Hoera, vier maanden met mijn vriend op reis! 8


Met mijn vriend op reis

 

Noem het een digital nomad-trip, sabbatical, wereldreis of overwinteren in Azië: mijn vriend en ik gaan vier maanden samen op reis!

 

Eindelijk mag ik het van de daken schreeuwen: we gaan vier maanden op reis! Deze winter pakken wij onze biezen en zullen wij in mijn geliefde Azië te vinden zijn. Of nou ja, ons, want de boyfriend is inmiddels ook overtuigd fan.

 

Waar gaan we heen?

Asia it is! Voor de tiende keer in mijn leven vlieg ik naar Azië. We gaan twee landen ontdekken die we nog niet kennen en twee landen bezoeken die we al wel kennen. Namelijk:

 1. Japan
 2. Bali
 3. Thailand
 4. Filipijnen

Japan staat al even op ons lijstje en lijkt ons geweldig. Zo modern, zo traditioneel, zulk lekker eten, zo extreem! Bali en Thailand zijn we al eens geweest, wat fijn is voor de rust denk ik. In de Filipijnen zijn we ook nog nooit geweest. Lijkt ons heel gaaf qua stranden en duiken vooral. Whale sharks, here we come! Bucketlistje hoor!

 

Bali <3

Koh Lanta, Thailand

 

En mijn werk dan?

Als ondernemer gaat je werk natuurlijk altijd door. Toch ga ik proberen om in Japan (drie weken) en de Filipijnen (een maand) zo goed als niet te werken. Wel heel spannend! Maar gelukkig heb ik Sarah en de rest van Team SuusjeHQ. Op Bali en in Thailand zal ik gewoon gaan werken. Niet 40 uur per week hoor 😉 Liever een 6-urige werkdag en een werkweek van vier dagen. Iemand tips voor toffe werkplekken in Canggu of Chiang Mai?

Qua Vrije Meid weet ik nog niet zeker of ik drie keer per week ga blijven bloggen én een keer per week een video online kan zetten. Wat zouden jullie doen? Help a girl out!

 

Werken vanaf Bali is geen straf hoor!

Werken vanaf Bali is geen straf hoor! (2015)

Koh Lanta, Thailand

 

Niet mijn eerste grote reis

Ik ben niet heel zenuwachtig voor de Big Trip. Ik ben natuurlijk al eerder lang op reis geweest (Zuidoost-Azië in 2011 en Australië/Nieuw-Zeeland in 2014/2015)en heb al veel vaker vanuit het buitenland gewerkt (o.a. Thailand, Nieuw-Zeeland, Costa Rica, Nicaragua en Panama). Het komt vast helemaal goed!

Het is wel de eerste grote reis (althans langer dan zes weken) voor mij en mijn vriend samen. En de eerste grote reis nu ik onderneem. Mijn vriend en ik gingen al eens zes weken naar Thailand en Nieuw-Zeeland en zes weken naar Costa Rica en Nicaragua, maar vier maanden is toch wel andere koek. Ik ben heel blij dat we na acht jaar relatie nu eindelijk langer samen weg gaan!

 

Iemand tips voor Japan, Bali, Thailand of de Filipijnen? Zo fijn dat ik het eindelijk kan delen nu!

 

Volg Vrije Meid op Facebook. Volg Suzanne op Instagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 gedachten over “Hoera, vier maanden met mijn vriend op reis!

 • Aimy

  Wat een suuuper vet vooruitzicht! Stiekem een beetje jaloers hier hoor 😉. Japan is geweldig! Zo’n bizar land. Traditioneel en modern tegelijk! Op mijn website staan diverse blogs over Japan. De okinawa eilanden zijn prachtig en de stad Kyoto enorm gaaf. Wij hebben ook overnacht in Koyasan, een boeddhistisch dorpje vlakbij Osaka. Een aanrader! Veel plezier met de voorbereidingen!

 • Chantal

  Heerlijk, wat een fijn vooruitzicht! Ik ben vorig jaar 4 weken in Japan geweest en 5 weken in de Filipijnen. Het zwemmen met whale sharks in Oslob is echt een hele treurige, massale toestand. Net een circus. Als je het echt wil doen kan je beter naar Donsol gaan.

 • Yvonne

  Wat een fijn vooruitzicht Suzanne, heerlijk! En de combi van reizen en werken lijkt me ook prima verdeeld zo. Bali is ons minst favoriete eiland in Indonesië tot zover, maar kan me voorstellen dat je er wel heel goed kan werken, omdat de voorzieningen zo goed zijn. Op Lombok was de wifi echt zo bedroevend.. toch wel belangrijk als je wat wilt kunnen doen. Veel succes en plezier met jullie voorbereidingen.

  • Suzanne

   Dank Yvonne! Ja, ik kijk wel uit naar Bali voor het digital nomad-leven inderdaad. Als reiziger misschien minder interessant dan andere eilanden. Die komen hopelijk een volgende keer weer! Liefs!

   P.S. Heftig dat je op Lombok was met de bevingen!

 • Jessica

  De Filipijnen zijn geweldig! <3 WiFi is wel een drama daar, dus zeker een lokale simkaart met héél veel data aanschaffen :p Ik vond El Nido wat tegenvallen, maar Coron is wel weer heel erg mooi en een stuk rustiger. En als je naar Dumaguete gaat (ten zuiden van het eiland Cebu) kun je naar Apo Island waar je ontzettend veel schildpadden tegenkomt! Ze houden van het zeewier dat daar zit dacht ik. Reken wel altijd meer tijd dan dat je denkt voor het verplaatsen. Soms gaan boten of vliegtuigen niet of pas een paar uur later vanwege het weer. Daar had ik me op het begin wel op verkeken haha, soms ben je een hele dag onderweg van het ene eiland naar het andere terwijl het maar een uurtje varen is ;p Maar je gaat het sowieso geweldig hebben 🙂