Welk visum voor Australië heb ik nodig? 2


Sydney, Australië

 

Ga jij op reis naar het prachtige Australië? Dan heb je een visum nodig! Er zijn verschillende opties, die ik in dit artikel bespreek.

 

Groot nieuws: ik vlieg in oktober als het goed is weer naar Australië! Precies vijf jaar na mijn eerste reis naar Oz. In 2014 vroeg ik een Working Holiday Visum aan, omdat ik een half jaar wilde gaan reizen en ook wilde gaan werken. Dit keer ga ik echter ‘slechts’ voor een vakantie van een paar weken. Heb je dan ook een visum nodig?

 

yolo in australie

Suzanne in Wilson’sProm, Australië (februari 2015)

 

Visum nodig voor een vakantie Australië?

Ja, je hebt een visum voor Australië nodig als je een paar weken op vakantie gaat. Alleen als je een Australisch paspoort hebt, heb je geen visum nodig. Vaak kan je niet eens inchecken en boarden zonder visum, dus zorg dat je ‘m hebt voor je naar Australië vertrekt.

 

Visum Australie aanvragen

Goed nieuws: je kan je visum voor Australië gewoon online aanvragen. Het eVisitor visum (ook wel bekend als het zaken- of toeristenvisum), kan zowel voor zakelijke als toeristische reizen worden gebruikt. Behalve vakanties en zakenreizen, mag je hiermee ook vrijwilligerswerk doen of een korte studie of training volgen. Zowel Nederlanders als Belgen kunnen dit visum online aanvragen. Een ETA Australië is iets anders: dat moet je aanvragen als je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt. Je vraagt het eVisitor visum gemakkelijk aan via de Nederlandse website Visumbuitenland.nl voor 14,95 euro. Vaak ontvang je het visum na een paar dagen. Je kan ‘m ook zelf rechtstreeks bij de Australische overheid aanvragen. Het eVisitor visum is een jaar geldig en je mag er meerdere keren Australie mee in en uit. Je mag maximaal drie maanden achter elkaar in Australië blijven.

 

Is this real? Yes, it is

Is this real? Yes, it is (Westkust)

Backpacken in Australië the road less traveled

Backpacken in Australië: the road less traveled

In Australië’s Outback

 

Bekijk hieronder een video over het aanvragen van een visum voor Australië:

 

Betaald werken in Australie? Working Holiday Visum

Als je betaald werk wilt doen in Australië, heb je een Working Holiday Visum nodig (ook wel WHVA). Je moet aan een aantal voorwaarden voldoen om dit visum te kunnen aanvragen. Je…

  • paspoort is nog ten minste zes maanden geldig;
  • hebt geen tuberculose op het moment dat je naar Australië reist;
  • gaat in Australië geen studie of training volgen die langer dan drie maanden duurt;
  • bent niet veroordeeld voor een gevangenisstraf van in totaal meer dan twaalf maanden;
  • verkoopt tijdens je reis geen diensten of goederen aan Australische consumenten;
  • hebt geen openstaande schulden bij de overheid van Australië;
  • moet tussen de 18 en 31 jaar oud zijn bij het aanvragen;
  • reis moet als hoofddoel vakantie hebben; daarnaast mag er betaald gewerkt worden;
  • bij aankomst moet je kunnen aantonen over minimaal 5.000 Australische dollar te beschikken.

Het WHVA is geldig voor een werkvakantie van maximaal 12 maanden. Werken mag maximaal zes maanden voor dezelfde werkgever. Tussendoor is het toegestaan om een onbeperkt aantal keer Australië te verlaten en opnieuw te betreden.

 

Hoelang ga jij naar Australië?

 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

 

Met dank aan VisumBuitenland.nl
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Welk visum voor Australië heb ik nodig?