Fijne business boeken die ik recent heb gelezen


Foto: Anouk Fotografeert

Profit First, Ikigai, Babe You Got This en Rich Dad Pour Dad: wat is jouw favo business boek?

Als ondernemer moet je zelf tijd uittrekken (en jezelf een schop onder de kont geven) om te blijven leren. Dat doe ik onder andere door boeken te lezen, e-courses te volgen en naar evenementen te gaan. In deze blog deel ik mijn vijf favo boeken die ik recent las.

Profit First

Ik heb een haat/liefde-verhouding met dit boek. Enerzijds vind ik het boek veels te langdradig en Amerikaans geschreven. Anderzijds heb ik de methode 100% omarmd en leef ik nu precies volgens het Profit First-principe. Dit komt er simpel gezegd op neer dat je vijf potjes maakt op je rekening, en je ontvangsten telkens verdeelt over de vier andere potjes: salaris, winst, kosten en belasting. Elk potje heeft een eigen percentage, dat redelijk is voor jouw omzet en situatie. Zo gaat bij mij inmiddels 50% naar kosten, 35% naar salaris, 5% naar winst en 10% naar belasting. Handig voor het overzicht en als je het reëel doet heb je altijd overa genoeg geld voor.

Ikigai

Ik las eerst het boek ‘Zo word je 100’, toen het boek Ikigai. Ik ga namelijk binnenkort naar Japan en wilde me vast inlezen in de cultuur. Beide boeken geven je een goed inkijkje, want bevatten veel verhalen van en over Japanners. Ikigai richt zich echter meer dan Zo word je 100 op… de Ikigai, oftewel de zin van het leven. De zin van jouw leven. Wat maakt jou gelukkig? Waarvoor word jij 100? 😉 Fijn boek!

Babe You Got This

Babe You Got This is een verzameling van inspirerende verhalen van zakenvrouwen, zowel ondernemers als werknemers met een toffe baan. Juist deze combi en afwisseling vind ik fijn: er is niet één manier om succesvol te worden! Alle vrouwen zijn jong, knap en hebben een prachtige carrière opgebouwd. En niet onbelangrijk: het is het boek van Emilie Sobels, oprichter van mijn werkplek Hashtag Workmode!

Babe You Got This Het Werkboek

Dit is het vervolg van Babe You Got This. Na alle inspiratie van het vorige boek kan je nu echt zelf aan de slag. Met informatie, opdrachten en invuloefeningen kom je een heel eind. Ook nuttig voor mensen die al voor zichzelf zijn begonnen. Weer even nadenken hoe en waarom is nooit weg. Of misschien wil je wel een nieuwe weg in slaan? Ik vond het Werkboek in ieder geval een aanvulling!

Rich Dad Poor Dad

Mijn favo business boek van dit moment en misschien wel aller tijden. Het is een combinatie van The Four Hour Work Week, Profit First en nog heel veel business- en financiële lessen. Het boek gaat er over dat je moet leren denken als een rijk iemand, want als je denkt als een arm iemand zal je nooit rijk worden. Het concept ‘hard werken en uren maken voor geld’ is niet duurzaam. Geld moet voor jou werken (passief inkomen), en je moet investeren om rijk te worden, in plaats van al je geld uit te geven aan een duur huis en dure auto. Als ik één boek in dit rijtje mag aanraden, is het deze wel!

Waar ik nog meer van heb geleerd recent:

Welke boeken kan jij mij aanraden?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *