De beste plekken voor vrouwelijke digital nomads


Surfen in Canggu

Deze locaties zijn zeer geschikt voor vrouwelijke digital nomads. Welke plek wordt jouw volgende bestemming?

Als vrouwelijke digital nomad denk ik iets beter na over mijn bestemming wanneer ik alleen reis, dan wanneer ik met mijn vriend op reis ga. Als vrouw alleen moet je je nu eenmaal iets beter beschermen. Niet iedere plek is veilig voor vrouwen die soloreizen. En als ik ergens eventjes blijf om te wonen en te werken, wil ik mij daar zeker fijn voelen.

Waar is het veilig voor vrouwelijke digital nomads?

Mijn go-to-website wat betreft het vinden van de beste plekken voor digital nomads, is NomadList. Dit is een overzicht van talloze plekken wereldwijd. Allerlei factoren worden meegewogen, zoals internetsnelheid, kosten van levensonderhoud en temperatuur. Ook kan je filteren op bijvoorbeeld ‘vrouwvriendelijkheid’. Aan de hand daarvan heb ik onderstaande lijst met beste plekken voor vrouwelijke digital nomads opgesteld.

1. Boedapest

Boedapest

De Hongaarse hoofdstad is hip, dichtbij en niet duur. En dus zeer veilig voor vrouwen. Je kunt er in twee uurtjes heen vliegen voor nog geen €100 (retour). Ligetváros, ten oosten van de Donau en het toeristencentrum, is een leuke wijk om te verblijven. Ook Újlipótváros staat goed aangeschreven. Er zijn talloze coworkingspaces te vinden. Probeer elke dag een ander via het ‘OneFit voor coworkingspaces’ Get Croissant.

2. Canggu, Bali

Dojo Bali

Iets verder vliegen, maar wel een tropisch paradijs! In Canggu, op het Indonesische eiland Bali, heb je alles wat je vrouwelijke digital nomad-hartje begeert. Hippe vegan restaurantjes, yogascholen en stranden, rijstvelden om de hoek en verschillende toffe coworkings. Ik woonde en werkte een maand vanuit Canggu. Lees er hier meer over!

3. Lissabon

Digital nomad in Lissabon

Ook voor de nummer drie hoef je niet ver te vliegen. In Lissabon is het goed toeven voor vrouwelijke digital nomads. Net als Boedapest (en Canggu) is de Portugese hoofdstad fijn voor de portemonnee. Al wordt de stad wel steeds hipper en dus populairder en duurder. De wijken net buiten het toeristische centrum zijn het leukste, zoals Graça. Hier verbleef ik ook tijdens mijn eerste paar dagen als digital nomad. In tegenstelling tot Boedapest, is het hier ook in de winter nog best prima weer! Toffe coworkings vind je via Get Croissant.

4. Chiang Mai

Chiang Mai, 2019

We vliegen weer even naar Zuidoost-Azië. Daar is het altijd goed toeven voor vrouwelijke digital nomads (en alle reizigers eigenlijk). Voordeel aan Chiang Mai is dat je er net als in Canggu veel waar voor je geld krijgt. Al voor circa 1000 euro per maand kan je er een heerlijk leven leiden, met een eigen kamer, drie keer per dag uiteten en werken in een coworkingspace. De wijk Nimman, ten westen van het centrum, is de place to be. Check hier mijn beste tips voor wonen en werken in Chiang Mai. Ik deed het zelf zes weken in 2019!

5. Las Palmas, Gran Canaria

Playa Canteras

De hoofdstad van het Canarische Eiland Gran Canaria is eveneens een goede optie voor een digital nomad-avontuur dichtbij huis. In vijf uurtjes vliegen waan je je in een tropisch paradijs. Dit is de zonnigste hoofdstad van Europa! Toch ben je ‘gewoon’ in Spanje, betaal je met de euro en voelt alles lekker vertrouwd. Las Palmas is niet mega toeristisch. Escaleritas is de hipste wijk, al vind je in heel de stad veel coworkingspaces. Check hier mijn tips uit 2017!

6. Berlijn

Berlijn

Berlijn staat al jaren hoog op mijn lijstje voor een ‘workation’: een werkvakantie. Ik fantaseer over ochtenden werken in toffe coworkingspaces, middagen slenteren door de verschillende wijken, borrelen in biergartens en avonden stappen. Om vervolgens weer mijn dag te beginnen met een goede bak koffie. Slapen doe ik in een hip hostel. Eigenlijk is elke wijk goed toeven. Alleen het centrum rondom Mitte is wat toeristisch. Check hier coworkingspaces in Berlijn.

7. Barcelona

Bunkers del Carmel, Barcelona

Vorig jaar woonde en werkte in tien dagen in Barcelona. Wat een feest! Dit was het goede Spaanse leven: werken van 10:00 tot 14:00 uur, uitgebreid lunchen, een beetje chillen en vervolgens de stad in voor een borrel/laat diner. Wij verbleven in een Airbnb in Gracia, een toffe wijk die nog authentiek aanvoelt. Ook Eixample is een aanrader. We werkten elke dag in een andere coworking via de app Get Croissant. Onze favoriet was Vaca Coworking. Check ook deze tips voor een workation Barcelona.

8. Ubud, Bali

Ubud, Bali

Expats wisten het al lang voordat digital nomad zijn een ding werd. Ubud is the place to be! Kanttekening: de laatste jaren is Ubud steeds drukker geworden. Wil je dus het ‘authentieke’ Ubud ervaren? Ga dan niet naar het centrum, maar verblijf in een buitenwijk. Bij voorkeur in een rijstveld! Coworkings Outpost en Roam zijn plekken waar je kunt werken én verblijven. Zo leef je in je eigen bubbel met andere vrouwelijke digital nomads (en mannelijke), zonder dagtoeristen.

9. Thaise eilanden

Koh Lanta, Thailand

Koh Lanta, Koh Tao, Koh Samui en zelfs Koh Phangan: eigenlijk zijn alle Thaise eilanden geschikt voor vrouwelijke digital nomads. Het is er veilig, goedkoop en prachtig. De zon schijnt altijd, het eten is heerlijk en er zijn ook andere reizende ondernemers te vinden. Werken met uitzicht op het strand, wat wil je nog meer? Ik werkte een weekje vanaf Koh Lanta, waar je tegenwoordig de KoHub vindt.

10. Taiwan

Taipei

Het schijnt het ‘next Japan’ te zijn: Taiwan is modern, cultureel, onontdekt en tegelijkertijd vertrouwd Aziatisch. NomadList tips zowel hoofdstad Taipei als stad Tainan voor vrouwelijke digital nomads. Voordeel: het is een stuk betaalbaarder dan Japan. Geen idee waar je moet beginnen? Start in de wijk Da’an in hoofdstad Taipei. Genoeg coworkingspaces waar je vast snel vrienden maakt en tips van krijgt voor je volgende bestemming!

Waar zou jij wel naartoe willen?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *