Ik ben zwanger! En de vrijheid dan..? 8


zwanger
Zwanger

Groot nieuws, lieve lezer. Ik ben 16 weken zwanger! In deze blog deel ik hoe ik dit denk te gaan combineren met een vrij leven.

Inmiddels weet ik het zelf al een tijdje, dus voor mij is de ‘shock’ achter de rug. Maar jij denkt vast: huh wauw zwanger?! En de vrijheid dan?

Jep, ik ben zwanger. Alweer bijna vier maanden. Gelukkig heb ik al heel veel leuke reacties mogen ontvangen. Een paar mensen vroegen mij wel ‘hoe ik dat dan als vrije meid ging doen’. Ik denk dat ze bedoelen hoe ik een kind straks ga combineren met ondernemen en reizen. Kortom, kan ik als moeder nog een vrije meid zijn?

Kan ik nog een vrije meid zijn?

Laat ik maar meteen duidelijk zijn: hell yes! Ik geloof dat ik ook met een kind een vrije meid kan zijn. Ten eerste omdat een vrije meid streeft naar vrijheid. Vrijheid is mijn belangrijkste kernwaarde, en daar verandert een kind niets aan. De drang naar vrijheid blijft, en ik zal mijn reis naar vrijheid gewoon blijven delen. Die wordt hoogstens soms wat uitdagender, maar daardoor misschien juist ook inspirerender.

Ten tweede geloof ik dat mijn huidige vrijheid mij juist enorm gaat helpen in het moederschap. Omdat ik zelfstandiger ondernemer ben, kan ik zelf mijn werktijden bepalen. Dit maakt mij – denk ik – een flexibele moeder. Als ondernemer (en coach) heb ik sowieso al een flexibelere mindset dan dat ik als werknemer had. Ik probeer struggles als een uitdaging te zien en er van te leren. Hetzelfde geldt voor mijn reiservaring. Hierdoor kan ik beter omgaan met tegenslagen. En reizen met kind zal alleen maar makkelijker zijn doordat ik al zoveel gereisd heb. Althans, vergeleken iemand die nog nooit gereisd heeft!

En nu?

Ik voel me so far so good, dus ik hoop dat dat zo lang mogelijk blijft. Ik sport nog drie keer per week, en wil dat zo lang als het lukt volhouden. Misschien langzaam aan steeds meer zwangerschapsklasjes gaan doen…

Ergens in maart ga ik met verlof. Dat zal wel even wennen worden. Ik heb wel eens een half jaar niet gewerkt, maar toen ging ik reizen. Nu blijf ik thuis natuurlijk. Tegelijkertijd vind ik het een mooie kans om wat rustiger aan te doen en om te zien in hoe verre mijn bedrijf doordraait als ik écht niets doe. Wanneer kan je dat beter nou testen, haha?

Doelen voor 2022

Mijn doelen voor 2022 worden anders dan in 2021. Niet in de minste plaats omdat ik er dus (ruim) vier maanden tussenuit ga. Vier maanden niet werken. Toch wil ik niet inleveren qua inkomen. Mijn financiële doel voor 2022 wordt dus om tenminste dezelfde omzet en winst te draaien als in 2021. Ik zal dus moeten zorgen voor – letterlijk! – passief inkomen tijdens mijn verlof, en / of meer omzet en winst in de maanden dat ik wel werk. Komt goed!

Verder wil ik vooral mezelf niet teveel doelen opleggen en het allemaal gaan zien. Een kind laat zich toch niet plannen. En ik word niet elke dag moeder! Ik neem mijn tijd. Ik ga doen wat goed voelt.

Mommyblogger?

Geen paniek: ik word geen mommyblogger. Ik ga geen updates delen over de baby hier. De focus blijft vrijheid, met online ondernemen als belangrijkste pijler. Daarnaast blijf ik delen over locatie-onafhankelijk werken, geld en persoonlijke ontwikkeling. Natuurlijk zullen jullie af en toe iets over het nieuwbakken moederschap horen, maar wees niet bang dat ik over niets anders meer ga schrijven. Dit geldt ook voor Instagram!

Mooie voorbeelden

Gelukkig heb ik genoeg voorbeelden van ouders in mijn netwerk die ook met kind nog een vrij leven leiden!

Wat denk jij: kan je ook een vrij leven leiden met een kind?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download gratis ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Pre-order mijn boek De route naar €100.000 per jaar >

De route naar

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “Ik ben zwanger! En de vrijheid dan..?