Slapend rijk worden? Zo doe ik het (niet) 2


Suzanne van Duijn

Passief inkomen verdienen is niet hetzelfde als slapend rijk worden. Je kan wel meer geld verdienen door je inkomen los te koppelen van je uren.

Pffff, ik word zó moe van alle vooroordelen over passief inkomen… En de clickbait artikelen die media er graag over maken…

Interview passief inkomen

Ik werd vorige week geïnterviewd door NU.nl over passief inkomen. En hoewel het een leuk, inhoudelijk interview was, heeft de eindredactie(?) er weer een lekker sensatie-artikel van gemaakt. Kijk maar:

NU.nl
NU.nl

Neem nou de intro:

“Slapend rijk worden, wie wil dat nou niet? Suzanne en Mick kregen het voor elkaar. Ze zorgden zonder te beleggen voor een passief inkomen. Er komt geld binnen terwijl ze daar niet voor hoeven te werken. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? En waar begin je?”

Slapend rijk worden?

Waarom altijd ‘slapend rijk worden’ terwijl het eigenlijk gaat over ‘geld verdienen ongeacht je werk-uren’. Door een schaalbaar verdienmodel op te zetten (= investeren) kán er uiteindelijk geld worden verdiend zonder daar per se voor aan het werk te zijn. Dat neemt niet weg dat het verdienmodel moet worden onderhouden. Met een succesvol, schaalbaar verdienmodel kan je veel verdienen, meer dan je had kunnen doen door je tijd te ruilen voor geld. Maar rijk worden is zeker geen garantie, noch de reden dat ik passief inkomen wilde.

Geld

Waarom wilde ik passief inkomen?

Slapend rijk worden of snel geld verdienen was niet de reden dat ik schaalbare verdienmodellen ben gaan opzetten. Ik wilde passief inkomen omdat ik niet altijd meer aan het werk wilde zijn op reis. Daarbij bereikten mijn uren al snel een plafond. Als je je tijd verkoopt, zit daar namelijk een max aan. Je inkomen kan op een gegeven moment niet meer verder groeien. Je kan niet meer klanten helpen zonder jezelf te verdubbelen…

En dat kan dankzij schaalbare verdienmodellen wel! Daarmee kan je opschalen, je kan jouw hulp vermenigvuldigen. Denk aan mijn boek, mijn cursussen of programma Freedom Queen. Het kostte me één keer een hoop werk om dit te maken, maar nu het eenmaal staat kan ik er oneindig van verkopen. Ja, het kost me een paar uur per week aan marketingwerkzaamheden, maar ik kan daarmee, 10, 100 of zelfs 1000 producten per week verkopen. Daar valt niet tegenop te werken.

“Helemaal niet passief”

Na elk artikel over passief inkomen (ik vertelde er ook al eens over in Volkskrant en voor de podcast van Intermediair), komen er dezelfde soort (haat)reacties. Denk aan:

  • “Maar dit is helemaal niet passief!”
  • “Wat een piramidespel!”
  • “Dit zijn oplichters!”
  • “Inhalig om zoveel te willen verdienen ten koste van anderen”
  • Verkapte reclame voor hun producten”
  • “Ga werken voor je geld!”
  • “Waarom verdien mensen altijd passief inkomen met cursussen over passief inkomen?”

Spaar ze allemaal! 😉

Werken vanuit het buitenland

Verwarring

Ik kan dit soort reacties inmiddels goed naast me neerleggen hoor. De meeste mensen snappen denk ik gewoon niet wat passief inkomen nu echt is. De term klopt inderdaad niet echt, maar het concept bestaat wel: je inkomen loskoppelen van je tijd. Ik kan letterlijk geld verdienen als ik slaap. Maar niet door nooit wat gedaan te hebben of te doen. Sommige reacties zijn duidelijk een gevalletje beperkte mindset…

Tip: ik nam een podcast op over de drie vooroordelen van passief inkomen: makkelijk, snel en veel geld verdienen?

Hoe kan je wel passief verdienen?

Ik deel in het artikel trouwens ook tips hoe het wel kan:

“Ik ben erg actief, mensen komen mijn naam op veel verschillende manieren tegen. Ze moeten je eerst kennen voor ze iets van je kopen.”

Dan helpt het als je iets doet wat bij je past, zegt Van Duijn. “Als je het puur doet voor het slapend rijk worden, werkt het niet. Kijk naar wat je goed kan en leuk vindt en bedenk daar een cursus of een e-book bij.”

Tip: volg mijn e-course Ontdek Jouw Missie en kom er achter wat jij kan gaan doen >

Coachingcall

Schaalbaar verdienmodel

Wil jij ook schaalbare verdienmodellen opzetten voor meer passief inkomen? En kan je hier wel wat hulp bij gebruiken? Check dan mijn programma Freedom Queen eens. We starten 6 september weer met een nieuwe groep. Samen gaan we jouw schaalbare verdienmodel bedenken, maken en lanceren zodat ook jij straks passief inkomen kan verdienen. Het programma duurt vier maanden en bevat o.a. twee live dagen en zes coachingcalls. Daarnaast krijg je toegang tot de zeven modules en besloten community.

Ben jij erbij? Of wil je liever slapend rijk worden?

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

boek
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Slapend rijk worden? Zo doe ik het (niet)