Mijn favo huisjes en hotelletjes in eigen land (ook in de winter)


Villa Augustus by night

Weekendje weg in de winter? Jazeker! Deze huisjes en hotelletjes in eigen land zijn komend seizoen net zo leuk als in de zomer.

De afgelopen jaren ontdekte ik talloze toffe plekjes in eigen land. Familie en vrienden vragen me dan ook vaak om tips als ze een weekendje weg willen. “Suus, ken jij nog een leuk huisje of hotelletje in Nederland?” Nou en of! Ik deel mijn vijf ultieme favorieten graag met jullie. Alle vijf ook goed te doen tijdens een winters weekendje weg in eigen land.

Het Heidehuisje

Súpermooi Insta-proof huisje met megalieve gastvrouw Miranda en een prima omgeving: de natuur van Brabant én het leuke Den Bosch om de hoek. Lekker wandelen dus, eten bij het Oerwoud of Nom Nom, en vervolgens Netflixen in bad of naar bed in je heerlijke slaapkamertje. Romantische vibes hier, maar een kind of andere derde persoon is ook welkom. Check de website!

Heide Huisje

Mega-ontbijt

Buitenplaats Beekhuizen

De ontdekking van het jaar! Begin 2018 sliep ik twee nachtjes met de vriend op de Veluwe in deze super cute pod. Hoe leuk!? Het personeel is ook uiterst vriendelijk, het eten is verrassend culinair en je loopt zó de Veluwe op. Als je mazzel hebt spot je zelfs een hert of zwijn op het terrein! Laat ’s morgens ontbijt op bed bezorgen en je hebt gegarandeerd een chil weekend. Tip: als het weer het toelaat kun je ook in de hot tub in het bos! Check hier de beschikbaarheid.

Buitenplaats Beekhuizen

Onze pod

Juffertje in ’t Groen

Nog zo’n pareltje: dit tiny huis aan een dijk in het pittoreske Noord-Holland. In het echt net zzo cute als op de foto’s! Voordeel hier is dat je – net als in het Heidehuisje trouwens – een ruime keuken tot je beschikking hebt en dus een goede maaltijd op tafel kunt zetten. Sluit je dus vooral het hele weekend op met een goed gevulde koelkast, ga kayakken of fietsen in de omgeving, geniet van het buitenbad en kom even helemaal tot rust! Check de beschikbaarheid hier.

Juffertje in het Groen

Uitzicht (voorjaar 2018)

Urban Residences Rotterdam

Ben jij meer een stadsmens en geniet je van een uitzicht over de skyline van een wereldstad? Ga dan een weekendje weg naar Rotterdam. Rotterdam is een unieke en hippe stad waar talloze dingen te beleven zijn. Goede restauarants, hidden gems en toffe bezienswaardigheden: je vindt het allemaal in Manhattan aan de Maas. Ik sliep dit jaar bij Urban Residences Rotterdam, centraal gelegen (bij de Lijnbaan) en een ultiem Sex and the City-gevoel! Erg fijn: doordat je je eigen appartement hebt kun je makkelijk zelf koken en geld besparen of gewoon een avondje chillen with a view.

The view <3

Nog even werken met uitzicht

Villa Augustus

Nog zo’n topper! Ik zou niet kunnen kiezen wat mijn favoriet is in dit rijtje, maar Villa Augustus komt een heel eind. Dit prachtige pand staat aan de rand van Dordrecht. En nu niet terug krabbelen, maar Dordrecht is echt verrassend mooi en leuk. Al is Villa Augustus eigenlijk al een bezienswaardigheid an sich. Bovendien is het eten in het bijbehorende restaurant heerlijk, en hoe je dus theoretisch niet eens het terrein te verlaten. Ideaal voor een weekendje quality time met je love!

Hotel-tip: Villa Augustus in Dordrecht

De moestuin (nog kaal in mei)

Wat lijkt jou het leukste weekendje weg?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download gratis ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Bestel mijn boek Work Hard, Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *