Rotterdam City Guide 1


Sinds ik van Amsterdam naar Utrecht verhuisde, mag ik er eindelijk openlijk voor uit komen. Ik vind Rotterdam héél cool! Dit zijn mijn lievelings in Rotterdam.

Vorig jaar mei bracht ik een bliksembezoek aan Rotterdam. Ik schreef er een blogje ‘Rotterdam voor Dummies‘ over. Afgelopen week ging ik niet een dagje, niet een nachtje, maar een heel weekend naar ‘die nieuwe hippe stad’. Ik heb echt de tijd genomen Rotterdam weer een beetje beter te leren kennen. En ik deel mijn vondsten graag met jullie natuurlijk. Komt-ie:

Lievelingsrestaurant: Jamie’s Italian

Uiteraard is een weekendje Rotterdam niet compleet zonder bezoekje aan de Markthal. Maar dat wist je al. Maar waar moet je dan eten? Nou, Jamie’s Italian is een prima optie! En bovendien de enige vestiging in Nederland! Het eten is verrukkelijk (wij bestelden een antipasti-plank, een sausage pappardelle en een truffelrisotto), de bediening is vriendelijk en de inrichting is sfeervol. Wel op tijd reserveren!

Sausage Pappardelle
Jamie’s Italian in de Markthal

Lievelingsvervoer: Watertaxi

When in Rotterdam… dan pak je de watertaxi! Toch veel leuker dan de metro? Al is dat ook top geregeld in Rotterdam. Openbaar vervoer van wereldklasse! Vanaf  Leuvehaven kun je een watertaxi pakken naar Hotel New York, op Kop van Zuid. Dit kost 3,60 euro. Vanaf Veerhaven betaal je slechts 2,90 euro. Zelf een ritje organiseren? Dan moet je vooraf even reserveren!

Vanuit de watertaxi
Uitzicht vanaf Katendrecht

Lievelingsnostalgie: ss Rotterdam

Jep, ik ben officieel verwend. Ik was vorige week voor de derde keer op een cruiseschip van Holland America! In de zomer van 2014 maakte ik een prachtige cruise door Alaska met de ms Zaandam, eind 2014 stond ik op de ms Volendam in Darwin, en afgelopen weekend bezocht ik de ss Rotterdam in Katendrecht. Superleuk weer even binnen te kijken op een cruiseschip!

ss Rotterdam in Rotterdam

Lievelingswijkje: Katendrecht

Ik had de naam ‘Katendrecht’ wel eens horen vallen op Twitter, maar wat het nou precies was? Geen idee! Nu weet ik het: Katendrecht is het schiereiland onder Kop van Zuid, en bestaat uit een oud gedeelte en een gedeelte met veel nieuwbouw. Ook ss Rotterdam ligt hier. Maar het leukste: je vindt er heerlijke restaurantjes in de Fenix Food Factory (leuker dan de Markthal!) en op het pleintje daarvoor (of achter, net hoe je het bekijkt). Ik at een verrukkelijke pizza bij Bleij. Overigens zagen de andere Italiaanse gerechten bij Bleij er ook superverleidelijk uit!

Fenix Food Factory
Mijn pizza bij Bleij

Bleij

Lievelingshostel: King Kong Hostel

De Witte de Withstraat is zo ongeveer de hipste straat van Rotterdam. Daar moet je geweest zijn! En dat was ik dan ook al. Vorig jaar dronk ik er echter alleen een drankje op het terras van NRC. Afgelopen weekend bracht ik er een hele nacht door, en wel in het King Kong Hostel. En dat is dus het hipste hostel van Rotterdam, zo niet van Nederland! Niet voor niets won King Kong de prijs voor beste hostel van Nederland (volgens HostelWorld). Ik heb op andere blogs al vaak over King Kong Hostel gelezen, en had de eer nu eindelijk zelf eens in het hostel te slapen.

King Kong Hostel in de Witte de Withstraat

Betaalbaar, modern hostel

Bij een hostel denk je misschien al snel aan vieze slaapzalen, geluidsoverlast en schrale backpackers, maar niets van dit allen vind je terug bij King Kong. King Kong is echt een modern hostel voor de moderne reiziger, die waar voor zijn geld wilt, maar nog steeds niet de hoofdprijs wilt betalen. Vanaf 18,50(!) boek je er al een bedje (in een 16-persoons-mixed-dorm, dat wel). Voor 31,50 euro deel je je dorm met vijf andere vrouwen en hebben jullie samen een en-suited badkamer. Liever een eigen kamer? Dan betaal je 37,50 per persoon (totaal 75 euro) voor een tweepersoonskamer, zoals Kong Meis.

Netflix en uitgaansstraatje

Samen met mijn vriend sliep ik mijn eerste nacht in Rotterdam in de Kong Meis. Deze kamer bevindt zich aan de voorkant van het hostel op de tweede verdieping. We sliepen met het raam open (zie foto), maar hebben niet veel last gehad van geluidsoverlast (terwijl de Witte de With een uitgaansstraatje is). ’s Avonds genoten we van het bijbehorende Netflix vanuit ons grote, fijne bed (wel twee aparte dekens). ’s Morgens werden we verrast door een heerlijk ontbijtbuffet in de keuken beneden. Dit ontbijtbuffet kost 7,50 euro per persoon. Inclusief eggs à la minute 😉 Top! De (privé)douche had wat moeite met warm en koud, maar daar wordt nu aan gewerkt. Al met al een hip, modern hostel op een toplocatie in Rotterdam voor zeer goede prijskwaliteit! Ga dat eens in Amsterdam zoeken 😉

Ik sliep kosteloos in het King Kong Hostel in ruil voor deze blog. 

Kong Meis
Sfeerimpressie van King Kong Hostel

Lievelingsuitzicht: Euromast

Tja, sommige dingen zijn niet voor niets cliché hè? De Euromast hoort er gewoon bij. Kijk dit uitzicht! Daar moet je een paar toeristen en bejaarden voor over hebben 😉 En ik vond 9,50 euro voor een ticket naar de top niet eens zo duur voor Westerse begrippen.

Uitzicht op Rotterdam vanaf de Euromast

Lievelings koffiezaak: Coffeelicious 

Na wat tijd te hebben ‘verloren’ aan de rij voor de Euromast, liepen we ietwat uitgehongerd richting de Nieuwe Binnenweg op zoek naar een lunchtentje. And we didn’t even have our coffee yet! Eerste tentje dat ik zag? Coffeelicious. Hmm, zouden ze daar wellicht heel goede koffie hebben? Toen ze slaagden voor de eerste test (twee uitstekende flat whites), besloten mijn vriend en ik er ook maar meteen een broodje te bestellen. Die zagen er goddelijk uit, en dat waren ze ook. Bacon, gegrilde kip, geitenkaas, vijgen, parmaham, bacon… dat werk! Ook de taarten zagen er god-de-lijk uit (red velvet!), maar ik zat zo vol van het broodje dat ik helaas niets meer kon bestellen. Ook de rest van de Nieuwe Binnenweg is trouwens leuk om eens op je gemakje te bekijken!

PS Helaas geen foto want te druk met eten en drinken… #slechteblogger

Lievelingshotel: The Student Hotel

Hoe cool zou het zijn om een tijdje in een hotel te wonen? Wilden we dat niet allemaal tijdens onze GTST-tijd (hallo Rozenboom!)? The Student Hotel maakt het mogelijk, en niet alleen voor studenten! Waan je even Chuck Bass en boek een kamer in The Student Hotel! The Student Hotel zit al in verschillende Nederlandse steden en andere Europese landen, maar is van oorsprong een Nederlands – bekroond – concept (opgericht in 2006). Het concept houdt in dat een groot gedeelte van de kamers één of twee semesters wordt verhuurd aan studenten, en dat de overige (leegstaande) kamers ‘gewoon’ worden verhuurd aan ‘normale’ toeristen. Nou ja, normaal… 😉

Op rechts: The Student Hotel

Fiets en sportschool

Ik sliep mijn tweede nacht in Rotterdam in The Student Hotel. Een kamer in The Student Hotel begint vanaf een euro of 77,- afhankelijk van datum en grootte. Studenten betalen per maand zo’n 800 euro voor een kamer met eigen badkamer en gedeelde keuken. Dit is natuurlijk best veel voor een student, maar je krijgt er ook een bijbehorende VanMoof-fiets, sportschool, studieruimtes en kantine voor terug. Bij die kantine moet helaas gewoon afgerekend worden, maar alles is goed betaalbaar en de sfeer en gerechten doen niet onder voor een gemiddeld hipstertentje.

I’m Chuck Bass!

Het bed in mijn kamer was goed (hard op een fijne manier, lekker kussen, één matras en één deken, weinig geluid, een goede douche en er was zelfs een keukentje. Niet gebruikt overigens 😉 Voor het ontbijt schoof ik aan in de kantine, waar je voor slechts 5,95 euro een breakfast basket kunt bestellen. Wat zit daar in? Een (nog warm) croissantje met boter en jam, een stevig bruin pistoletje met beleg naar keuze (kip) en een barista-koffie. Technisch gezien krijg je die niet ín je mandje, maar je begrijpt wat ik bedoel. Aan ene kant vind ik dat studenten voor een prikkie drie hoog achter moeten wonen en ‘onderaan moeten beginnen’. Aan de andere kant… als ik het geld had gehad en lastig een studentenwoning kon vinden (en daar ook 500 euro moest betalen voor een minikamertje drie hoog achter)? Dan wist ik het wel! I’m Chuck Bass!

Niet-studentikoos budget design hotel

The Student Hotel is kortom een budget design hotel voor moderne studenten en andere moderne reizigers en heeft alles behalve een ‘studentensfeer’. Tenzij dat sfeertje tegenwoordig decadentie ademt? 😉 In Rotterdam vind je The Student Hotel op de kruising van de Oostzeekade en de Willem Ruyslaan (Kralingen).

Ik sliep kosteloos in The Student Hotel in ruil voor deze blog. 

Mijn kaner
De ‘kantine’
De bibliotheek 😉

Lievelingswijn: Sauvignon Blanc van de Pastakantine

Yummie, deze wijn deed mij denken aan Nieuw-Zeeland. Ook de pasta was goed trouwens, evenals de ambiance en de rest van de Pannekoekstraat. Aanrader!

#geenfoto #slechteblogger

Lievelingspark: Kralingen

Ik kende Kralingen al, want ik kwam er eens voor een bloggersevent. Maar een rondje naar en om de Kralingse Plas fietsen op een zonnige lentedag zorgde ervoor dat ik nu écht verliefd ben op Kralingen. WAUW! Die huizen. Dat park. Dat water. Op mijn VanMoof-fietsje van The Student Hotel verkende ik in mum van tijd de omgeving en hield zelf nog tijd over voor een drankje op het terras van De Tuin.

Kralingen part 1
Kralingen part 2

Lievelingsterras: Tropicana

Ooit een succesvol tropisch zwemparadijs, toen een leegstaand spookpand, nu een heerlijke hotspot! Je zit binnen letterlijk in een leegstaand zwembad. Buiten zit je naast het bubbelbad en heb je uitzicht op de Maas. Prachtig! Oh, en de menukaart zag er zó lekker uit 😉

Uitzicht vanaf Tropicana <3

Heb jij nog Rotterdam-tips? Deel die dan alsjeblieft onder dit artikel, zodat niet-Rotterdammers ook weten hoe leuk Roffa is! 
From Rotterdam with love!
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Rotterdam City Guide