ook geschikt voor de digital nomads onder ons!

 

Brekkie bij Karibu Utrecht

Karibu Utrecht

 

3. Kajakken door de jungle

Een kajak huren is sowieso aan te raden, maar de route door de jungle verraste mij zelfs! Vergeet het standaard rondje Oude Gracht en Singel, maar sla af richting Griftpark en kajak helemaal om Oost-Utrecht heen. Heel veel natuur en vakantievibes gegarandeerd!

 

De gracht van Utrecht

Lekker kajakken

 

4. Broei

Ken je misschien al van deze blog? Ik tipte Broei al eerder als ideale terras, maar ook binnen is het goed toeven. Sowieso vind ik de Oosterkade en de Westerkade heel erg leuk. Yogaschool Yogaya zit er, evenals een lekkere Japanner en Koffieleute.

 

Broei Utrecht

Werken bij Broei Utrecht

 

5. Taplokaal Gist

Rotsoord is een heel tof en upcoming wijkje. Je vindt er Klein Berlijn, de legendarische watertoren, LE:EN en meer. Maar wat ik nog niet kende was Taplokaal Gist, een fijn plekje aan het water waar ze talloze bieren serveren. Even doorlopen vanaf Broei en je bent er!

 

Taplokaal Gist

Biertje bij Taplokaal Gist

 

Ook een buitenlander rondleiden of zelf een glimp opvangen van het leven van een buitenlander? Check 2glimpse.com! Op deze site kun je contact leggen met locals wereldwijd en een culturele uitwisseling opzetten. 

 

Volg Vrije Meid op Facebook. Volg Suzanne op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *