BUNK Hotel Utrecht: eat, sleep, work, repeat [review]


BUNK Hotel Utrecht

Lekker eten, goede werkplekken, de sfeer van een hostel, maar dan luxe. Het nieuwe BUNK Hotel in Utrecht biedt de perfecte balans voor moderne, ondernemende reizigers. Ik deel mijn ervaring.

Deze zomer opende er een nieuw hotel in Utrecht: BUNK Hotel. BUNK vult het ‘gat’ dat er was tussen hostels en hotels en doet dat ook nog op een heul toffe locatie: de Westerkerk aan de Catharijnekade (tussen Social Impact Factory en Roost aan de Singel).

BUNK: tussen hostel en hotel

Bij BUNK hangt er – al vanaf dag één – een heerlijk sfeertje dat mij meteen doet denken aan de hostels op reis. Aan de grote tafels zitten altijd mensen, er staat muziek op en hier en daar werkt een digital nomad met een laptopje. Toch is BUNK meer dan een hostel. Het is technisch gezien dan ook een hotel. Alles is netjes en de pods en kamers bieden de reiziger meer privacy dan de gemiddelde dorm.

Gezellig BUNK
Naar de kamer!

Sleep: pod of room

Ik slaap begin september in de ROOM+. Dit is een privékamer met eigen badkamer. De prijs begint vanaf 54 euro. Als ik met mijn vriend de kamer binnenkom, doet het mij meteen denken aan The Z Hotel uit Londen. Net als The Z Hotel is de kamer van BUNK enorm praktisch ingericht; geen vierkante meter wordt verspild. Ideaal voor een citytrip waar je amper in je hotelkamer bent, en de prijzen per vierkante meter hoog op kunnen lopen. Onze kamer heeft een knus tweepersoonsbed, een badkamer met douche en toilet, een apart wastafeltje en er is genoeg ruimte voor je persoonlijke spullen. Bonus: er is een raam en dat kan open.

Meer bonuspunten aan slapen bij BUNK zijn wat mij betreft de afgesloten deuren. Ik moet drie deuren door voor ik in mijn bed lig, en bovendien moet je voor twee deuren een pasje hebben. Zo weet ik zeker dat ik een goede nachtrust zal hebben. Iets dat in de meeste ho(s)tels niet vanzelfsprekend is… Enige kanttekening vind ik de ‘Aziatische badkamer’. Hiermee bedoel ik: de wc wordt nat als je doucht, en er zijn geen extra handdoekjes voor je voeten of om bijvoorbeeld je handen na een toiletbezoek af te drogen. Dat zijn die kleine dingen die ik vaak mis in Azië.

ROOM+
De badkamer

Eat (& Drink)

Omdat ik al drie keer bij BUNK ben geweest voor mijn eerste sleep over, weet ik al dat het eten er goed is. Begin augustus at ik er bijvoorbeeld een heerlijke rendang voor 14,50 euro. Dit typeert BUNK: betaalbare wereldgerechten die je zowel vegetarisch als met vlees kunt bestellen. Dit keer dineer ik niet bij BUNK, maar ik mag the day after wel van het ontbijt genieten. Dat is een stuk chiquer dan in de meeste ho(s)tels. Er zijn opties! En er is geen eindtijd! Wij beginnen dus na 10:00 uur pas aan onze avocado toast en green shakshuka. Thee en koffie is onbeperkt te pakken. En mocht je overdag bij BUNK je laptop openslaan, dan kan je die koffie voor slechts 1,50 euro proberen. De goedkoopste koffie van Utrecht! Probeer ook zeker ’s avonds het eigen BUNK bier.

Wakker worden met thee
Ontbijten bij BUNK

Restaurant-tips voor in de buurt:

  • Roost aan de Singel – terras
  • Spaghetteria (Korte Koestraat) – pasta
  • Waku waku – vegan
  • Lucy Lou – Mexicaans
  • 30ML – koffie
BUNK Utrecht

Work work work

Als locatie-onafhankelijk ondernemer moest ik natuurlijk ook even mijn laptop openklappen om de work-proofness van BUNK te testen. En ja hoor, dat kan er prima! Je kan natuurlijk aan een van de grote tafels plaatsnemen, maar wat ook leuk is, is om de trap naar boven te pakken. Op de eerste verdieping is het net wat rustiger en kan je aan een barretje werken met uitzicht op het restaurant van BUNK. BUNK is iedere dag geopend van 7:00 tot 24:00 uur, dus of je nu een ochtend- of een avondmens bent, je kan er altijd terecht.

Werken bij BUNK
Digital nomad-proof!

Uitchecken via je smartphone

Na een heerlijk nachtje slapen en een voortreffelijk ontbijt, is het alweer tijd om uit te checken. Dit wordt je bij BUNK makkelijk gemaakt: uitchecken kan helemaal digitaal. ’s Morgens ontvang ik een mailtje met een link waar ik op kan klikken om uit te checken. Vervolgens krijg je je rekening te zien, en kan je deze direct voldoen via je creditcard. Wij hadden geen rekening, omdat ik op uitnodiging van BUNK mocht komen logeren. Nooit meer in de rij staan voor je weg kan dus!

Bye BUNK, ik heb genoten!

Ook iets voor jou? Je boekt BUNK hier!

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *