Zij verdient twee ton per jaar: Deisy Amelsbeek


Deisy Amelsbeek (foto @marleensahetapyfotografie)

Hoe kan je een ton per jaar verdienen? Dat willen we allemaal wel! Deisy Amelsbeek deelt hoe zij twee ton per jaar verdient.

In deze rubriek interview ik elke maand een vrouwelijke ondernemer die een ton per jaar verdient. Want dat willen we allemaal wel! Hoe doe je dat nou? Dit is hoe Deisy Amelsbeek niet één maar twee ton per jaar verdient.

1. Kan je je even voorstellen?

“Ik ben Deisy Amelsbeek, ik woon in Amsterdam met mijn twee katten en vriend. Ik ben business strateeg en help vrouwelijke ondernemers om met een gezonde mindset een winstgevende coaching business te bouwen. Dit doe ik door strategieën, systemen en transformatiewerk (hypnose, NLP, EFT) met elkaar te combineren en daarmee vrouwelijke ondernemers maximaal te laten groeien: zowel in hun leven als in hun business.”

2. Waarmee help jij je klanten precies? Welke resultaten boeken zij hierdoor?

“Ik help vrouwelijke coaches om met een gezonde mindset een winstgevende business te bouwen. Na mijn trajecten weten ze praktisch hoe ze op hun eigen unieke manier – die hun leven ondersteunt – een winstgevende business kunnen draaien. Ook zijn ze persoonlijk gegroeid waardoor ze meer vertrouwen en zelfvertrouwen hebben en echt vanuit hun volledige potentie te ondernemen. Sommigen groeien van 0 naar 30.000 euro omzet, anderen gaan een ton of meer verdienen. Ik werk met alle coaches die de juiste mindset hebben, ongeacht omzet”

Ondernemer Deisy (foto @marleensahetapyfotografie)

3. Wat is het verdienmodel van jouw bedrijf?

“Ik bied 1-op-1-trajecten aan van een half jaar of een jaar. Ze zijn allemaal live, meestal face-to-face. Ik heb een werkboek en online training, maar dat is ondersteunend. In 2018 deed ik ook nog groepscoaching en een online programma, maar in 2019 heb ik mij helemaal op 1-op-1 gefocust omdat ik merkte dat ik dat het allerleukste vond. We spreken om de week anderhalf uur af om met elkaar te zitten en bespreken dan de stappen die nodig zijn. Ik houd de helikopterview en geef iemand concrete to-do’s om in beweging te blijven. De groei gebeurt niet als ze met mij praten, maar tussen de sessies in. Klanten kunnen mij daarom tussendoor altijd bellen.”

4. Wat was jouw omzet in 2019? 

“Dat was 203.000 euro. Totaal heb ik 20 klanten bediend; 2 van een half jaar en 18 jaartrajecten. Daarnaast huren bedrijven mij soms in om hen te helpen met strategie en marketing. Met mijn event erbij kon ik hiermee 2 ton verdienen.”

5. En jouw winst?

“Ongeveer 117.000 euro, circa 60 procent van mijn omzet.”

Deisy in Amsterdam (foto @marleensahetapyfotografie)

6. Welke kosten maak jij zoal?

“Mijn kosten vallen mee. Ik geef vooral geld uit aan Facebook-advertenties, mensen die podcasts en video’s editen en mijn persoonlijke en zakelijk ontwikkeling. Denk aan mijn eigen coaches en de professionalisering van mijn bedrijf, zoals branding, mijn website, etc. Ik huur graag mensen in die mij krachtiger maken.”

7. Hoeveel uur werk je in de week?

“Drie dagen sowieso, dat zijn mijn klantdagen. Dinsdag, woensdag en donderdag spreek ik met klanten af. Daarnaast kan ik op maandag ook nog wel eens een dag zitten voor feedback of het inplannen van marketingactiviteiten. Ik batch veel dingen. Vrijdag, zaterdag en zondag heb ik vrij.

In 2018 werkte ik echt nog wel veel uren. Ik dacht: als ik maar hard genoeg werk, verdien ik een ton. Halverwege 2018 dacht ik: ik wil minder gaan werken. In 2019 heb ik dus minder gewerkt. En juist in 2019 kon ik zelfs 2 ton verdienen. Ik heb meer verdiend met minder diensten.”

8. Hoelang duurde het totdat je 2 ton verdiende? Groeit jouw omzet nog elk jaar?

“Ik ben nu 3,5 jaar bezig. In de zomer van 2016 begon ik als tekstschrijver. Sinds juni 2017 ben ik echt voor coaching gegaan. Binnen 2,5 jaar heb ik dus die 2 ton per jaar verdiend. In 2018 verdiende ik nog een ton. In 2017 had ik circa 50.000 euro omzet.”

Deisy (foto @marleensahetapyfotografie)

9. Hoe weten klanten jou te vinden, of hoe vind jij hen?

“Veel klanten komen bij mij via mijn podcast Successtof. Maar ook wel via Instagram. De meeste mensen boeken eerst een sessie. Deze salesgesprekken zijn echt mijn conversiemiddel. Negen van de tien keer worden ze klant. Ik heb ook een e-maillijst die groeit dankzij mijn freebies: twee gratis weggevers. Mijn advertenties verwijzen ook allemaal naar mijn freebies.”

10. Hoe ziet jouw funnel eruit?

“De meeste klanten downloaden eerst mijn gratis weggever. Daarna gaan ze me volgen via mijn podcast of op Instagram. En ze blijven in mijn mailinglijst. Uiteindelijk boeken ze een sessie, en daarna converteert het naar een traject.”

11. Beste sales-tip?

“Pas als jij ervan overtuigd bent, zal je goed kunnen verkopen. Dus geloof in je eigen dienst. Ik zie bij potentiële klanten al helemaal voor me wat ik voor ze kan betekenen. Als ik dat voel, is het voor mij een ‘ja’ en kan ik het verkopen. Dan ben ik overtuigend, en kan ik ze het laten zien. Sales gaat over vertrouwen. Je moet je potentiële klant laten geloven dat het goed gaat komen, maar dan moet je daar natuurlijk wel zelf heilig van overtuigd zijn.”

Deisy heeft een podcast: De Successtof Podcast (foto @marleensahetapyfotografie)

12. Beste tip voor mensen die ook twee ton per jaar willen verdienen?

“Meten is weten. Zorg dat je weet wat je doet. Ik ben van de strategie, dus weet wat je customer journey is, en op welke dingen je moet sturen in je business. En doe dat ook. Het is eigenlijk heel simpel. Wat is essentieel voor je groei en draagt bij aan je omzet? Van de rest moet je afscheid nemen. Als je niet weet waar je klanten vandaan komen, en wat je zou moeten doen om een nieuwe klant binnen te halen, dan is dat je probleem.

Deliver waar je voor staat, dan gaan klanten over je praten en krijg je een sneeuwbal-effect. Dus zet die klant op nummer een!

Veel ondernemers willen een ton verdienen, maar willen niet doen wat ervoor nodig is. Je kan niet lui zijn. Ik heb heel veel geïnvesteerd, ik heb meer dan 60.000 euro uitgegeven om mezelf te ontwikkelen. Inmiddels kan ik het rustiger aan doen, maar niet in het begin.

Wees niet arrogant, neem een coach. Topsporters hebben ook een coach. Je kan het ook alleen, maar dan duurt het veel langer.”

Meer weten over Deisy?

Volg Vrije Meid op Facebook en Instagram.

Koop hier mijn boek Work Hard Travel Harder.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *