Drie onbekende wintersportbestemmingen in Europa


Op zoek naar een onbekende wintersportbestemming?

 

Op zoek naar een onbekend wintersportgebied in Europa? Ik heb drie wintersportbestemmingen voor je in de aanbieding die waarschijnlijk nog niet op je radar stonden.

 

Al vanaf dat ik zeven jaar oud was kom ik bijna jaarlijks in Oostenrijk om te skiën. Ik houd van de bomen langs de pistes, de oergezellige Duitstalige après-ski-hits, de vriendelijke Oostenrijkers en het heerlijke Tiroolse eten. De pistes van Achenkirch ken ik op mijn duimpje, waardoor ik er als een bezetene vanaf kan skiën. Een avontuur an sich! Maar echt avontuurlijk is op wintersport naar Oostenrijk gaan natuurlijk niet. Been there done that 😉 Everybody knows… Voor meer avontuur kies je relatief onbekende wintersportbestemmingen, zoals Tsjechië, Slowakije en Polen.

 

Wintersport in Oostenrijk

 

Voordeel onbekende wintersportgebieden

Het voordeel van off the beaten track wintersportbestemmingen is dat het er niet zo druk is als op de meer gebaande paden, zoals Oosterijk, Frankrijk en Italië. Geen overvolle liften dus en niet lang in de rij. Tegelijkertijd zijn de ‘nieuwe’ wintersportgebieden relatief jong en dus voorzien van moderne apparatuur en kwalitatief goede pistes. Een bijkomend voordeel is dat wintersport op een onbekendere bestemming natuurlijk een stuk voordeliger is dan op de prime locations. Tot slot vind ik het als avontuurlijke reiziger toch ook wel leuk en hip om eens iets nieuws te proberen. Jij ook? Ik tip je drie relatief onbekende wintersportgebieden in Europa.

 

1. Skiën in Tsjechië

Jaja, Tsjechië heeft meerdere prachtige skigebieden. Denk aan het Bohemer Woud (grenst aan Duitsland en Oostenrijk), het Adelaarsgebergte, het IJzergebergte, het Ertsgebergte of het Reuzengebergte (in het Tsjechisch: Krkonoše). Al deze gebieden hebben goed geprepareerde pistes. Daarnaast is er ook voor de niet-skiër genoeg te doen: er zijn mooie rodelbanen en (winter)wandelpaden. Ook aan snowboarders en langlaufers is gedacht! Lees hier meer over skiën in Tsjechië. Let op: de skigebieden is Tsjechië liggen niet erg hoog. Het hoogste deel van het Reuzengebergte is bijvoorbeeld 1.603 meter hoog. Wel telt dit gebergte veel steile hellingen en moderne liften.

Tip: combineer wintersport in Tsjechië met een winterse stedentrip Praag.

 

Wintersport Tsjechië

Wintersport Tsjechië

 

2. Op de latten in Slowakije

Slowakije grenst aan Oostenrijk, Tsjechië, Polen, Oekraïne en Hongarije. Genoeg natuurgebieden vol bergen dus! Samen met het binnenlandse klimaat uitstekende omstandigheden om te skiën! In Tatra wordt al sinds het eind van de 20ste eeuw gewintersport. Hier heb je gegarandeerd een sneeuwrijke winter. Daarnaast heeft ook Fatra goede pistes.  Verder zijn er talloze kleine en middelgrote skigebieden voor elk niveau. Hoogtes varieëren van 950 m tot dik in de 2.000 meter. Naast skiërs komen ook snowboarders en freeriders in Slowakije aan hun trekken. Niet voor niets vinden in Slowakije vaak internationale wedstrijden plaats. Met de apres-ski zit het eveneens wel goed. Lees hier meer over skiën in Slowakije.

Tip: ga eens nachtskiën in Slowakije of bezoek de bekende ijsgrotten.

 

Nachtskiën Slowakije

Wintersport Slowakije

 

3. Wintersport Polen

Ook in Polen kan je skiën! Polen heeft imposante bergen zoals het tafelgebergte, het Poolse middelgebergte, het Heiligkreuzgebergte, de Beskiden, de Woudkarpaten en de Sudeten met het Reuzengebergte (ook in Tsjechië). Het enige hooggebergte van Polen is de Karpaten met de Hoge Tatra (ook in Slowakije). Hier vind je ook de hoogste berg van Polen, de Rysy (2.499 meter). De Hoge Tatra is dan ook erg geschikt voor wintersport, op elk niveau. Daarnaast heb je er een idyllisch landschap en prachtige uitzichten. Ook geschikt voor snowboarders, langlaufers en wandelaars! Bekijk hier mogelijkheden voor een skivakantie Polen.

Tip: combineer wintersport in Polen met een citytripje Krakow, een moderne en gezellige stad.

 

Wintersport Polen

Wintersport Polen

 

Op wintersport naar één van deze onbekende wintersportbestemmingen?

Bij Wintertrex.nl kun je onder andere een wintersportvakantie boeken naar één van bovenstaande onbekende wintersportbestemmingen. Er is volop aanbod, dus er zit vast iets voor je bij. Laat je me weten wat het is geworden? 🙂

 

Welke onbekende wintersportbestemming spreekt jou het meest aan?

 

Volg Vrije Meid op Facebook. Volg Suzanne op Instagram en YouTube.

 

N.B. Deze blog is geschreven in samenwerking met Wintertrex.nl. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om meer te lezen over onbekende wintersportbestemmingen!
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *