Q&A: onze digital nomad-trip


Op Bali (2016)

Nog vier weken en mijn vriend en ik vertrekken naar Azië voor onze big trip. We gaan vier maanden wonen en reizen in Japan, Bali, Thailand en de Filipijnen. “Maar eh… en je werk dan?”

Ik kondigde het laatst al aan: mijn vriend en ik gaan deze winter lang op reis. Het is voor mij sinds 2015 weer mijn eerste grote reis en de eerste grote reis als ondernemer én samen met mijn vriend. Superleuk dus! Maar eh, hoe ga ik dat doen met mijn werk? Ik vertel het in deze blog.

Waar ga je heen?

We beginnen de reis in Japan. In Tokyo om precies te zijn. Vanaf daar reizen we drie weken rond door Japan, volgens mij redelijk de bekende route. Voor zover je Japan kent althans 😉 Daarna vliegen we door naar Bali en vervolgens naar Thailand. We sluiten onze reis af in de Filipijnen, met een rondreis van een maandje. Heerlijk!

Bali <3 I can’t wait

Waar verblijf je precies?

In Japan verblijven we elke paar dagen ergens anders. Van een modern hotel tot een traditonele ryokan, en van airbnb tot tempel-hotel. Op Bali huren we een bungalowtje in Canggu, omdat ik daar grotendeels wil doorwerken, terwijl ik ook van het Balinese leven geniet. In Thailand hebben we een soortgelijk plan: dan ‘wonen’ we zes weekjes in Chiang Mai, dé stad voor digital nomads heb ik gehoord. In de Filipijnen reizen we volop en slapen we dus weer elke paar dagen ergens anders. Ter land, ter zee en in de lucht!

Canggu (foto: Merel van der Wouden)

Ga je doorwerken?

Ja dus. Maar ik ga proberen de 6-urige werkdag weer te hanteren. Van 8:00 tot 14:00 uur werken lijkt mij prima. Met een lekkere lunchpauze natuurlijk 😉 Ik wil ook niet vijf dagen gaan werken op reis, maar alleen maandag tot en met donderdag. Op vrijdag zijn toch al veel mensen vrij. Zo blijf ik redelijk ‘bij’ met mijn werk terwijl ik niet een volle werkweek hoef te maken.

Digital nomad op Nusa Lembongan

Digital nomad op Nusa Lembongan

Hoe?

Het is mijn plan om op vaste dagen (nou ja, ochtenden) te werken aan Vrije Meid, PR-cursus.nl en SuusjeHQ. Daarnaast ga ik werken aan twee nieuwe projectjes. Eén met Chantal en één eigen projectje. Stay tuned, eind van het jaar horen jullie meer! Gelukkig werkt Sarah vanuit Utrecht gewoon door bij Hashtag Workmode. Ze werkt drie dagen per week voor SuusjeHQ en gaat pas met zwangerschapsverlof als ik terug ben. Dan zien we wel weer verder!

Sarah Kuypers

Hoe gaat je vriend het doen?

Helaas wil ik hier niet teveel kwijt over wat mijn vriend precies gaat doen. Hij is geen ‘echte’ digital nomad maar zijn laptop gaat ook zeker mee 😉 Hij vermaakt zich sowieso wel!

Met mijn vriend op Nusa Lembongan

Wat is je budget?

Er is me veel gevraagd naar mijn budget, en hoeveel ik voor alle landen heb uitgetrokken. Het idee van digital nomad zijn is echter dat je leven gewoon doorgaat op een andere plek, en dat je geen extra uitgaven hebt maar misschien zelfs wel goedkoper uit kunt zijn. Zeker op Bali en in Thailand kan je natuurlijk zeer betaalbaar leven. Zo hebben we een airbnb in Canggu voor 500 euro per maand. Dat is toch goedkoper dan thuisblijven 😉  Kortom, ik heb niet een megabudget uitgetrokken voor deze reis, maar natuurlijk heb ik wel wat achter de hand voor als de reis duurder uitpakt dan voorspeld of als mijn inkomsten tegenvallen. Maar als ondernemer houd je daar altijd rekening mee natuurlijk.

Uitgavenboekje 😉

Blog je door?

Geen paniek, er blijven tijdens onze reis gewoon artikelen op Vrijemeid.nl verschijnen. Ik zal af en toe verslag doen van onze trip en verder komen er artikelen online over ondernemen zoals je gewend bent. Wat ik wel heb besloten is dat ik niet meer drie artikelen per week zal publiceren, maar terug ga naar twee. Dit is voor mij even slikken, want ik blog als sinds 2015 drie keer in de week. Ik heb een ritme en houd me er altijd aan. Maar voor nu wil ik me echt volop kunnen focussen op mijn reis en lijkt dit mij een betere balans. Ook mijn vlogs zullen minder worden, want ik wil mezelf niet vastpinnen aan één vlog per week. Hopelijk begrijpen jullie dat. Enne… kwaliteit boven kwantiteit toch?

Heb je meer vragen over mijn aankomende trip? Laat het vooral weten, ik beantwoord ze graag! 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *