15x Must-haves voor je eigen kantoor


Ga jij ook je eigen kantoorruimte huren? Houd dan wat budget vrij voor deze 15 must-have kantoorartikelen.

Sinds december 2019 huur ik samen met Chantal een eigen kantoor in Utrecht. Dit omdat we zo goed kunnen samenwerken voor ons bedrijf Snappr, en omdat het sowieso fijn is om niet continu thuis te werken.

Gelukkig hoefde er niet veel geklust te worden. Behalve een laminaatvloertje leggen, hoefden we alleen wat meubels te kopen. De basis stond binnen een week! Maar om de boel nog wat op te leuken, zijn daar in de loop der tijd spullen bijgekomen. Dit zijn wat ons betreft must-haves voor je eigen kantoor:

Onze werkplekken

1. Laptopstandaard

Met recht de nummer een wat mij betreft: een laptopstandaard (of apart scherm) zodat je goed rechtop zit als je aan het werk bent. Mijn laptopstandaard is van Ovilli. Mega licht en toch stevig! Heel chil is dat ik dit allemaal kan laten staan, nu ik mijn eigen kantoor heb.

2. Apart toetsenbord

Bij een laptopstandaard (of apart scherm) hoort ook een apart toetsenbordje. Ik heb een fijne draadloze, die via Bluetooth met mijn laptop verbonden is. Mijn toetsenbord is lekker licht, zodat ik hem ook makkelijker mee kan nemen op reis.

3. Muis

In dezelfde categorie: een muis. Mijn muis is eveneens draadloos en is via Bluetooth aan je laptop te verbinden. Ik heb lang gekloot met een oude muis, terwijl die dingen absoluut niet duur zijn. Wacht dus niet langer, doe jezelf een plezier en koop een nieuwe.

4. Whiteboard

Niets zo fijn als dingen uit je hoofd op papier zetten. Of nou ja, op een white board dan. Zo kan je er de hele dag naar kijken, blijven je doelen top-of-mind en kan ook je team meegenieten. Alle neuzen dezelfde kant op! Op dit magnetisch whiteboard blijven ook flyers en andere belangrijke documenten hangen. Handig!

5. Plantjes

Niet alleen gezellig, maar ook goed voor de zuurstof: plantjes. Wij kregen praktisch alle plantjes cadeau op onze office warming. Zo fijn! Extra goede reden om een office warming te geven 😉 En anders scoor je ze zelf bij een tuincentrum of online via sites als Plantsome of Sprinklr.

6. Boekenkast

Een boekenkast staat leuk, vult je kantoor mooi op én is de plek voor je favoriete businessboeken. Ook mijn eigen boek staat in veelvoud in onze boekenkast op kantoor.

Mijn boek
Met Chantal op kantoor

7. Wijnglazen (en wijn)

Geen goede vrijmibo zonder goede wijnglazen! En wijn natuurlijk! Dat was dus een van de eerste dingen die wij aanschaften voor onze kantoor. Hoeft niet duur te zijn: wij hebben ze van de bekende Zweede gigant. Wijn koop ik graag bij de Albert Heijn, Gall & Gall of een lokale wijnwinkel zoals Utregs Wijnhuis.

8. Posters

Op onze office warming kregen we een cadeaubon van Desenio cadeau. Desenio is een webshop voor de mooiste posters en lijsten. Wij bestelden er twee van een giraf en een strand met palmbomen.

9. Espresso-apparaat en melkopschuimer

Toegegeven: we begonnen in ons kantoor met een Senseo. Ons geld was op! Toen het budget weer toereikend was, kochten we meteen een espresso-apparaat. Een melkschuimer hadden we al cadeau gekregen. Zo fijn! Onze koffiecups zijn trouwens van Wakuli, een fairtrade koffiemerk uit Amsterdam.

10. Waterkoker

Uiteraard mag ook een waterkoker niet in jouw kantoor ontbreken. Als echte theeleuten gebruiken we het apparaat dagelijks. Zet overigens nooit tegelijkertijd je koffiezetapparaat en waterkoker aan. Vind de elektriciteit niet zo fijn… Mijn favo theemerk is trouwens Clipper!

11. Servies

Misschien voor de hand liggend, maar borden, bestek en kopjes zijn ook echte must-haves voor jouw kantoor. Gelukkig had Chantal nog wat servies thuis dat we kunnen gebruiken.

12. Kantoorartikelen

Vergeet ook de ‘standaard’ dingen niet, zoals een schaar, plakband, een perforator, een grote map voor je papieren (met tabbladen), etc.

Coaching op kantoor
OMYBAG rugzak

13. Zithoekje

Om ons kantoor een beetje op te leuken, hebben we aan aan kant een leuk zithoekje gemaakt. Fijn voor koffie-afspraken, of om Stories op te nemen 😉 We kochten een roze bankje, bamboestoel met schapenvachtje, geruit kleed en boomstam-bijzettafel.

14. Kapstok

Bij Fonq kochten we een goede kapstok. Want waar laat je anders je jas? Over de stoel vind ik zo slordig… Aan onze kapstok passen minstens vier fatsoenlijke jassen. Daarnaast is er nog ruimte voor tasjes en petjes.

15. Geurstokjes en kaarsen

Last but not least: kaarsen en geurstokjes voor een fijne sfeer. Dit geeft je kantoor meteen een huiselijke uitstraling en een lekkere geur. Mijn favoriet is Rituals, maar die van Hema zijn ook meer dan prima.

Meer weten over ons kantoor? Ik schreef er hier meer over.

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *