Deisy Amelsbeek verdient 5 ton per jaar 1


Deisy Amelsbeek
Deisy Amelsbeek

Businesscoach Deisy Amelsbeek (35) verhoogde in drie jaar tijd haar omzet van twee naar vijf ton. Ik sprak haar voor Vrije Meid.

Drie jaar geleden sprak ik Deisy Amelsbeek voor mijn rubriek Zij verdient een ton. Op dat moment draaide ze al al twee ton omzet maar inmiddels tikt Deisy de vijf ton aan en is ze bezig met nieuwe verdienmodellen – buiten de coachingwereld. Ik sprak met haar over haar route van twee naar vijf ton per jaar, over groeien als businesscoach, marketing, maar ook over nieuwe verdienmodellen zoals vastgoed, TikTok, cashcow channels en affiliate websites. Hoe kom je er achter welke route voor jou de juiste is?

Luister het hele interview met Deisy Amelsbeek:

1. In het kort: wie ben je, wat doe je, waar woon je?

“Ik ben dus Deisy Amelsbeek, 35 jaar en ik woon sinds kort samen met mijn vriend en twee katten in Hoorn. Hiervoor woonden we twaalf jaar in Amsterdam maar we kwamen tot de conclusie dat we wat rustiger wilden wonen. Hoorn is de plek waar ik ben opgegroeid, het is mijn thuis. Ik ben al heel wat jaren ondernemer. Ooit begon ik als tekstschrijver maar inmiddels ben ik businesscoach voor vrouwen die aan een winstgevend en authentiek bedrijf willen bouwen. Mijn interesse gaat heel erg uit naar persoonlijke ontwikkeling, daarom heb ik me ook geschoold tot NLP practioner, EFT coach en hypnotherapeut.”

2. Sinds de laatste keer dat ik je sprak ben je van twee ton naar vijf ton gegaan. Hoe deed je dat?

“Mijn mening is dat je bedrijf een afspiegeling is van wie je zelf bent. In 2018 zat dat bij mij niet meer lekker en dacht ik: ik stop met alles wat ik doe. Ik ging nadenken over de manier waarop ik wilde groeien en hoe ik een miljoenenomzet kon draaien. Daarvoor deed ik veel onderzoek. Waar ligt mijn kracht? Wie ben ik? Maar ook wat wil ik en welk gevoel komt daarbij kijken? Uiteindelijk heb ik twee programma’s aan mijn bedrijf toegevoegd waarvan ik voelde: hier gaat mijn hart echt van in de fik. Enerzijds een membership programma waarbij klanten voor een lage prijs kennis kunnen maken met mij en mijn coaching voor in ieder geval drie maanden, anderzijds het mastermind programma, wat een verdieping is van het membership. Dan help ik je met door voortbouwen op het fundament dat je hebt gelegd tijdens het membership. Voor mij werkt dit goed omdat ik merk dat mensen bij me blijven als ze me eenmaal leren kennen. Ik hoef dus eigenlijk alleen mensen naar mijn membership programma te trekken, want eenmaal binnen, blijven ze binnen.”

3. Hoe werf je dan mensen voor je membership programma?

“Ze vinden mij via Instagram en mijn podcast. Mijn podcast Successtof heb ik nu vier à vijf jaar en gedurende die jaren heb ik tienduizend unieke luisteraars verzameld. Dat gebeurde niet van de ene op de andere dag, consistentie is key. Via die kanalen leren mensen mij kennen en komen ze in aanraking met mijn membership programma. Ik vraag daar slechts vijfhonderd euro voor drie maanden voor. Dat is voor starters echt een no brainer. Ik help je, begeleid je, en ik kijk zelfs je werkboeken na. Het is niet alleen zelfstudie. Ik denk namelijk dat je niet in staat bent je eigen blinde vlekken te spotten als het op marketing aan komt. Ik kijk met je mee en help zo met het bouwen van je fundament.”

4. Hoe heb jij deze transitie kunnen maken, had jij zelf een businesscoach?

“Nee ik had geen business coach. Ik denk dat voor mij een van de belangrijkste dingen is geweest om het heel erg dicht bij mezelf te houden. Toen ik in 2020 ging kijken hoe ik nu verder zou gaan, realiseerde ik me al snel dat er honderd mogelijkheden zijn. In mijn ogen zijn er twee opties: of je specialiseert je op high-end coaching in de vorm van one-to-one coaching, of je richt je op de massa. Ik was eerst geneigd om mijn bedrijf te veranderen naar hoe ik dacht dat het hoorde, maar het is echt de reis geweest om na te gaan wat ik wilde en waar ik goed in was. Voor mij was dat klantenbinding. Daarom heb ik me nu zo gefocust op dat membership, omdat daar mijn sterke kant ligt.”

5. Hoe blijf jij dicht bij je gevoel?

“Werken op onbewust niveau vind ik het fijnste. Niet in je brein zitten en nadenken maar vanuit je onderbewustzijn werken. Ik ben zelf hypnotherapeut maar ook breathwork en systemisch werk brengen je bij je onderbewuste. Ga je daarheen, dan moet je jezelf de spiegel voorhouden en dan komen er nieuwe inzichten. Ik zeg altijd, je hebt maar één inzicht nodig en dan opent zicht een scala aan mogelijkheden die je daarvoor niet zag. Ik kan er dus ook niet mijn vinger op leggen wat dat inzicht bij mij getriggerd heeft, maar ik was wel bezig met ‘waar wrijft het bij mij’? Je moet geen haast hebben en vooral vertrouwen dat het goed komt. Bijvoorbeeld ook nu: ik heb dit jaar besloten om nog niet mijn master programma te lanceren omdat ik zelf nog in transitie zit. Dan laat ik wel een ton liggen, maar als dit niet is wat ik nu wil, dan moet ik naar mijn gevoel luisteren. Als je zo veel verdient als ik, is geld ook niet meer het belangrijkste.”

6. Wat doe je met je geld?

“Ik vind het belangrijk om het weer te investeren. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van beleggingen, in de vorm van vastgoed maar het kan ook door iets terug te geven aan de samenleving. Hoe kan je de wereld helpen? Ik heb een rouwplatform opgericht naar aanleiding van het overlijden van mijn moeder in 2020. Daar verdien ik helemaal niks mee en er zit veel tijd en geld in, maar ik kan op die manier wel iets doen voor anderen. Ik zou bijvoorbeeld ook een stichting willen oprichten voor Colombiaanse vrouwen (ik ben geboren in Colombia) om zo hun financiële onafhankelijkheid te vergroten. En voor mij is het ook een wens om ondernemers te helpen. Soms komt er iemand bij mij en dan denk ik: jeetje dit is zo’n goed idee, ik wou dat ik je een startkapitaal kon geven, zodat jij je visie tot leven kan brengen. Dat is mijn droom. Ik wil iets puur uit mijn hart doen. Dat zeg ik ook altijd tegen mijn klanten: wat leeft er nu in je hart? Hoe kan je dat als brandstof gebruiken voor je bedrijf? Passie brengt je bedrijf zo veel verder.”

7. Naast doorgroeien kun je dus ook iets nieuws starten, jij doet dat nu met TikTok, cash cow channels en affiliate marketing. Kun je wat vertellen over deze verdienmodellen?

“Op een gegeven moment dacht ik, mijn business coachingsbedrijf loopt en ik wil naar die miljoen. Hoe ga ik dat doen? Als je door wil groeien in je bedrijf was opschaling eigenlijk de enige manier, maar ik wilde niet verder van mijn klanten af te komen staan. Toen dacht ik, ik hoef mijn bedrijf niet te veranderen, ik kan ook wat nieuws beginnen. Dus experimenteer ik met TikTok, cash cow channels en affiliate marketing. Ik vind het leuk om andere verdienmodellen uit te proberen. Voor deze verdienmodellen heb ik een team samengesteld dat me ondersteunt bij het uitwerken en uitdragen van mijn visie. Dat team bestaat uit internationale mensen omdat mijn kanalen in het Engels zijn.”

8. Kun je een tipje van de sluier geven over je plannen?

“Ik heb drie modellen uitgekozen waarvan ik dacht: dit vind ik leuk, hier zie ik mezelf wel iets in doen en hier kan ik ook echt wel voor langere tijd mee aan de slag. Een daarvan is cash cow channels, daar heb ik er nu twee van en ik ben bezig met een derde. Cash cow channels zijn YouTube filmpjes met top-10-lijstjes van de beste stranden in de wereld of zoiets dergelijks. Daarnaast ben ik nu bezig met mijn tweede TikTok account. Voor de affiliate marketing heb ik nu één website, daar zit veel tijd in want er moet elke dag een blog geplaatst worden. Bovendien vind ik kwaliteit wel belangrijk, ik moet wel enige affiniteit met het het onderwerp hebben. Denk aan businessontwikkeling, persoonlijke groei, onbewuste patronen achterhalen.”

9. Heeft je verleden invloed gehad op je ondernemersschap?

“Zeker weten, als ik kijk naar het rouwplatform dat ik ben gestart, heeft mijn eigen leven daar zeker invloed op gehad. Hoewel ik niet meteen dacht: hier moet ik iets mee, bleek dat het toch een wens van me was nadat mijn moeder overleed. Ik probeerde toen te kijken hoe ik mijn coachingsbedrijf die kant op kon sturen, maar ook daar was de les: soms moet je gewoon iets nieuws beginnen. Het rouwplatform is wel echt iets waar mijn hart ligt, dus dat wil ik ook dichtbij houden. Daarom besteed ik dat niet uit. Nu heb ik dus ook de droom voor een stichting voor Colombiaanse vrouwen. Ik ben zelf geboren in Colombia en sinds mijn adoptie woon ik in Nederland. Ik ben me er altijd heel erg bewust van geweest dat ik veel kansen heb gekregen omdat ik hier ben opgegroeid. Die kansen wil ik ook creëren voor vrouwen die dat geluk niet hebben.”

10. Zou je je geboorteplek ook willen bezoeken?

“Jazeker, maar niet om mijn biologische ouders op te zoeken. Ik ben geboren in Pasto, dichtbij de grens met Peru en ik heb tot mijn vijfde daar gewoond. Veel andere geadopteerden hebben vaak het gevoel hun identiteit kwijt te zijn, dat gevoel heb ik niet en ik denk dat dat door het ondernemen komt. Ondernemen is zo persoonlijk voor mij en gericht op persoonlijke groei dat ik daardoor altijd veel grip heb gehad op wie ik ben. Mijn ouders hebben daar natuurlijk ook aan bijgedragen. Ik wil daarom ook de andere kant van het adoptieverhaal laten zien. Je hoeft niet op zoek naar je biologische ouders om je compleet te voelen, je bent al compleet. Je hebt niks van buitenaf nodig om je weer compleet te voelen, maar je moet vooral tot de kern terugkeren.”

Gary Vaynerchuk
Gary Vaynerchuk

11. Tot slot: heb jij favoriete podcasts, boeken of een rolmodel?

“Boeken of podcasts niet persé. Ik volg heel veel ondernemers op Instagram en Gary Vee (Gary Vayner) springt er voor mij uit. Ik vind hem vooral gaaf vanwege zijn mindset en zijn visie. Die visie is zo groot, dat werkt zo inspirerend. Als je daar naar gaat leven, kan je de sprong maken!”

Volg Deisy op Instagram >

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Schrijf je in voor mijn wekelijkse nieuwsbrief >

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Deisy Amelsbeek verdient 5 ton per jaar

  • Crypto Queen Kim

    Wat een immens bedrag. Zoveel zou ik ook niet nodig hebben. Maar ik weet wel dat je met affiliate marketing en youtube samen wel op zulke bedragen kunt komen. Zit wel wat opstart werk in. Respect voor deze vrouw en een leuk interview!