Canggu voor digital nomads: tips voor eten, werken, slapen en meer 1


Aan het werk bij Dojo

 

Eind 2018 bracht ik een maand in Canggu (Bali) door als digital nomad. In deze blog deel ik mijn tips voor andere digitale nomaden in Canggu.

 

Begin november 2018 vliegen mijn vriend en ik naar Bali. Ik ben er al vaker geweest, maar altijd maar kort. Dat wordt nu anders: we blijven een maand dit keer! En wel als digital nomad! We zullen gaan wonen in een Airbnb in Canggu en gaan werken bij coworkingspace Dojo. En het wordt geweldig!

 

Verblijven in een Airbnb

Van anderen had ik de tip gekregen om een woning te zoeken via de Facebook-groep Canggu Community Housing. Dat bleken echter vooral kamers in villa’s te zijn en vaak ook voor (nog) langere tijd. Uiteindelijk zijn wij dus voor een Airbnb gegaan. We betaalden ruim 500 euro voor een maand en hadden daarvoor onze eigen bungalow met gedeeld zwembad en keuken. Al hebben we niet gekookt… Tip: boek je Airbnb via deze link en ontvang 30 euro korting op je eerste boeking. Onze Airbnb was Jubilee Homestay in de wijk Pererenan, een opkomend buurtje aan de rand van Canggu. Hierdoor nog lekker betaalbaar en al een beetje hip!

 

Onze Airbnb in Pererenan

 

Werken bij Dojo Coworking

Van Ilse van Workmode had ik gehoord dat Dojo Coworking in Canggu helemaal prima was. Ook Marit van Workmode werkte er al, en dus gingen ook wij voor de bijl. We kochten allebei een urenkaart van 50 uur, die we in circa drie weken opmaakten. Daarna kocht ik nog een urenkaart van 25 uur. Een 50 urenkaart kostte ongeveer 70 euro. De extra 25 uur ongeveer 50 euro. Daar is gratis water bij inbegrepen. Fijn ook dat Dojo lekker vroeg opent en je je kan omringen met gelijkgestemden. Ik werk sowieso liever buitenshuis tegenwoordig. Beter voor de werk/privébalans.

 

Onderweg naar werk

Dojo Bali

 

Lekker eten en drinken

Na een maand Canggu heb ik nog steeds niet alle hotspots kunnen proberen. Canggu barst werkelijk van de hippe restaurantjes en het eten is er van supergoede kwaliteit. Iets goedkoper eet je bij een warung, een Indonesisch restaurant waar je vaak allerlei dingen van een buffet kunt pakken. De hippe restaurants zijn ietsje duurder.

Mijn favorieten:

 • Pescado (Spaans in Pererenan)
 • Frontcafé (Westers ontbijt/lunch in Pererenan)
 • Human Bean (Westers in Pererenan)
 • La Brisa (Westerse beachclub)
 • Give Café (Asian, hippe warung)
 • Rise and Shine (Westers ontbijt/lunch)
 • Milu (Westers en Asian, hip)
 • I am vegan babe (Westers)
 • Yess Warung (Asian)
 • Warung Kezia (Asian)
 • The Shady Shack (Burgers)
 • Crate Cafe (Westers ontbijt/lunch)

 

Yoga en surfen in Canggu

Menig reiziger komt naar Canggu voor het surfen en/of voor yoga. Ik moest beide dan ook even proberen! Yoga deed ik bij La Brisa voor 100.000 rupiah per les (ongeveer 6 euro). De les was van 8:00 tot 9:00 uur met uitzicht op zee. Heerlijk! Daarna door naar Dojo. Surfen heb ik gedaan met Bali Outdoor Adventures. Heel leuke ervaring, maar minder geschikt voor beginners misschien… Ik vond het vrij pittige golven!

 

Surfen Canggu

Surfen met Wayan

Canggu – surfers paradise

 

Mani, pedi, massages en meer

Zeg je Bali, dan zeg je goedkope beautybehandelingen! Ik nam het er dus goed van… Naar de waxing en kapper bij Jet Black Ginger, een pedicure bij Maria Curau en een massage bij Nova Spa. Ik kan alles aanbevelen!

 

Uitstapjes

Mijn vriend en ik gingen een weekendje weg naar Sidemen. Aanrader! We gingen op de scooter (gehuurd voor een maand bij Jubilee Homestay voor 60 euro)  en dat was ongeveer drie uur rijden via Ubud. Een mooie tocht, zeker het laatste stuk rondom Sidemen. Zo zie je dat Bali heus nog steeds meer is dan het toeristische Canggu (en andere plekken). In Sidemen sliepen we in het luxe hotel Sawah Indah Villa, een kleinschalige verzameling van villa’s met ruime kamers. Wij deden eens gek en gingen voor de de luxe kamer 😉 Twee nachten in Sawah Indah kostte omgerekend ongeveer 60 euro.

 

Sidemen

In Sidemen

 

Le Pirate Explorer in Komodo

Een ander uitstapje was de vijfdaagse boottocht in Komodo National Park. Hiervoor vlogen we eerst naar Flores, waar we na een overnachting aan boord stapten van Le Pirate Explorer. Fantastisch! We waren samen met Marit en haar man, dus supergezellig. Maar de natuur die we zagen spande de kroon natuurlijk Ik kan er eigenlijk geen woorden voor vinden nog, dus kijk maar gewoon de foto’s! Deze trip kostte overigens 600 euro voor vijf dagen voor twee personen, inclusief alles behalve de vlucht natuurlijk.

 

Onze hut

Le Pirate Explorer

Manta’s spotten

Snorkelen in Komodo

 

Digital nomad-proof

Ja, Canggu is toeristisch en je zit met talloze andere Westerse toeristen in je eigen bubble. Maar het is geweldig! Ik heb zo goed gegeten, zo genoten op de scooter naar Dojo, zo fijn gewerkt en vooral de beachvibe erg gewaardeerd. Dat miste ik het meest toen ik in Chiang Mai aankwam. Ik zou graag nog eens een maand in Canggu wonen en werken en kan het elke andere digital nomad / remote worker aanraden.

Vervoer

Ik kan het iedereen van harte aanbevelen om een scooter te huren in Canggu. Canggu is best uitgestrekt en lopen is daardoor niet altijd haalbaar. Bovendien is er geen stoep en racen de auto’s en scooters langs je heen. Idealiter doe je daar dus zelf aan mee 😉 Een scooter huur je op elke hoek van de straat. Dit kan al voor een paar euro per dag. Wij huurden een scooter voor een hele maand en betaalden zo’n 50 euro per scooter. Gehuurd bij Jubilee Homestay trouwens! Geen scooter-fan? Dan is Go-Jek een aanrader, ook voor eten bestellen overigens.

 

Scooteren naar Sidemen

 

Zou jij wel eens willen wonen en werken in Canggu?

 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Canggu voor digital nomads: tips voor eten, werken, slapen en meer