Think And Grow Rich: samenvatting voor succes


Het is een van de bekendste boeken over rijk worden: Think And Grow Rich van Napoleon Hill. Dit zijn de belangrijkste lessen uit het boek.

Het boek Think And Grow Rich stamt al uit 1937, maar de lessen uit deze bestseller zijn nog altijd relevant. Met de juiste mindset kan je rijk worden. Of beter gezegd: zonder de juiste mindset kan je in ieder geval niet rijk worden. Is het echt zo makkelijk? Ik vertel het je in de Think And Grow Rich samenvatting.

Think And Grow Rich samenvatting

Waarom een samenvatting? Omdat ik het boek best wel taai vond. Kom jij er ook niet doorheen? Dan is een overzicht van de belangrijkste lessen uit het boek wat je nodig hebt. Hopelijk help ik je ermee! En mocht je na het lezen van deze Think And Grow Rich samenvatting denken: ik wil toch meer lezen! Dan kan je natuurlijk altijd het boek bestellen.

Geld

Korte introductie van het boek

Think And Grow Rich werd in 1937 voor het eerst gepubliceerd. De auteur Napoleon Hill heeft meer dan 20 jaar onderzoek gedaan naar succesvolle (lees: rijke) mensen en geprobeerd de geheimen achter hun succes te achterhalen. Welke dingen hebben zij allemaal gemeen? Het blijkt vooral mindset te zijn. Napoleon Hill maakte er 13 principes van.

1. Desire

Allereerst moet je een concreet doel hebben, waar je diep naar verlangt. Dit zorgt voor intrinsieke motivatie om je doel te gaan behalen. Dus bedenk eens goed: waarom wil jij rijk worden? Wat is je doel met dat geld? Rijk worden is slechts het middel om jouw doel te behalen.

2. Faith

Je moet ook in je doel geloven, en vooral geloven dat je je doel gaat behalen. Dit is gerelateerd aan de Wet van Aantrekking. Omgekeerd geloof ik erin dat je door de self fulfilling prophecy je doel niet gaat behalen als je pessimistisch denkt. Heb dus vertrouwen.

3. Auto Suggestion

Het duurde even voor ik snapte wat Napoleon Hill hiermee bedoelde. Eigenlijk komt het erop neer dat Auto Suggestion gaat over je diepgewortelde overtuigingen. Helaas zijn dit vaak beperkende gedachten, die je doel in de weg staan. Bepaal je eigen overtuigingen, en laat je niet afschepen door beperkende overtuigingen die de maatschappij je influistert.

4. Specialized Knowledge

Goed nieuws: kennis over rijk worden ligt deels voor het oprapen. Dankzij boeken en de hoeveelheid kennis die er online te vinden is, kan je de strategieën tot je nemen die rijke mensen hebben gebruikt om rijk te worden. Investeer in het opdoen van die kennis!

5. Imagination

Imagination slaat niet alleen op groot dromen, maar het ook echt voor je zien. Visualiseren dus! Dit helpt ook weer om je doel scherp te houden, erin te geloven en een positieve mindset te creëren.

6. Organized Planning

Met alleen visualiseren kom je er niet. Maak dus een goede planning. Hoe ga je je strategie uitrollen? Hoe ga je stap voor stap het doel bereiken?

7. Decision

Maak echt de beslissing om rijk te worden. Het is geen vrijblijvend plan dat je continu kan wijzigen. Stick to it! Veel dagelijkse beslissingen die je neemt, zullen in lijn moeten zijn met je grote beslissing om rijk te worden. Stel jezelf dus continu de vraag: draagt dit bij aan mijn doel?

8. Persistance

Houd vol. Ook al je faalt. Sterker nog, dat hoort erbij. Maar van falen leer je, je komt er sterker weer uit. Houd vol, probeer het op een andere manier. Geef niet op.

9. Power of the Mastermind

Een mastermind is een bijeenkomst van gelijkgestemden waarbij iedereen elkaar advies geeft. Twee weten meer dan een. Je kan elkaar dus altijd verder helpen. Daarom is het zo belangrijk om je te omringen met gelijkgestemden, en liever nog: mensen die al verder zijn dan jij. Mensen die je klein houden, moet je uit je leven bannen.

10. The Mystery of Sex Transmutation

Dit principe is een van de vaagste van het rijtje. Het komt erop neer dat wanneer je op de juiste manier gebruik maakt van je seksuele energie, je veel kan bereiken. Dit betekent niet: sleep your way to the top. Maar als je je eigen seksualiteit omarmt, en dit af en toe in je voordeel kan gebruiken, kan het dus zeker bijdragen aan je succes.

11. The Subconscious Mind

Leer je onderbewustzijn kennen en beïnvloeden. Hierin schuilen namelijk veel limiting beliefs (beperkende gedachten) die je tegenhouden in het bereiken van je doelen. Meditatie is een goede manier om je bewust te worden van je eigen gedachten. Betrap je jezelf op een limiting belief? Vertel jezelf dan het tegenovergestelde.

Lees ook: Tips van money mindset mentor Blanca Vergara

12. The Brain

Dit principe gaat erover hoe krachtig ons brein is, en hoe we onze gedachten kunnen beïnvloeden. Beïnvloed je onderbewustzijn bewust wanneer je in een creatieve staat bent.

13. The Sixth Sense

Durf te luisteren naar je intuïtie. Dit kan je doen door vaker naar jezelf te luisteren (letterlijk een moment stilte nemen en voelen hoe iets voelt), en open te staan voor ’tekenen’ van buitenaf. Vertrouw daarop! Het hoeft niet altijd rationeel te zijn.

Bestel ‘m nu

Mocht je na deze Think And Grow samenvatting meer willen lezen, dan kan je het boek bestellen op Bol.com.

Tip: ik raad je aan het boek in het Nederlands te lezen, omdat het – naar mijn mening – niet mega vlot leest.

Of volg de FIRE Masterclass van Janneke van den Brink >

Janneke fire
Financieel Vrije Vrouw

Wat is de belangrijkste les die jij leerde uit Think And Grow Rich?

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

boek
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *