Hoe ik 10000 volgers op Instagram kreeg 1


Kaapstad
Simplylifephotography

Nou ja, krijgen is een groot woord. Hoe ik de 10000 volgers op Instagram bereikte door jarenlang consequent te posten. Ik vertel je meer over mijn strategie aan de hand van mijn tien beste posts.

Een paar jaar geleden dacht ik de 10000 volgers op Instagram nooit te halen. Het was 2019 en ik schommelde al jarenlang rond de 1500 volgers. Voor mij gevoel groeide ik amper. Niet dat ik het zeker weet, want ik checkte volgens mij nooit hoeveel volgers ik erbij kreeg. Ik deed eigenlijk maar wat, en hoopte dat mensen mijn content leuk vonden en mij gingen volgen.

Van 2000 naar 10.000 in 2 jaar

In 2020 veranderde er een hoop. Ik kreeg de groei te pakken en groeide van bijna 2000 naar 6000 volgers in een jaar. Dat is een verdriedubbeling! In 2021 groeide ik door naar de 10000 volgers. Die bereikte ik nét in 2022. Hoe kon ik ‘opeens’ zo hard groeien? Ik deel mijn ‘groeigeheimen’ met je aan de hand van mijn 10 beste posts.

Mijn 10 beste posts

Wat zijn ‘beste posts’? Ik focus mij op interactie. Dus niet alleen likes, maar alle betrokkenheid. Opmerkingen, opslaan, profielbezoeken, etc. Dat zegt veel meer dan likes, en zeker meer dan bereik. Bereik is niets waard, als mensen niets met je content doen. Je wilt immers wel betrokken volgers. Alleen die mensen blijven hangen, en zullen uiteindelijk van je kopen.

Instagram
Instagram

Tip 1. Be personal

Mijn allerbeste post was de aankondiging van mijn zwangerschap. Wat je hiervan kan leren? Deel ook eens een persoonlijke update. Dat je Instagram gebruikt als marketingkanaal, zegt niet dat je enkel over je business hoeft te posten.

2. Zorg voor herkenning

Heel Nederland is klaar met corona. Iedereen wil terug naar normaal. Door dit te benoemen, zorg je voor herkenning bij je doelgroep. En als volgers zich in jou kunnen herkennen, voelen ze zich betrokken. Zorg voor raakvlakken met je volgers, zoek naar verbinding.

3. Deel waarde

Mensen volgen jou ook omdat ze van je willen leren. Deel daarom regelmatig waarde. Dit kan een tip zijn, of een ervaring waar mensen een les uit kunnen halen. Ik deel graag sommetjes, waardoor het meer behapbaar wordt om grote doelen te halen. Mijn volgers houden ervan!

4. Inspireer

Wees een voorbeeld. Ik laat zien wat ik in een jaar heb kunnen bereiken. Dat inspireert; als ik het kan, kunnen anderen het ook. Dit geeft moed. Door te laten zien dat ik er vorig jaar nog heel ander bij zat, krijgen mijn volgers het idee dat hun leven er over een jaar ook veel beter uit kan zien.

5. The good and the bad

Ik deel echt niet alleen de positieve dingen! Wees transparant en deel the good én the bad. Niet alleen hoge omzetten, maar ook de kosten (of zelfs maanden dat je verlies draait). In deze post deelde ik ‘mijn weg naar succes’. Een veel vollediger plaatje dan enkel het eindresultaat.

6. Vier je mijlpalen

Dit moge duidelijk zijn: mijlpalen doen het altijd goed. Vier ze dus! En dat betekent niet alleen je verjaardag, maar ook een nieuw omzetrecord, je ondernemersjubileum, de aankondiging van een boek, etc. Mijn mijlpaal van €10.000 maandomzet kon rekenen op een hoop likes.

7. Deel waarde (part 2)

Deel nog meer waarde. Je kunt niet genoeg waarde bieden. Wees niet bang om ’teveel weg te geven’. Niet iedereen ziet alles wat je deelt. Niet iedereen onthoudt alles wat je deelt. En een Instagram-post kan bovendien nooit een cursus of coachingtraject overtreffen.

8. Recycle goede content

In deze post deelde ik weer een mijlpaal, precies op de manier zoals ik eerder had gedaan. Dat doe ik vaker: zowel qua beelden als qua teksten. Waarom opnieuw het wiel uitvinden? Hergebruik wat werkt! Never change a winning team. Dit scheelt je veel tijd, en je volgers zullen er alleen maar blij mee zijn.

9. Gebruik humor

Humor doet het altijd goed. Wie houdt er niet van een grapje hier en daar?! Daarom deelde ik de mijlpaal van mijn tweede boek alsof het de geboorte van mijn kind betrof. Dit trucje had ik overigens al eens eerder uitgehaald, met mijn eerste boek. Kortom, vier mijlpalen, recycle goede content én gebruik humor. Succes gegarandeerd!

10. Varieer

Een heel andere post: een hoop reistips voor Zuid-Afrika. Hieruit maak ik op dat volgers van variatie houden. Wissel je ‘standaard’ content eens af met wat anders. Deze post werd heel vaak opgeslagen. Daaruit maakte ik op dat ik vaker reistips kon delen. Deed ik overigens ook al over Malaga. Die post deed het ook goed, vandaar!

Masterclass: Verdrievoudig je Instagram-volgers

Ook eindelijk meer volgers en klanten halen uit je Instagram? Volg mijn masterclass met ruim 20 praktische tips en learnings!

Masterclass Instagram
Masterclass Instagram

In mijn masterclass vertel ik je wat ik heb gedaan om mijn volgers in een jaar tijd te verdrievoudigen. Ik geef je 20 concrete tips hoe ik van 2.000 naar 6.000 volgers groeide en hoe ik nu veel klanten haal uit mijn Instagram. En dat zonder perfecte feed of ‘altijd’ en ‘alles’ te delen.

En? Ga jij ook voor de 10000 volgers?

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf‘ >

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Hoe ik 10000 volgers op Instagram kreeg