Mijn favoriete sportscholen in Utrecht


Yoga kan gewoon onder werktijd. Namaste bitches!
Bij Yogaya

Toe aan een work-out? Dit zijn mijn favoriete sportscholen en work-outs in Utrecht.

Sinds november 2017 – dus nu anderhalf jaar – sport ik via OneFit. OneFit is een abonnement waarbij je bij talloze sportscholen kunt sporten voor een vast bedrag per maand. Het fijne vind ik dat ik zo veel kan variëren, en dat ik voordeliger uit ben dan losse abonnementen bij verschillende sportscholen. Inmiddels heb ik al heel wat sportscholen gezien en heel wat work-outs gevolgd. Dit zijn mijn favorieten.

BuitenGewoonFit

Bootcampen doe ik bijna elke week wel via BuitenGewoonFit. BuitenGewoonFit heeft zowel lessen in de box als in het park, waaronder Park Transwijk en Park Oog In Al, vlakbij mijn huis. Het is een vrij grote sportschool, waardoor er elke dag wel lessen zijn. Ik ga graag naar de zaterdagochtendles in het park. Vorig jaar ging ik ook vaak naar de powerbootcamp in de box op woensdagochtend, maar met werk is dat nu lastiger.

YogaPoint

Fijne yogaschool op een mooie locatie: de Oude Gracht! Sommige lessen vinden zelfs plaats in de werf. Heerlijk voor een teruggetrokken les yin yoga bijvoorbeeld. Maar ik kies ook graag voor de restorative yoga. Mind blowing! Andere workouts die ik wel eens bij YogaPoint heb gevolgd: poweryoga, yoga dance flow, vinyasa yoga, meditatie en meer.

YogaMoves

Nog een fijne yogaschool in Utrecht! YogaMoves is een bekende speler en is dan ook vaak druk. Er zijn twee zalen, waar op meerdere tijdstippen per dag verschillende yogalessen plaatsvinden. Ik volg er graag de slow flow, maar ben er ook wel eens geweest voor yin yoga en yoga nidra. De vestiging in Utrecht-Oost bied ook hot yoga aan!

De Nieuwe Yogaschool

Kleine yogaschool die wordt gerund door een jonge vrouw. Fijn voor een persoonlijke, gezellige sfeer en de yogaschool is mooi en gevestigd op een centrale plek (zijstraat van de Voorstraat). Ik volg er graag slow flow en/of yin yoga. Eigenlijk zijn dat sowieso mijn favo lessen. Als ik mij in het zweet wil werken, ga ik wel naar bootcamp. Yoga is voor mij een ultiem ontspanningsmoment, voor de geest en het lichaam.

Bikram Yoga Utrecht

Een van de eerste yogascholen waar ik kwam toen ik in Utrecht ging wonen. Bikram yoga was dan ook een van de eerste vormen van yoga die ik ging beoefenen, destijds nog in Amsterdam. Maar goed, Bikram Yoga Utrecht dus. Een professionele yogaschool die helemaal is ingericht op bikram yoga. De lessen zijn altijd hetzelfde: 90 minuten lang de klassieke bikram yoga-houdingen in een temperatuur van 40 graden. Wat telkens anders is, ben je zelf. Fijn om eens in de zoveel tijd te doen!

Studio Natuurlijk

Heel mooie en fijne school aan de Oude Gracht. Je kan hier terecht voor yin yoga, pilates en ‘yogalates’, een combinatie van yoga en pilates dus! Studio Natuurlijk is erg kleinschalig, dus je zit niet met tientallen mensen op elkaar. In plaats daarvan liggen er meestal een stuk of acht matjes klaar, is er hete thee en staat er altijd een raampje open voor een heerlijke frisse lucht. De ruimte is ook hoog en licht, echt ideaal om je dag mee te beginnen!

Stability 4 You

Mijn favoriet van dit moment, vooral om de chille tijden en locatie. Doordeweeks ga ik graag naar de yogales van 7:30 uur. Het is voor mij maar vijf minuten fietsen, dus ideaal om voor werk even heen te gaan, en alsnog op tijd te beginnen. Ook volgde ik er laatst de Barre Workout, een soort balletles (denk ik) gericht op de benen en billen en op een mooie houding.

IJzersterk Sports

Nog een fijne sportschool voor bootcamp: IJzersterk Sports. Mijn favo workout is de bootcamp op maandagavond om 19:30 uur in Park Transwijk. Fijn aan IJzersterk is dat het een combinatie is van gewichten én bootcamp in de buitenlucht. Het zijn vaak weer dezelfde mensen die ik er tegenkom, wat het bovendien extra gezellig maakt. Ik sport sowieso graag op maandag, dan is de week meteen goed begonnen en ‘hoef’ ik nog maar twee of drie keer te gaan 😉

The WorkOut

Nooit gedacht dat ik weer zoveel in de sportschool zou gaan sporten, maar het is toch echt zo, dankzij The WorkOut. Met twee vestigingen in het centrum en talloze groepslessen zit er altijd wel wat bij. En op fijne tijdstippen: vaak kan ik ’s morgens in het weekend of aan het eind van de middag doordeweeks terecht. Ik kies dan voor Functionele training (een soort H.I.I.T.), C.O.R.E. of een soortgelijke variant. Lekker 30-45 minuten knallen en je bent klaar! Helemaal fijn als het regent en je toch wilt bootcampen.

Rocycle

Geen OneFit sportschool helaas, maar wel een fijne sportschool: Rocycle. Rocyle is net geopend in Utrecht en biedt een soort SoulCycling aan. SoulCycling is overgewaaid vanuit Amerika en is eigenlijk ‘motivational spinning’. Denk aan je gemiddelde spinning-klasje, maar dan met betere muziek, sfeerverlichting en een motivational speaker als docent 😉 Ik vond het een geweldige les en kan niet wachten om weer te gaan. Ik baal dat Rocycle niet bij OneFit zit, dus heb zelfs een losse rittenkaart gekocht.

Yogaya

Yogaya is de yogaschool waar ik eind 2015 mijn yoga-challenge heb gehouden. Ik ging toen – als onervaren yogi – vijf weken lang twee keer per week naar yoga. Mede door de goede docenten leerde ik wat yoga nu echt is, en raakte ik toch wel een beetje verslaafd aan yoga. Sindsdien doe ik in ieder geval veel aan yoga, waarvan de laatste anderhalf jaar elke week wel. Helaas zit Yogaya ook niet bij OneFit, maar ik wilde deze yogaschool niet aan jullie onthouden.

Tip: 20 euro korting op je eerste maand OneFit

Nou, jullie kunnen wel even vooruit denk ik 😉 Maar mocht je nu meer inspiratie nodig hebben, check dan even de site van OneFit. Er zijn nog zoveel sportscholen waar ik heen wil voor een leuke workout. Denk aan boulderen, paaldansen, apenkooien, zaalvoetballen, boksen, dansen, etc. Met deze link boek je je eerste maand OneFit met 20 euro korting. Normaliter kost het 55 euro per maand, maar via de link dus 35 euro.

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *