6x Tech trends waar ondernemers dit jaar mee te maken krijgen 1


Tech trends 2021

Run jij een eigen business? Bereid je voor op de tech trends van 2021: meer remote werken, virtual reality en het beter beveiligen van je online werkomgeving.

Deze gastblog is geschreven door Tim van Techwarn.

De laatste jaren hebben technologische trends zich snel ontwikkeld. Ondanks – of dankzij – de coronacrisis is in 2020 de ontwikkeling van nieuwe trends niet tot stilstand gekomen.

Tech Trends 2021

Wat kunnen we verwachten in 2021? In dit artikel zullen we – Techwarn – zorgvuldig de nieuwste technologische trends bestuderen.

1. Thuis- en remote werken

Thuiswerken is in 2020 een vast onderdeel geworden van ons dagelijkse werk. Voor veel mensen is dit een dagelijkse routine geworden. Tegen het eind 2020 zijn mensen aan deze gewoonte gewend geraakt en heeft dit geleid tot de nodige aanpassingen in het gezin, en in 2021 zal thuiswerken een steeds belangrijkere rol gaan spelen. De kantoorruimte is creatiever geworden, maar omdat het coronavirus en zijn mutaties in Nederland nog volop aanwezig zijn, gaan we de komende maanden ook vanuit huis werken. Naast het thuiswerken zal ook het remote werken weer een enorme vlucht nemen. Na een jaar gedwongen thuiszitten is men toe aan verandering van omgeving. Misschien niet gelijk weer op een kantoor, maar juist op een creatieve werkplek zonder de afleidingen van thuis.

Met videoconferenties en online cloud opslag wordt thuiswerken en remote werken eenvoudiger en gemakkelijker. In 2020 is het aantal start-ups die thuis werken en thuisonderwijs werken aanzienlijk toegenomen. Daarom verwachten we dat thuis- en remote werken ook in 2021 een belangrijk onderdeel van ons dagelijks werk zal worden.

Digital Nomad E-Course

2. Beveiligen van platformdata

Bij thuiswerken wordt steeds meer gebruik gemaakt van samenwerkingsplatforms zoals Microsoft Teams, Google Meet, Whatsapp en Slack. Naast het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid zal in 2021 meer aandacht worden besteed aan de beveiliging van dergelijke platforms. Microsoft, Slack en andere partijen nemen uiteraard de nodige maatregelen om hun gebruikers en platformen te beschermen, maar je kunt ook veel maatregelen zelf nemen. Zie onderstaande.

3. Beveilig je online data met een VPN

VPN (Virtual Private Network) kan ervoor zorgen dat je IP-adres wordt aangepast door verbinding te maken met een server in een ander land. Op deze manier heb je anoniem toegang tot internet en is je IP-adres (en locatie) geheim. Net als bij surfen op een privénetwerk zijn ook je gegevens onzichtbaar. Het gebruik van een VPN-verbinding kan het internet gemakkelijker en veiliger maken. VPN fungeert als tussenpersoon tussen de smartphone, tablet of laptop en de server.

Digital Nomad Coaching

4. Cybercrime

Vergeleken met de afgelopen jaren, werken we meer op internet, en besteden bedrijven en consumenten steeds meer aandacht aan cybercriminaliteit. VPN-verbindingen en tweestapsverificatie komen steeds vaker voor, wat essentieel is voor veilig werken en het verzenden van gegevens. Hackers en cybercriminelen worden slimmer en slimmer, waardoor de bewustwording van cybercriminaliteit in 2021 verder zal toenemen.

5. Virtual Reality

Nu we het grootste deel van onze tijd thuis doorbrengen, zullen virtual reality (VR) en augmented reality (AR) blijven groeien. Met behulp van VR en AR kunnen we ons in verschillende omgevingen door het huis bewegen. Behalve dat het interessant is, is het ook erg handig bij hulp op afstand en op andere gebieden. Met VR en AR kun je je in verschillende omgevingen verplaatsen, wat ervoor kan zorgen dat je een bepaalde tijd in een andere omgeving bent. Dit zorgt voor diversiteit en een boost wat betreft creatief denken, wat in deze tijd zeker een goede aanvulling is.

Virtual Reality

6. Digitalisering

Door de pandemie werken we niet alleen meer dan ooit vanuit huis, we doen ook meer digitaal. Neem bijvoorbeeld een winkel in een dorp of stad. Omdat de winkel gedeeltelijk gesloten is, worden er meer bestellingen online geplaatst. Pakketbezorging en bezorgdiensten draaien overuren en veel winkels zijn overgestapt op digitale verkoop. In 2021 worden geen wijzigingen verwacht. Wanneer het “normale leven” weer begint, heeft digitalisering ook voordelen. Online en offline interacties kunnen nog intelligenter en efficiënter worden.

Spreken deze ontwikkelingen jou aan? Hoe ga jij hier mee om?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “6x Tech trends waar ondernemers dit jaar mee te maken krijgen

  • H&R

    Interessant artikel om te lezen! Dit waren inderdaad de tech trends in 2021. Ik denk zelfs dat het thuiswerken helemaal niet meer gaat verdwijnen, maar dat veel mensen ervoor kiezen om vaste dagen thuis te blijven werken. Daarnaast is het beveiligen van je gegevens, documenten en bestanden ook steeds belangrijker geworden. Het is belangrijk om een efficiëntere IT beheer te hebben.

    Met vriendelijke groet,

    Anne