Bucketlist: deze glazen iglo in Finland 2


Iisakki Glass Village, Ruka Kuusamo

Tijdens mijn reis door Finland sliep ik in deze glazen iglo. Aanrader om in de winter het Noorderlicht te spotten!

Een bezoekje aan Fins Lapland staat op menig bucketlist. In de winter tref je hier een winter wonderland aan. Alles is besneeuwd, het wordt vroeger donker en met een beetje mazzel spot je het Noorderlicht. De kou neem je dan voor lief. Gelukkig kan je vanuit deze accommodatie het Noorderlicht spotten zonder je bed uit te komen!

Fins Lapland in de winter

Iisakki Glass Village

Vanuit deze glazen iglo’s (of hutjes eigenlijk) kan je in de winter het Noorderlicht spotten zonder je bed uit te hoeven. Je boekt zo’n glazen iglo bij Iisakki Glass Village in de plaats Ruka Kuusamo. Boeken kan gewoon online. Een nachtje in een glazen iglo is niet onbereikbaar: voor 140 euro per nacht verblijf je hier in de zomer, zoals mijn vriend en ik deden. Wie in de winter naar Finland wilt, moet iets dieper in de buidel tasten. De glazen hutjes kosten dan al snel 350 euro per nacht.

Gratis wifi en keukentje

Het fijne aan deze glazen iglo is wel dat je er gratis wifi hebt, gratis kan parkeren en dat er een klein keukentje in zit. Zo kan je nog wat geld besparen door zelf je eten klaar te maken. Er zit ook een restaurant om de hoek in Iisakki Glass Village. Hier eet je een lekker stuk zalm of rendierstoof voor een normale prijs. Een glas wijn of bier is relatief wat duurder dan in Nederland.

Lees hier meer tips voor Finland

Iisakki Village
Glazen iglo

Sauna

Vanuit de glazen iglo heb je uitzicht op de natuur en een meertje. In de winter zal dit bevroren zijn. De sauna is hier ook niet ver weg. Je hebt een eigen badkamer in de iglo, maar geen eigen sauna. Daarvoor moet je een paar minuutjes lopen. Er zijn twee sauna’s in Iisakki Glass Village: een openbare en een die je privé kan huren. Mijn vriend en ik volgden hier ook een les saunayoga. Heel ontspannen!

Activiteiten in de buurt

Ruka Kuusamo is een ruige bestemming op de grens van Centraal-Finland en Fins Lapland, in het noordoosten van Finland. Deze regio is ideaal voor outdoor adventure, zoals raften, hiken of beren spotten (in de zomer). Wie het wat rustiger aan wilt doen kan genieten van saunayoga (of gewone sauna) en lekker SUP’pen op de vele meertjes (in de zomer). In de winter kan je hier wintersporten, een sneeuwscooter-safari of een rendierentocht maken. Ook een huskyslee moet echt op je bucketlist! Een sneeuwschoenwandeling is ook verrassend leuk.

Fins eten
Fins Lapland, 2009
Glazen iglo in Finland

Bereikbaarheid

Kuusamo heeft een eigen vliegveld. Vanaf dit vliegveld ben je binnen 30 minuten bij Iisakki Glass Village. In het winterseizoen vlieg je vanuit Amsterdam rechtstreeks op Kuusamo. Buiten het winterseizoen moet je op Rovaniemi vliegen. Vanuit Rovaniemi is het 2,5 uur rijden naar Iisakki Glass Village. Je vliegt van Nederland naar Fins Lapland in drie uurtjes.

Boek jouw glazen iglo bij Iisakki Glass Village hier! Adres: Myllylahdentie 4, 93830 Ruka, Finland

Zou jij hier willen slapen?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Bucketlist: deze glazen iglo in Finland