Hoe verdien je een ton per jaar? 4


Le Pirate Komodo

Heb je een ton per jaar nodig om een droomleven te leiden? Nee!

Een ton per jaar verdienen staat op het wensenlijstje van menig zzp’er. Maar hoe krijg je dat nu voor elkaar? Het is eigenlijk heel simpel…

Toen ik in april dit jaar mijn coachingsessie had, vroeg Mariska mij om een financieel doel op te schrijven voor de komende drie jaar. “En, doe maar 100.000 euro jaaromzet dan!” zei ik al snel. Een ton per jaar verdienen lijkt de norm te zijn. Dat wil toch iedereen? Maar hoe verdien je een ton per jaar?

Beginnen als zzp’er

In februari 2016 begon ik voor mezelf met een uurtarief van 50 euro. Het leek mij haalbaar om 20 uur per week declarabel te werken. Voor die uren moest er wel werk te vinden zijn. De overige uren zou ik besteden aan marketing, acquisitie, administratie, etc. En met die 20 x 50 euro zou ik al 1.000 euro per week kunnen omzetten, en dus 4.000 euro per maand. Als beginnende zzp’er heb je weinig kosten, dus dat klonk best goed! Ik draaide uiteindelijk een omzet van 30.000 euro dat eerste jaar. >> Lees ook mijn GRATIS e-book met 33 tips voor zzp’ers

Miss SuusjeHQ in 2016

Van 4.000 euro naar 6.000 euro

Na een jaar succesvol freelancen had ik inmiddels veel ervaring opgedaan en was ik gegroeid in mijn werk. Alles ging me makkelijker en sneller af, en ik kon meer resultaat boeken in kortere tijd. En dus verhoogde ik mijn uurtarief naar 75 euro per uur. Met mijn rekensommetje van eerst, kon ik zo dus best 6.000 euro per maand gaan verdienen. Althans, omzetten. En dat lukte in 2017 ook! Af en toe dan 😉 Ik draaide in 2017 een omzet van circa 50.000 euro.

Op naar de 100.000 euro

Nog een jaar later vond ik het tijd om weer door te pakken. Ik kwam om in het werk, dus ik kon best mijn uurtarief verhogen. Mijn uurtarief steeg verder naar 95 euro, dus ik hoopte circa 8.000 euro te gaan omzetten per maand. Dat zou betekenen dat ik die magische ton per jaar ook kon gaan halen (want 8.000 euro x 12 is 96.000 euro). Helaas ging het niet zo makkelijk. Nadat ik Sarah had aangenomen, hoopte ik snel door te stoten naar de 100.000 euro omzet per jaar, maar die bleef uit. Uiteindelijk draaide ik in 2018 een omzet van circa 60.000 euro. Mijn winst was echter vrijwel hetzelfde als in 2017.

Team SuusjeHQ

Waarom nog geen ton?

Mensen vroegen me: “Verdien je al genoeg geld om iemand aan te nemen?”. Nou, eigenlijk niet. Althans, niet zoveel dat ik er zelf hetzelfde salaris aan over bleef houden toen Sarah voor mij begon. Maar zoals ik altijd zeg: soms moet je eerst investeren voor je er iets voor terug kan zien. Ik zegde mijn baan op voor ik genoeg verdiende om rond te komen, maar toen ik eenmaal die uren kon gaan maken ging het snel genoeg, Dat hoopte ik in eerste instantie ook door iemand aan te nemen. Meer uren maken is toch meer omzet? En dat klopt enerzijds, maar tegelijkertijd heb je ook meer kosten. En anderzijds wilde ik naast alle klanten ook nieuwe projecten gaan opstarten (Digital Nomad Instagram Course, PR-cursus.nl, Female Workation). Hierdoor maakte ik zelf eigenlijk weinig omzet meer. Alle uren die ik het laatste half jaar heb gewerkt, waren vooral investering.

Vrijheid kopen

Uitbreiding heeft in mijn geval dus niet gezorgd voor meer declarabele uren, en dus ook niet voor omzet, en zeker niet voor meer winst. Wat het me wel heeft opgeleverd, is heel veel vrijheid. Ik heb eigenlijk vrije tijd gekocht, die ik kon investeren in mijn blog, de Digital Nomad Instagram Course, PR-cursus.nl en Female Workation. Daar hoop ik in 2019 de vruchten van te gaan plukken.

Met mijn business buddy Chantal

Plan voor 2019

Of ik die ton in 2019 ga omzetten? Het zou kunnen. Met mijn nieuwe uurtarief van 95 euro per uur en mijn nieuwe projecten en bedrijven zou dat zeker haalbaar kunnen zijn. Maar weet je, ik loop eigenlijk niet meer zo warm van die ton alleen. Een ton omzet betekent voor mij niet veel. Ik heb geleerd dat winst het allerbelangrijkste is, en mijn winst is niet met mijn omzet meegegroeid. Een ton per jaar verdienen betekent voor mij ook niets als ik niet doe wat ik leuk vind. Ik kan makkelijk een goed betaalde interimklus gaan doen, maar daar word ik niet gelukkig van. Ik wil mijn eigen ding doen en mij 100% bezig houden met het bouwen aan mijn eigen dromen. Een ton per jaar zou leuk zijn, maar als ik met mijn eigen dingen volgend jaar weer 30.000 euro winst maak, ben ik eigenlijk ook heel blij. Ik leef nu al mijn droomleven, ook met een modaal inkomen!

Conclusie: zo verdien je een ton per jaar

Kortom, je kan theoretisch een ton per jaar omzetten met 20 declarabele uren per week van 95 euro per uur. Vereiste is wel dat je dus 20 uur per week declarabel werk hebt en iets doet waarvoor mensen je 95 euro per uur betalen. Verder kan je best een ton omzetten, maar als je ook hoge kosten hebt, is je winst alsnog laag. Dan kan je net zo goed minder omzetten en minder kosten hebben, en dus ook minder gedoe. Meer klanten nodig? Lees hier meer over klanten vinden of ga voor het echte werk en bestel mijn e-book Meer Klanten.

Living the dream

Vrijheid, reizen en geld verdienen vanuit het buitenland

Om echt een ton winst te maken, zul je een flink hoge omzet moeten maken of heel weinig kosten moeten hebben. Een passief inkomen genieten lijkt dan een goede mogelijkheid. Of je moet denken aan de macht van de grote getallen. Wat kies jij? Ik ga voorlopig voor vrijheid, reizen en geld verdienen vanuit het buitenland. En als die ton volgt is dat mooi meegenomen!

Weten hoe jij vrijheid kan ervaren?

Met mijn e-course ‘Ontdek jouw missie’ ontdek je wat jij kan gaan doen. Hoe kun je meer vrijheid ervaren en geld verdienen met wat je leuk vindt? Wat kan jij dan gaan doen..? In deze e-course help ik je om te ontdekken waar jouw hart nu echt sneller van gaat kloppen en hoe je dat vertaalt naar een lucratief businessmodel.
36-urige werkweek
Do what you love and you will never have to work again!

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Hoe verdien je een ton per jaar?

  • Eleni

    Wat een fijn artikel. Ik vind het heel verhelderend dat iemand eens open is over financiën. Ik heb afgelopen 7 maanden tijdens mijn wereldreis 1 tot 2 dagen aan mijn bedrijf gewerkt. In 2019 wil ik dit fulltime doen en hoop ik mijn omzet te kunnen doortrekken in dezelfde verhouding. Ik ben benieuwd of het gaat lukken, maar ga er helemaal voor.

    • Suzanne Bericht auteur

      Goed te horen, dank! Ik werk nu de helft van wat ik normaal werkte, en verdien bijna hetzelfde op reis. Fijn! Eens kijken of dat door te zetten is! Of weer meer werken, en meer verdienen!