11x Local Hotspots in Bangkok


 

De meeste reisliefhebbers komen wel eens in Bangkok geweest. De Thaise hoofdstad is een ideale overstap en/of beginpunt van je reis door Thailand (of Zuidoost-Azië). En híer moet je dan naartoe!

Deze maand was ik voor de derde keer in mijn leven in Bangkok. Dit keer sliep ik (met mijn vriend) bij een local: vriend R. en zijn vriendin T. Als echte kenners namen zij ons mee op sleeptouw. Dit waren de leukste inside-spots!

1. Local Thai – Sabai Jai Kai Yang

De eerste avond namen R. en T. ons mee naar hun favoriete local spot in hun buurtje Ekamai. Hier eet je (voor weinig geld) écht Thais eten in een echt Thaise ambiance. Probeer vooral de gebrade kip, de trots van Sabai Jai Kai Yang!

2. Street food – Wan Lan Market

Via I Like Local gingen we op pad met Chin, een Thaise onderneemster die toeristen het oude Bangkok laat ontdekken. En dit door middel van de lekkerste lokale hapjes op een typisch Thaise markt.

3. Sushi – Ei8ht Thonglor

In Nederlan zou ik niet snel in een winkelcentrum uiteten gaan. In Bangkok is dit echter heel normaal. In winkelcentrum Ei8ht Thonglor zit bijvoorbeeld een heerlijke sushitent! Ook vind je er mooie winkels en een gezellige pub (buiten!).

4. Japans – Bankara Ramen

When in Bangkok… eat Japanese! Hoewel je in Bangkok natuurlijk héérlijk Thais kunt eten, mag je ook de Japanse keuken niet overslaan. Bij Bankara Ramen eet je – in Japanse setting – de beste ramen.

5. Thaise massage – Asai herb association 

Een Thaise massage kan in Bangkok natuurlijk niet ontbreken. Wil je geen smoezelige salon? Ga dan naar Asai Herb Association! Deze keten heeft nette, ruime panden waar je professioneel geholpen wordt. En alsnog kost een uur gemasseerd worden je maar 500 Baht (12,50 euro).

6. Skybar – Octave 

Boven het Marriot Hotel in Bangkok, vind je skybar Octave. Uiteraard betaal je hier meer dan één euro voor een drankje, maar de prijzen zijn nog te doen. Check vooral wanneer het er happy hour is voor twee cocktails voor de prijs van één.11 Het uitzicht is top!

7. Hipster bar – Taksura 

De wijk Ekamai is hip! Ideaal voor wie meer als een (hippe) local wilt leven én alsnog dichtbij het centrum wilt zitten. Taksura is een echt hipster barretje met verschillende meubels, een ‘Berlijn vibe’, prima bier en goede snacks.

8. Hostel – Blue House by the Chang

Onze laatste nacht in Bangkok sliepen we niet bij R. en T., maar in het oude centrum van de stad. Ook leuk om te ervaren! Ons ho(s)tel Blue House by the Chang had een gezellig sfeertje en zat op een mooie locatie. En dat voor 20 euro per nacht (voor een tweepersoonskamer)!

9. Skybar – Eagle Nest

Nog een skybar, maar Eagle Nest zit – in tegenstelling tot Octave – midden in het oude centrum van Bangkok, pal aan de rivier. Ook hier betaal je uiteraard voor het uitzicht, maar één of twee biertjes zijn er zeker de moeite waard!

10. Chinees – China Town

Oké, een beetje toeristisch misschien, maar je moet wél weten waar je zijn moet en wat je moet bestellen. Dat wisten R. en T. natuurlijk: een ‘restaurantje’ op een hoek met metalen tafeltjes en plastic krukjes in de ‘hoofdstraat’. Bestellen? Gestoomde vis, krabcurry, morning glory… yummie!

11. Desserts – After You 

Een superleuk en local café waar je terecht kunt voor de heerlijkste toetjes: After You Dessert! De chocolate lava cake was in ieder geval goed te doen, maar de honey toast schijnt ook legendarisch te zijn…

Tips?

Kortom, genoeg te doen (en vooral te eten) in Bangkok! Kende jij deze hotspots al? En heb je zelf nog een ultieme tip? Laat het me weten!

Ontzettend bedankt voor al deze leuke ervaringen R. en T.! 

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *