5x Misverstanden over digital nomads


Digital nomad op Nomad Cruise

We zijn altijd op vakantie en werken met onze laptop in de zon vanaf het strand. Eh… yeah right! Laat mij deze vijf misverstanden over digital nomads even recht zetten.

‘Hoe was je vakantie?’ wordt mij al jaren gevraagd als ik terug kom van een reis. Een reis waar ik heb gewerkt als digital nomad. Oftewel, dankzij mijn laptop kon ik werken vanuit het buitenland. Dit is iets anders dan actief backpacken, of drie weken aan het zwembad liggen. It’s a lifestyle! Er zijn nog veel meer digital nomad misverstanden. Laat mij de vijf belangrijkste recht zetten.

1. Als je digital nomad wordt, is dat voor altijd

Nee, natuurlijk niet! Als je nu besluit om digital nomad te worden, dan hoef je dat heus niet je hele leven te blijven. Terug naar een ‘normaal’ bestaan kan altijd weer. Je mag het ook voor een jaartje doen. Of twee. Of vijf. Wat je wilt! Werken en reizen als digital nomad is een keuze, en dus kan je er ook voor kiezen om niet meer te werken en reizen als digital nomad.

werken
Aan het werk

2. Werken en reizen als digital nomad kan alleen met veel geld

Al dat reizen kost vast klauwen met geld..? Nou, dat hoeft niet! Als je kiest voor goedkope bestemmingen, langer op één plek blijft, en je huis in Nederland onderverhuurt (als je nog een huis hebt), dan kan je zelfs goedkoper uit zijn dan voorheen! Op Bali bijvoorbeeld kwam ik prima rond met €1500 per maand. En dan ga je drie keer per dag uiteten en heb je een zwembad voor de deur!

3. Je kan geen digital nomad (meer) zijn als je kinderen krijgt

Gelukkig onzin! Ik ken genoeg inspirerende digital nomads met kinderen. Mensen die met een, twee of zelfs meer kinderen nog steeds de wereld rondreizen. En ondertussen hun geld verdienen. Natuurlijk zal het even schakelen zijn, reis je misschien langzamer en moet je rekening houden met je kinderen. Maar je kan nog steeds werken en reizen als digital nomad. Check bijvoorbeeld eens Dutch Nomad Couple of Steven en Diana van Wonderlijk Werken.

Dutch Nomad Couple

4. Als digital nomad moet je altijd onderweg zijn

Niemand verplicht je om altijd weg te zijn! Je kan er ook voor kiezen om deels te werken en reizen als digital nomad, en deels een ‘gewoon’ leven in Nederland te hebben. Dat is nu juist zo fijn aan vrijheid: je kan je leven invullen zoals jij dat wilt. Zelf heb ik nooit langer dan vier maanden achter elkaar als digital nomad gereisd. Ik noem mijzelf dan ook parttime digital nomad. Voor mij het beste van twee werelden!

5. Digital nomad worden kan alleen als je een millennial bent

Werken en reizen als digital nomad is niet leeftijdgebonden! Iedereen kan ervoor kiezen om werken en reizen te combineren. Om regelmatig op pad te gaan en dankzij je laptop overal je bedrijf te runnen. Of je nu 20 of 60 jaar bent, man of vrouw, single of een stel, met of zonder kinderen. Laat je niet tegenhouden doordat je niet in het standaardplaatje past dat je misschien bij ‘digital nomad’ in je hoofd hebt.

De hele groep

Lees ook:

Leer hoe jij digital nomad wordt

Ik vertel je welke stappen je moet zetten om ook locatie-onafhankelijk te kunnen werken. In mijn e-course heb ik al mijn kennis en ervaring gebundeld en deel ik mijn meest praktische tips, do’s en don’ts met je.

T/m 29 april volg je mijn Digital Nomad E-Course voor slechts €99 >

Digital Nomad E-Course
Van slaaf van je werk naar vrijheid door remote werken!

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *