Mijn jaaromzet 2021 en meer facts & figures


Fotograaf: Simply Life Photography

Het jaar zit er bíjna op. Het moment om terug te blikken, wat mij betreft. In deze blog deel ik mijn jaaromzet 2021 en meer facts & figures.

Dit jaar ‘mag’ ik voor het eerst meedoen met mijn eigen rubriek: Zij verdient een ton. Ik draaide dit jaar namelijk ruim €100.000 omzet. En mijn winst was ook niet mis. Daarom interviewde mijn eigen coach Carlijn Ottens mij over mijn jaarcijfers, mijn marketing, mijn mindset en meer. Luister het interview op mijn podcast, of lees de belangrijkste take-aways hier!

Wat is mijn favoriete ondernemersquote?

“If you don’t like where you are, move. You’re not a tree!” Zowel fysiek als mentaal. Word locatie-onafhankelijk en doe wat je leuk vindt!

Wat betekent parttime digital nomad zijn voor mij?

Locatie-onafhankelijk zijn. Ik kan werken waar ik wil en reizen wanneer ik wil. Maar het hoeft niet. Ik heb het beste van twee werelden: de vrijheid om te gaan, maar ook een fijne thuisbasis. Meer erover lees je in mijn eerste boek ‘Work Hard, Travel Harder’.

Wat was de reden dat ik voor mezelf begon?

Vrijheid! Parttime digital nomad kunnen zijn was mijn drijfveer. Ik boekte binnen een maand nadat ik voor mezelf was begonnen dan ook meteen mijn eerste trip. Laptop mee en gaan!

Hoe belangrijk is mindset hierin?

Heel belangrijk! Je moet er wel voor durven gaan. Wees niet bang om je ‘zekerheid’ op te geven. Met meerdere opdrachtgevers wed je op meerdere paarden. Doorlopende klanten zijn heel fijn voor je zekerheid. Bovendien is zekerheid vooral iets in je hoofd. Al moet je wel klanten hebben. Zonder klanten geen geld, en dat geeft stress.

Wanneer switchte ik van freelancen naar eigen producten en diensten?

Ik wilde niet altijd moeten werken op reis. En dat was wel een beetje zo. Als ik niet werkte, kwam er niets binnen en moest ik ‘nee’ verkopen aan klanten. Ik werkte wel met een team, maar de verantwoordelijkheid lag uiteindelijk bij mij natuurlijk. Dit voelde niet meer als vrijheid. Ik wilde van het uurtje factuurtje af en iets opbouwen dat door kon lopen – ook als ik eens niet aan het werk was. Noem het passief inkomen, of beter: een schaalbaar verdienmodel.

Hoe maakte ik de daadwerkelijke sprong?

Ik hield nog een paar vaste opdrachtgevers aan, om the bare minimum te verdienen. Daarnaast liep Snappr al redelijk. Ik leefde even van minder geld. Je moet keuzes maken als je iets nieuws wilt opbouwen. Denk lange termijn. Maak tijd, anders komt dat schaalbare verdienmodel er niet. Noodzaak creëren zorgt dat je echt stappen zet!

Hoe heb ik uiteindelijk mijn nieuwe bedrijf gerealiseerd?

De belangrijkste stappen naar verandering, zijn geweest:

Hierover gaat mijn nieuwe boek ‘De route naar €100.000 per jaar’.

Wat was mijn omzet in 2021?

Vandaag, op 28 december 2021, staat mijn omzet op €125.000. Ik heb een relatief lage winst; €50.000. Dit is grotendeels een bewuste keuze geweest. Ik heb veel geïnvesteerd in een team (Snappr), mijn VA’s, online tools, businesscoaching, persoonlijke ontwikkeling, etc. Ik besteed liever veel uit, zodat ik meer vrijheid ervaar. Dan liever een lagere winst.

Hoe ziet mijn marketing eruit?

Ik ben vooral zichtbaar en vindbaar. Op Instagram, met mijn blog en sinds eind 2020 ook via mijn podcast. Mensen leren mij kennen en downloaden mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘. Of ze kopen mijn boeken. Wie meer wilt, volgt vaak één van mijn cursussen. Door mij gecoacht worden? Dat kan in een groep (Freedom Queen) of middels mijn 1:1 traject. Marketing en sales gaat voor mij heel natuurlijk. Ik geloof heel erg in know, like, trust (denk lange termijn), blijf dicht bij jezelf en deel ook zeker je kennis.

Hoe ga ik om met kritiek?

Meestal kijk ik eerst goed van wie de kritiek komt, en of ik het kan verklaren met cijfers. Als iemand bijvoorbeeld kritiek heeft op mijn Instagram, dan kijk ik of mijn groei daar is afgenomen. Als dat niet het geval is, en de kritiek komt van een random persoon, dan leg ik het naast me neer.

Loslaten, hoe doe ik dat?

Rust pakken is heel belangrijk. Je kan niet altijd aanstaan. Bovendien heb ik al zoveel mooie dingen bereikt, dat ik het mezelf ook echt gun. Het fijne is dat mijn bedrijf vrijwel doordraait als ik even vrij ben. Wat ik wel nog vaak moeilijk vind, is de overtuiging dat je hard moet werken om succesvol te worden, en om het te verdienen. Die overtuiging zit bij mij nog steeds vrij diep…

Welke persoonlijke ontwikkeling heb ik allemaal gedaan om te groeien?

Van alles! Hypnose, intuïtief coaching, breathwork, een ijsbad, Tony Robbins, een opstelling, een stilte retraite… Van alles leer je weer wat. Het is vooral handig om jezelf goed te kennen. Waar ben je goed in? Waar ben je niet goed in (en kan je uitbesteden)? Waar ligt je kracht? Dat is vaak de kern van een succesvol verdienmodel én je marketing. Vandaar dat ik mijn e-course Ontdek Jouw Missie heb gemaakt.

Meer weten? Luister het hele interview op de Vrije Meid Podcast >

Mijn beste podcast van 2021

Deze podcast uit 2021 werd afgelopen jaar het meest beluisterd:

Mijn beste Instagram-post van 2021

Deze post kreeg de meeste interactie. Terecht?

Hoe was jouw 2021? Hoeveel was jouw jaaromzet 2021?

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *