Frankrijk vakantie? Hier wil je heen!


Frankrijk vakantie
In de Loire Valley

La douce France is altijd een goed idee. Zeker nu vliegen naar verre oorden even geen optie is… Ook een Frankrijk vakantie dit jaar? Hier wil je heen!

Als kind ging ik vaak met mijn ouders naar Frankrijk. Mijn opa en oma hadden er een vakantiehuis, dus we gingen altijd naar de Provence. Het is er prachtig! Toen ik ouder werd, vond ik Frankrijk maar saai. Ik vloog liever de wereld over om telkens een nieuw, exotisch land te ontdekken.

Griekenland geannuleerd = naar Frankrijk op vakantie!

Door corona is dat nu even geen optie. Daarom koos ik dit jaar toch weer voor een vakantie Frankrijk. Of nou ja, eigenlijk wilde ik naar Griekenland, maar door corona werd die vakantie last minute geannuleerd. Het alternatief? Een roadtrip Frankrijk dan maar! En dat bleek geen straf. La douce France is nog steeds prachtig. Of eigenlijk: fijner zelfs dan ik mij herinnerde.

Frankrijk vakantie route
Frankrijk vakantie

1. Chartres, Eure-et-Loir

Onderweg naar onze bestemming, maakten we toch een tussenstop. We sliepen een nachtje in een prima hotel naast de snelweg bij Chartres.

Het hotel was gewoon simpel, maar had alles wat we nodig hadden. En het was niet duur: we betaalden €51 per nacht. Het heette B&B Hotel at Chartres Le Coudray, wat blijkbaar onderdeel is van een keten. Je vindt B&B Hotel in heel Frankrijk. Handig voor als je eens plots moet overnachten naast de snelweg.

’s Avonds wilden we toch nog even de stad in. Want volgens mij was Chartres best oké. En ja hoor! Wat een mooie plek! Een combinatie van Belle en het Beest en het Frankrijk dat ik al kende. Echt Frans met kleine straatjes, keien op de weg, houten huisjes en een echte Notre Dame. We aten heerlijk op het terras bij Café Bleu naast de kathedraal.

Voor onderweg haalden we lekkere broodjes, koffie en taartjes bij Marie Blanchère. Aanrader!

2. Parcay-les-Pins, Maine-en-Loire

Parcay-les-Pins is een mega klein dorpje, in de prachtige Loire Vallei. Wij vonden het bij toeval op Airbnb, toen we zochten naar een vakantiehuis met zwembad op maximaal acht uur rijden vanaf Utrecht. En ook nog betaalbaar en per direct beschikbaar…

Le Haut Gué

Frankrijk vakantie
Le Haut Gué

Ons vakantiehuis heette Le Haut Gué, wat zoals betekent als een veilig haven, een plek om te overnachten op doorreis. En dat was het zeker! Met Airbnb is het altijd maar afwachten wat je in real life aantreft, maar meestal valt het mee. Zo ook bij Le Haut Gué. Het landgoed bleek enorm mooi te liggen, in een rustige omgeving te midden van natuur. In de zomer staan hier talloze zonnebloemen in bloei.

Le Haut Gué is een verzameling van vier huizen. Drie huizen worden verhuurd. In een huis wonen de eigenaren: Brian en Siobhan. Dit echtpaar komt uit de UK en dat is – no offense voor de Fransen – te zien. De huizen zijn goed onderhouden van binnen, enorm schoon. Alles is perfect geregeld. Uiteraard spreken Brian en Siobhan perfect Engels, wat de communicatie ten goede kwam. We kwamen niets te kort!

Frankrijk
Met mijn vriend

Overigens hadden we ook enorm veel privacy, hoor! Meestal lagen we alleen aan het zwembad. De andere huisjes waren niet verhuurd. Zo konden wij uitgebreid baantjes trekken, in alle rust een boek lezen, een potje tafeltennissen of heerlijk genieten aan de picknicktafel.

Mocht ik volgend jaar nog niet naar buiten Europa op vakantie kunnen, dan zou ik het niet erg vinden om weer naar dit plekje toe te gaan!

Ook boeken? (opent in een nieuwe tab)”>Gebruik deze link en ontvang €50 korting op je eerste boeking bij Airbnb >

In de buurt

Omdat mijn vriend en ik echt wilden bijkomen, hebben wij niet veel ondernomen. Voor mensen die dat wel willen, is er genoeg te doen. Vooral fietsen schijnt prachtig te zijn in deze omgeving. Siobhan vertelde zelfs over een vintage fietswedstrijd waar je tussendoor de lekkerste wijn en spijzen geserveerd krijgt.

Parel in de buurt is Saumur, een oude Franse stad waar iedere zaterdag een markt wordt gehouden. Saumur ligt aan de rivier de Loire en heeft een prachtig kasteel, van waar je uitkijkt over de stad en de rivier. We hebben hier niet gegeten, dus daar heb ik geen tips voor.

Saumur
Frankrijk
Saumur

(opent in een nieuwe tab)”>Bekijk hier alle hotels in Saumur >

2. Huby-Saint-Leu, Pas-de-Calais

Dit plaatsje is eveneens mini. Het ligt naast Hesdin, een ander klein stadje in het departement Pas-de-Calais, in het noorden van Frankrijk. Hier sliepen we op de terugweg. Zo hoefden we nog maar vier uur te rijden naar Nederland.

Ook dit plekje vonden we weer door te zoeken naar een fijne accommodatie. We zochten op zwembad, en dan met name is deze regio. Zo breek je de lange rit. Ideaal voor tijdens een roadtrip dus, of als je maar een paar dagen naar Frankrijk gaat.

Au Bois Dormant 

Deze accommodatie heette Au Bois Dormant, wat slapend hout betekent. En rustig was het ook weer zeker, precies wat wij wilden. Je komt hier echt om even bij te komen. De accommodatie is kleinschalig: de eigenaresse verhuurt slechts enkele kamers en staat zelf nog ’s morgens het ontbijt te maken. Dat was uitstekend! Zelfgebakken crêpes, vers stokbrood, goede kaas. Wauw!

Het landhuis waar deze kamers te huur zijn, bevindt zich in een prachtige tuin. Er is een zwembad, maar er zijn ook veel bloemen en planten, verschillende zitjes en ligstoelen. Wat een fijne plek.

’s Avonds gingen we uiteten bij restaurant Le Garenne. Echt een typisch Frans restaurant waar je tijdens je Frankrijk vakantie op hoopt! Denk aan een Frans sprekende ober, een salad du chevre chaud, rode wijn, confit de canard, profiteroles, et cetera. We hebben genoten!

Bij Au Bois Dormant

Andere fijne plekken voor een Frankrijk vakantie:

Natuurlijk wil ik ook mijn old time favoriet de Provence nog even noemen. (opent in een nieuwe tab)”>Je leest er hier meer over >

Gorges du Verdon

En in mijn zoektocht naar een toffe accommodatie kwam ik ook dit plekje tegen. Wauw wat een pareltje. Die gaat zeker op mijn lijstje voor een volgende Frankrijk vakantie!

Wat is jouw favo plekje in Frankrijk?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *