Zo vind ik de ideale bestemming + accommodatie als digital nomad


Digital nomad in Costa Rica

 

Wat is de beste bestemming voor digital nomads? En de beste accommodaties? In deze blog deel ik hoe ik de ideale bestemmingen en accommodatie vind.

 

Als digital nomad – die werkt vanuit het buitenland – is het cruciaal om de juiste bestemming én accommodatie te vinden. Een afgelegen plek met slechte wifi is alles behalve ideaal. Maar aan een hotelkamer zonder bureautje heb je ook niets. Beter werk je vanuit een stad(je) waar goede wifi is, waar het lekker weer is (mijn voorkeur althans), waar gelijkgestemden zijn en genoeg te doen is, waar de kosten voor levensonderhoud niet te hoog zijn en waar je een fijne werkplek hebt.

 

Coworken in Zandvoort

 

Zo vind ik die topplekken

In Thailand werkte ik vanaf een veranda in de schaduw, met uitzicht op zee. In Nieuw-Zeeland idem dito. In Costa Rica keek ik uit over een groene tuin vol bananenbomen en in Panama wist ik in Santa Catalina het enige café met snelle wifi te vinden. Hoe ik die topplekken vind, zowel qua bestemming als qua werkplek op locatie? Zo dus:

 

1. Wat is voor jou een ideale bestemming?

Wat voor de één ideaal is, is voor de ander een regelrechte ramp. Misschien houdt jij wel van bergen en sneeuw, terwijl ik liever aan het strand of in de jungle zit. Wie weet wil jij naar Azië of Zuid-Amerika, terwijl ik liever in Europa blijf (not). Bedenk dus eerst wat voor jou ideaal is. Aan welke vereisten moet jouw ultieme digital nomad-bestemming voldoen? Pas als je dat weet kun je gaan zoeken.

 

Puerto Viejo de Talamanca (gevonden via Nomad List)

 

2. Check Nomad List

Nomad List is een website waarop talloze landen en steden zijn gerankt. De beste bestemmingen voor digital nomads op dat moment staan bovenaan. Nomad List houdt rekening met enorm veel factoren, zoals kosten van levensonderhoud, veiligheid, klimaat, werkplekken, etc. Maar zoals ik al zei: wat voor de één ideaal is, hoeft dat voor een ander niet te zijn. Nomad List helpt je goed op weg dus, maar kijk gaat wáár jouw gewenste bestemming precies goed op scoort.

 

3. Bestemming gevonden? Boek accommodatie

Een bestemming kan bekend staan als digital nomad-proof, maar alles valt of staat met de juiste accommodatie. Althans, als je vanuit daar wilt (kunnen) werken. Zo kwam ik er eens achter dat er alleen wifi was in de lobby (werkt niet fijn zonder tafels). Een andere keer bleek er uberhaupt geen wifi. Of was er toch geen bureautje in de kamer, zoals beloofd… Kortom, doe goede research naar je accommodatie. Lees reviews, liefst van andere nomads of zakenreizigers. Is er wifi? Hoe snel? Is er een bureautje in de kamer? Of is er een fijne lobby waar je kunt werken? Check it out! Ik kijk meestal gewoon op Booking of Airbnb (25 euro korting bij je eerste boeking?).

 

Sugar Mama’s Café

 

4. Werkplekken spotten

Werk je liever niet vanuit je hotelkamer? Dan moet je op zoek naar een fijne werkplek, liefst dichtbij je accommodatie natuurlijk. Werkplekken zoek ik vaak eerst via Nomad List of Work From. Dan weet je dat ze in ieder geval geschikt zijn voor digital nomads. Nog niets goeds gevonden? Dan probeer ik gewoon fijne koffietentjes of lunchrooms te vinden. Even peilen in een Facebook-groep voor digital nomads kan ook geen kwaad. Of vraag je volgers op social media om advies. Eenmaal op locatie kun je het beste de locals vragen. Zij kennen de  beste spots! Google ook eens op ‘coworkingspace’ 😉

 

5. Coliving: samen wonen en werken met digital nomads

In een colivingspace werk je niet alleen samen met andere digital nomads, je wóónt ook met ze! Ik deed een weekje aan coliving in Vlissingen, maar er zijn ook heuse colivingspaces waar je altijd kunt wonen en werken als digital nomad. Inge deed laatst een maandje mee in CoCoHub op Malta, maar er zijn nog vele anderen plekken waar je terecht kunt. Hopelijk snel meer!

 

Met z’n allen weet je meer!

 

Let op: digital nomad-event op 23 september a.s.

Meer weten over digital nomad worden, hoe dat er in de praktijk aan toe gaat en gelijkgestemden ontmoeten? Samen met Jessica Lokker organiseer ik 23 september a.s. weer een event over werken vanuit het buitenland: De Reislustige Freelancer #7. Kom je ook? 

 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *