Genoeg geld verdienen met wat je leuk vindt


Suzanne van Duijn
Suzanne van Duijn

Hoe ik van onzekerheid, geldgebrek, angst en verlangen naar vertrouwen, overvloed, plezier en tevredenheid ben gegaan.

Nog niet zo heel lang geleden stond ik daar waar jij nu wellicht staat. Al jaren deed ik freelance klussen en blogde ik met regelmaat op VrijeMeid.nl, maar ik wilde minder ‘uurtje factuurtje’ werken en meer eigen diensten ontwikkelen, voor zowel VrijeMeid.nl als Snappr. Ik wilde meer verdienen en meer schaalbare verdienmodellen creëren.

Doelen stellen 2020

In december stel ik altijd doelen voor het komende jaar om mijn focus te kunnen behouden. Het zorgt ervoor dat ik de juiste stappen onderneem om dit te kunnen realiseren.

In januari 2020 kregen mijn ideeën vorm om Vrije Meid naar een next level te krijgen en Snappr aan de achterkant te laten groeien.

Met Imke en Alex

In februari 2020 kwam mijn boek uit waar ik eind 2019 hard aan gewerkt had. Het eerste verdienmodel was van de grond en hierdoor groeide ook mijn ‘experstatus’. Ik kreeg meer media aandacht en voelde dat ik op de juiste weg zat.

Mijn e-cursus, coachingstraject en de blog kregen begin 2020 mijn volle aandacht.

Corona

Het is maart en ik had net besloten mijn eerste grote investering in mijzelf te doen. Een van mijn doelen was namelijk het vergroten van mijn money mindset en ik nam business coach Carlijn Ottens in de arm.

Toen sloeg de pandemie toe en zo ook de onzekerheid. Had ik hier wel goed aan gedaan, kan ik een dergelijke investering ook wel maken? Geloof me, ik keerde mezelf toen nog slechts €1250,- per maand uit. Ik had net al mijn freelance klussen op een laag pitje gezet en geen grote buffer opgebouwd.

Nee! Ik zette door, ik ga doen wat ik leuk vind en daarmee geld verdienen, punt.

De eerste dag dat ik met mijn business coach Carlijn had afgesproken bracht mij ook mijn eigen 1e coachee, law of attraction wellicht? Dit was zo’n kantelpunt en ik wist nu dat ik de juiste keuze had gemaakt.

TEDx Talk

Ik kwam uit mijn ‘corana dip’ rond juni. Mijn e-course werd gelanceerd, ik zette mijn coaching voort en verkocht 50 cursussen! Ook gaf ik een TEDx Talk, wat achteraf de rode draad is geworden van mijn onderneming. Waarbij corona dat extra zetje heeft gegeven.

Want reizen was voor mij vrijheid, maar ik kon nu ook vrijheid ervaren zonder reizen. Daarbij zag ik vrijheid als tegenhanger van geld. Maar het is niet vrijheid of geld. Het kan allebei! Meer geld levert je juist meer vrijheid op. Het kwartje viel.

TEDx Utrecht

Groei

Mede door mijn interviews ‘Zij verdient een ton’ met diverse rolmodellen groeide niet alleen mijn money mindset maar anderzijds ook door anderen te inspireren heeft mijn onderneming onwijs doen groeien.

Je omringen met gelijkgestemden is belangrijk, maar vooral ook met mensen die doen wat jij graag wilt.

Boodschap

Jij weet waar je goed in bent! En met het juiste verdienmodel, is er voor iedereen geld te verdienen met wat je leuk vindt. Ik heb het tenslotte zelf ondervonden.

Het middel is een locatie onafhankelijk bedrijf en het doel is vrijheid en vrijheid kun je zien op verschillende manieren. Fysiek reizen was destijds het doel, maar ik wil mensen vooral helpen bij het middel om vervolgens vrijheid voor jezelf in te kunnen vullen.

Door het uitdragen van deze boodschap en totaal in ‘alignement’ hiermee zijn, goed weten waar je voor staat en als je vervolgens ook nog jezelf bent is dit uiteindelijk ook op je bankrekening terug te vinden!

Sky high

Alles ging in vogelvlucht en mijn omzet steeg in september al naar de €8.000,- de beruchte grens van 8k was bereikt (iedere maand 8k betekent al een ton per jaar!). Stiekem was ik bang dat dit wellicht eenmalig was of toeval, maar al snel wist ik dat deze switch de juiste was.

Ik durfde nu te investeren en verlengde zelfs het coachingtraject en kon zonder blikken of blozen hier €4000,- voor neerleggen. Ik was ervan overtuigd dat het zich dubbel en dwars zou terug verdienen.

Oktober en november draaide ik allebei €10.000,- omzet. Toen kwam het besef, dit is echt! In december besloot ik er van te genieten en was ik zelfs bezig met het verhuizen naar mijn onlangs gekocht woning. Mijn omzet bleef desondanks hoog, mijn passieve inkomen was een feit. Ik doe wat ik leuk vind en het effect ervan is dat het product zich hierdoor ‘vanzelf’ verkoopt.

En bovenal!  meer verdienen betekent dat ik meer mensen heb kunnen helpen!

Ik hoop dat mijn jaar jou ook kan inspireren en hoe de onzekerheid van corona juist heeft bijgedragen aan mijn onderneming.

Luister hier de podcast over genoeg geld verdienen met wat je leuk vindt >

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Jesmin

Blogger en Virtueel Assistent, een so called Digital Nomad. Ik probeer zoveel mogelijk uit het leven te halen en dagelijks te genieten van alles wat het te bieden heeft. Vooral reizen geeft me een vrij gevoel en inspireert me tot nieuwe uitdagingen. Op www.jesworryless.nl neem ik je mee in mijn zoektocht naar een vrij leven! Zoek jij of ken je iemand die ‘less worries’ in zijn/haar ondernemersbrein wil? Ik help graag.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *