Waarom je echt naar Bristol (Engeland) wilt in de winter


Bristol Engeland

In de Britse stad Bristol is van alles te beleven – ook in de winter. Genoeg reden voor een citytrip. Go Bristol!

Londen kennen we allemaal wel. Newcastle werd de laatste jaren populair door de minicruise-verbinding vanuit IJmuiden. Maar veel andere alternatieven voor een leuke steden in Engeland kende ik niet. Tot nu: meet Bristol. Deze artistieke stad is ideaal voor een citytrip voor wie eens wat nieuws wil. Bovendien laat Bristol zich goed combineren met het nabijgelegen Bath. Two cities, one trip!

Over Bristol, Engeland

Bristol is een stad in Engeland en telt zo’n half miljoen inwoners. In tegenstelling tot Londen is de stad Bristol compact genoeg om te voet te ontdekken. Al wandelend hop je hier van comedy naar live muziek en van theater naar hippe club. Bristol heeft een bruisend nachtleven en er is altijd wel een event in de stad.

Bristol Engeland
Clifton, Bristol
Suspension Bridge, Bristol
Planetarium, Bristol

Daarnaast kent Bristol een levendige art scene, inclusief street art van Banksy, die in Bristol geboren is. Je kunt zelfs een heuse Banksy Walking Tour maken! Voor de mooiste tentoonstellingen ga je naar Bristol Museum. De Clifton Suspension Bridge is eveneens een lust voor het oog. En voor de foodies (myself included): Bristol staat bekend om de vegan food scene, dus verantwoord genieten hier. Traditioneel Engels kan ook: denk aan Afternoon Tea, biertjes en ciders, fish & chips en – jawel – Indiaas eten. Er is zelfs een Dal festival in Bristol!

Heb je Bristol wel gezien? Dan kan je een uitstapje maken naar Bath, het kleine broertje van Bristol. Trek zeker een weekend voor Bristol uit, en voeg een of twee nachtjes Bath toe voor extra ontspannen.

Meer informatie over Bristol vind je op visitbristol.co.uk

Street Art Tour
Banksy Girl with the pierced eardrum

Uitstapje naar Bath

De leukste manier om Bath te bereiken is per fiets. Dit stadje met 80.000 inwoners ligt op ongeveer 20 kilometer afstand van Bristol. Wie liever lui dan moe is, kan ook de trein nemen (slechts 12 minuten). Of fiets heen en ga treinend terug. Waar je onderweg vooral natuur zult tegenkomen, heeft Bath zelf meer een urban sfeer. Denk aan gastronomie, cultuur en wellness. Met de vele Georgiaanse huizen en gebouwen zul je je niet vervelen op straat.

De Romeinse baden mag je hier niet missen! Bath is zelfs vernoemd naar deze meer dan 1000 jaar oude thermale baden. De Romeinen stichtten Bath net na Christus, toen zij badhuizen bouwden rond de natuurlijke warmwaterbronnen. Historie én ontspanning!

Je ontdekt Bath het beste als je ook hier een nachtje (of twee) blijft slapen.

Meer informatie over Bath vind je op visitbath.co.uk

Romeinse baden
Bath
The modern way
Bath

Events & nightlife in de winter

Naast het ruime aanbod aan voorstellingen, live muziek en dj’s dat je normaal gesproken al in Bristol vindt, is deze artistieke stad in Engeland extra leuk om te bezoeken in de winter. Aanschouw de prachtige lichtjes op straat, bezoek traditiegetrouw het Slapstick Festival voor film en comedy (altijd in januari) of ga met kerst naar Bristol voor #MerryBristmas. Je vindt hier dan ruim 450 kerststalletjes!

De temperatuur ligt in de winter tussen de 2 en 10 graden, dus kleed jezelf goed aan en geniet ook in het laagseizoen van events en nightlife in Bristol.

Bristol
SUP’pen in Bristol
Sunset in Bristol
Genieten in Bath

Hoe kom je er?

Bristol is goed te bereiken met het vliegtuig. Je vliegt er rechtstreeks naartoe vanaf Schiphol. Een retourtje Amsterdam-Bristol start bij KLM vanaf 99 euro per persoon. De vlucht duurt slechts 1 uur en 15 minuten. Ideaal! Vergeet je niet je CO2-uitstoot te compenseren? 🙂

Alles in een keer boeken? Vanaf 447 euro per persoon boek je een vijfdaagse reis naar Bristol én Bath inclusief vluchten en hotel. Je boekt dit pakket van House of Britain via GoBristol.nl.

Lijkt Bristol jou een leuke citytrip?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *