Update: onze reis so far + hoe ik me voel


Samen in Japan

Alweer ruim een maand op reis: tijd voor een update! Dit deden we tot nu toe en zo voel ik me erbij. Ook deel ik onze plannen voor komende maand.

 

Op dinsdag 16 oktober vertrokken we: onze reis van vier maanden was begonnen! Inmiddels zijn we dus ruim een maand onderweg en zijn we al in ons tweede land aangekomen: Indonesië. In deze blog neem ik je kort mee in onze avonturen so far, onze ervaringen en wat er komende maand weer gaat gebeuren.

 

Waar we tot nu toe waren

Onze reis begon in Japan, een land waar we allebei al lang heen wilden. En het heeft ons niet teleurgesteld! Japan was tof in veel opzichten. Het was zo anders dan andere Aziatische landen waar we geweest zijn. Het was ook heel anders dan Nederland en andere Westerse landen. Toch voelden we ons direct op ons gemak, omdat Japan wel heel ontwikkeld is. Zo moderne, en tegelijkertijd zoveel traditie en cultuur. Verwarmde wc-brillen, een buiging in plaats van een hand, een goede organisatie, snelle treinen, heerlijk eten. En dan heb je de bezienswaardigheden natuurlijk nog!

Lees hier mijn eerste blog over Japan: onze route voor drie weken

Na Japan vlogen we in zeven uur naar Bali. Daar waren we wel al vaker geweest, dus dit voelde een beetje als thuiskomen. Die heerlijke geur van Zuidoost-Azië, de warmte, de vriendelijkheid, de intens groene jungle met rode en gele bloemen, het strand en de zee, lekker eten en hippe spots. Wat ben ik blij dat ik hier ben! We verblijven een maand in een bungalow in Canggu. We hebben een werkplek gehuurd bij Dojo, maar we zullen ook wat uitstapjes maken in de buurt. Stay tuned!

 

Mooi straatje

Osaka

Sushi in Osaka

Kinkaku-ji

In kimono in onze ryokan in Tokyo

Dojo Bali

Borrelen met oude en nieuwe bekenden

Canggu – surfers paradise

Rijstvelden <3

Ons nieuwe huis

 

Hoe ik me voel

Ik prijs mezelf heel vaak gelukkig dat ik dit kan doen, qua baan, qua geld, qua gezondheid, qua vrijheid. Ik ben gewoon op reis, en dat kan door de baan die ik heb, die ik zelf heb gemaakt. Met mijn vriend, in mijn geliefde Azië. Wat een leven!

Als ik ’s morgens op mijn scootertje richting yoga of Dojo rijdt, en de groene rijstvelden om me heen zie en de warme wind om me heen voel, dan krijg ik instant een big smile op mijn gezicht. Ik voel me hier zo op mijn plek, en deze levensstijl past zo goed bij mij. Tegelijkertijd is het heel fijn om – voor het eerst? – te voelen dat ik ook thuis erg waardeer. Ik denk dat ik er geen moeite mee zal hebben om in februari weer naar huis te gaan, hoe leuk het hier ook is. Ik ben meer zen met mezelf, ongeacht de plek waar ik ben. Mijn bedrijf, mijn leven gaan door. Je locatie is ook maar gewoon een plek!

 

What’s next?

De komende maand zijn we grotendeels nog in Canggu. We gaan nog een weekendje weg naar Ubud en Sidemen, en zullen veel gaan toeren met onze scooters. Verder staat er voor eind november nog een heel gaaf tripje naar een ander eiland op de planning!

Op 6 december vliegen we door naar Bangkok, waar we een weekend zullen verblijven en oude vrienden zullen zien. Daarna vervolgen we onze reis naar Chiang Mai, waar we bijna zes weken zullen blijven als digital nomads. Je lekker thuis voelen in je eigen appartement, favo koffietentjes krijgen, een coworkingspace huren, ik kijk ernaar uit! Verder helpt het Thaise eten ook mee 😉 En we vieren er natuurlijk de feestdagen, samen met twee vriendinnen van mij die overkomen uit Nederland.

 

Pad Thai

Digital nomad in Azië

 

Digital Nomad Instagram Course komt eraan!

Nog iets leuks dat op de planning staat: ik lanceer 17 december mijn eerste Instagram Course! De cursus gaat over hoe je ook digital nomad wordt en kunt werken vanuit het buitenland. Ik deel al mijn tips en tricks, fuck-ups en ervaringen van de afgelopen drie jaar. Want ja, het is alweer bíjna drie jaar geleden dat ik mijn baan in loondienst opzegde en een locatie-onafhankelijke ondernemer werd. Ik werkte sindsdien onder andere vanuit Thailand, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Indonesië, Costa Rica, Nicaragua en Panama. En los van die toffe plekken, wist ik natuurlijk ook mijn bedrijf te laten groeien.

Zeven dagen lang zal ik mijn adviezen delen via Instagram Stories. In ongeveer tien minuten (40 Stories) per dag vertel ik je alles over werken vanuit het buitenland, klanten vinden, genoeg verdienen, coworkingspaces en accommodatie zoeken, praktische tips en meer. De cursus eindigt met een Q&A, zodat je gegarandeerd antwoord krijgt op als je digital nomad-vragen. Kijk op mijn website voor meer informatie.

Een kaartje kost 16,50 (excl. 21% BTW) en je koopt ‘m hier

 

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *