Roadtrip Provence: écht op vakantie [+video]


Lekker zwemmen

 

De Provence is relaxed, combineert prachtige dorpjes met schitterende natuur en laten we de wijn, kaas en stokbroden niet vergeten! Huur een auto en een huis en vier écht vakantie als een God in Frankrijk.

“Jij bent toch altijd op vakantie?” hoor ik regelmatig. Toegegeven: mijn Instagram-feed doet misschien vermoeden dat ik altijd op reis ben. En reizen doe ik inderdaad vaak. Maar écht vakantie vieren? Geen laptop mee, niet hoeven werken en geen planning hebben? Dat doe ik zelden! De laatste keer was in ieder geval al 2,5 jaar geleden, voordat ik voor mezelf begon. Hoog tijd voor een week ontspannen dus! Maar hoe doe je dat als ondernemer? In deze mail geef ik tips voor een heerlijk weekje vakantie vieren in Frankrijk.

 

Op de markt

Vakantie als ondernemer

Voor de ondernemers onder ons of de mensen die het zich afvragen: om als ondernemer echt vakantie te nemen is het zaak óf vervanging te regelen (hallo Sarah!), óf je klanten te vertellen dat er een week (of hoelang je gaat) niets gebeurt. Dat laatste vind ik erg moeilijk, want ik wi niemand teleurstellen en PR gaat altijd door (onvoorspelbaar vaak althans). Vervangen gaat me beter af, en dus nam Sarah voor een week de hele boel over eind augustus. Tip: verwijder je mail-app van de homepage van je telefoon. Zo kom je niet in de verleiding toch je mail te checken.

 

Lekker lezen (bikini van Maaji)

 

Als een God in Frankrijk

Om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken en optimaal te genieten van een weekje écht vakantie in Frankrijk, raad ik je aan op Marseille te vliegen. Twee uurtjes vliegen, niet al te dure tickets, en op de luchthaven kun je direct je huurauto ophalen. Ik deed dat bij Alamo, de partner van Sunny Cars, waar ik de huurauto boekte. Het personeel wist mij te verrassen met hun vriendelijkheid en service, iets dat ik niet altijd bij autoverhuurbedrijven én in Frankrijk gewend ben. Dubbel leuk! Fijn aan Sunny Cars is overigens dat ze een zogeheten all-inclusive formule hebben, wat erop neerkomt dat er geen verborgen kosten zijn die er achteraf nog blijken bij te komen. Hoera!

Een echte God in Frankrijk verblijft in een megachil huis, voor ultieme vrijheid en optimale goddelijkheid. Ik had het geluk dat mijn opa en oma een huis in de Provence hadden, waar ik – samen met mijn familie – kon verblijven. Wil je zelf een chil huis vinden? Check dan bijvoorbeeld even Airbnb voor een tof huis of je kan een vakantiehuis huren bij Interhome. Vanaf Marseille rijden we in nog geen anderhalf uur naar het huis in de Provence. Verblijf je ook in deze regio, dan zul je nooit veel langer hoeven te rijden.

 

Onze huurauto

Sunsetje

 

De Provence: bezienswaardigheden

Zo, je vlucht, huurauto en verblijf zitten wel snor. Wat ga je doen de hele week? Ik heb tips!

De Provence is een heerlijke regio voor een relaxte vakantie. Het is hier, in het uiterste zuiden van Frankrijk, vrijwel altijd 30 graden in de zomer. De zon schijnt volop, de mensen zijn relaxed (platteland hè?) en er is genoeg te doen. Van typisch Franse dorpjes tot uitgestrekte natuur. Wat kies jij?

 

Zwemmen in Lac de Saint-Croix

Waterfietsen

Dit is De Leven?!

 

Bezoek een lokale markt

Leuke markten vind je – hoe oldskool – overal in Frankrijk. Praktisch elk dorp heeft zijn eigen markt op een vaste dag per week. Check dus goed wanneer waar de juiste markt is, of vraag een local om hulp. De markt in Aups is in de Provence een aanrader!

 

Lekker op de markt

Lavendel, lavendel, lavendel

 

Bekijk plaatsje Tourtour

Bovenop een heuvel ligt het dorpje Tourtour. Zeker de moeite waard want én uitzicht, én fotogenieke huisjes én leuke restaurantjes. Must-see als je in de Provence bent!

 

Tourtour

Tourtour

 

Bezoek Moustiers-Sainte-Marie

Sowieso het mooiste en gezelligste dorpje van de Provence! Mijn favoriet! Wandel naar het klooster, lunch in een haute cuisine-restaurantje met uitzicht en shop voor souvenirs. Vergeet vooral je fototoestel niet!

 

Moustiers-Sainte-Marie

Schattig plaatsje

 

Rosé proeven

Zeg je Provence, dan zeg je rosé! Een wijnproeverij – en dan vooral de roséwijnen natuurlijk – kan dan ook niet ontbreken tijdens jouw verblijf in de Provence.

 

Wijnproeverij

Wijn proeven op een mooi landgoed

 

Waterfietsen in de Gorges du Verdon

De Gorges is práchtig! Helaas ben je vast niet de enige die ‘m wilt zien, dus kom vroeg zodat er nog waterfietsen zijn en je niet in de rij hoeft te staan. De meeste verhuurbedrijven gaan om 9:00 uur open. Tip: twee uurtjes is echt voldoende, dan kun je de hele gorges door en weer terug en nog even chillen op het meer. Zie hieronder.

 

Waterfietsen in de Gorges du Verdon

Gorges du Verdon

Gorges du Verdon

 

Lac de Sainte-Croix

Prachtig stuwmeer waar de Gorges du Verdon in uitmondt: Lac de Sainte-Croix. Kun je ook op waterfietsen of kayakken. Neem vooral een duik, het water is heerlijk (in augustus in ieder geval). Je kunt eigenlijk overal rondom het meer leuke restaurantjes vinden waar je kunt eten with a view. Bon appetit!

 

Lac du Saint Croix

 

Eten, eten, eten

When in France… eat as the locals do! En überhaupt: gewoon veel eten want het is zalig hier. De geitenkaas is de beste wereld, de wijnen zijn top en de stokbroden verser dan waar dan ook. En die gebakjes! Ik kon niet de Provence verlaten zonder een eclair te hebben gegeten.

 

Even een eclair halen

Salade geitenkaas <3

 

Struin door Aups

Niet alleen de markt in Aups is leuk (zaterdag), eigenlijk is het hele plaatsje de moeite waard! Aups heeft knusse, smalle straatjes die in een Franse film niet zouden misstaan. Op het centrale plein vind je zelfs een heuse jeux-des-boules-baan, waar oude Franse mannetjes nog echt gebruik van maken. Lekker eten doe je bij Le Provencal.

 

Aups

Aups

Last but not least: geniet!

Slaap uit, neem een duik, dobber op een flamingo in het zwembad, lees een boek, begin op tijd met borrelen en eindig de dag met een ontspannend spelletje. Je bent ten slotte op vakantie!

 

Groetjes van ons!

 

Zo, als je nu nog niet genoeg inspiratie voor een chille week hebt, weet ik het ook niet meer! 😉 Enjoy la douce France! 

 

Volg Vrije Meid op Facebook. Volg Suzanne op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *