Wat mensen zeggen als je op reis gaat zonder je partner 2


Bunkers del Carmel, Barcelona

Wanneer je op reis gaat zonder je vriend(in), zal niet iedereen dat begrijpen. Dit zijn de meeste gehoorde reacties.

Momenteel ben ik op reis zonder mijn vriend. Dat deed ik al vaker. Niet alleen is mijn reisdrang iets groter dan die van mijn vriend, ook heb ik als locatie-onafhankelijk ondernemer de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Genoeg reden voor mij om af en toe zonder mijn vriend op reis te gaan. Natuurlijk missen we elkaar dan, maar het is toch zonder om daarvoor altijd maar thuis te blijven en samen op de bank te zitten?

Op reis zonder je partner

Niet iedereen begrijpt het als je zonder je vriend (of vriendin) op reis gaat. Ik heb de afgelopen jaren al heel wat opmerkelijke reacties gehoord. Als jij wel eens zonder je vriend reist, herken je het vast! En als je erover denkt om alleen op reis te gaan; laat je door onderstaande reacties niet tegenhouden!

Italië 2019

“Huh, je vriend gaat niet mee?”

Sommige mensen begrijpen in eerste instantie überhaupt niet dat er zoiets bestaat als reizen zonder je partner. Dit kan gewoon onwetendheid zijn, maar soms zit er ook een oordeel achter. Niets van aan trekken! Ik denk dat het menig relatie goed zou doen om eens los van elkaar op vakantie te gaan.

“Vind je vriend dat wel goed?”

Soms denken mensen dat ik toestemming nodig heb van mijn vriend om zonder hem op reis te moeten. Of dat mijn vriend mij een reis zonder hem zou ontzeggen. Gelukkig kan ik doen wat ik wil en steunt mijn vriend mij in al mijn keuzes. Als jij een partner hebt die je tegenhoudt om je dromen waar te maken en verbiedt om bepaalde dingen te doen, heb je als je het mij vraagt de verkeerde!

“Missen jullie elkaar dan niet?”

Dat je af en toe zonder elkaar op reis gaat, zegt helemaal niets over jullie relatie. Natuurlijk gaan jullie elkaar missen! Dat jullie elkaar vrij laten om ook zonder elkaar te genieten van de wereld, zegt alleen maar iets positiefs over jullie relatie. Missen? Ja. Daarvoor altijd thuis blijven? Nee.

“Betaal jij die reis dan van de gezamenlijke rekening?”

True story. Dit is mij echt gevraagd dit jaar. En hoewel ik mij natuurlijk totaal niet hoef te verantwoorden, wil ik wel graag even laten weten dat mijn vriend natuurlijk niet al mijn reizen (mee)sponsort. Als ik zonder hem reis (en dat is vaker dan andersom) neem ik die kosten natuurlijk volledig op mij. Mijn keuze, mijn plezier, mijn lasten.

“Mocht hij niet mee?”

Als ik zonder mijn vriend op reis ga, betekent dit lang niet altijd dat hij ‘niet mee mocht’. Ik ben in 2011 echt bewust alleen op reis gegaan, omdat ik wilde ervaren hoe soloreizen zou zijn. Heel leerzaam trouwens! De andere keren dat ik zonder mijn vriend reis, is vaak doordat ik met een vriendin ga, doordat hij geen vakantiedagen meer heeft of doordat ik voor mijn blog weg ga.Je hoeft niet alles samen te doen.

“Dat hij dat goed vindt” *kijkt er suggestief bij*

Er zijn mensen die denken dat je meteen vreemdgaat als je een keer het land uit bent zonder je partner. Ik denk dat dat veel zegt over de verlangens van deze mensen. En bovendien: als je echt wilt vreemdgaan, dan kan dat ook in Nederland. Dan kan je je partner nog niet eens vertrouwen als hij of zij alleen naar de bakker gaat. Een goede relatie is gebaseerd op vertrouwen. Als dat er niet is, is een reis niet verstandig. Maar los van elkaar naar de kroeg gaan ook niet.

yolo in australie
Suzanne in Australië

N.B. Ik schrijf vaak ‘vriend’ of ‘hij’. Dit komt omdat ik zelf een vriend heb. Ik ben hetero. Maar dit artikel is natuurlijk net zo goed bedoeld voor mensen met een vriendin.

Meer lezen

Wat heb jij weleens gehoord als je vertelde dat je op reis gaat zonder partner?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Wat mensen zeggen als je op reis gaat zonder je partner

  • Shirley

    In mijn geval reist mijn vriend vaker zonder mij. Hij gaat iedere zomer naar een paar festivals in Europa en gaat met vriendinnen naar het EK/WK. Dat zijn ook meteen dure dingen waar ik mijn geld liever niet aan uitgeef. Ik ga ook wel eens alleen, maar krijg eigenlijk de meeste reacties als mijn vriend zonder mij gaat. “Gaat hij weer met zijn vriendinnen? … Oh? Mag jij niet mee dan? Dat je dat goed vindt.” Ehh ja, ik vind dat goed (ik wil niet mee) en kan me oprecht niet voorstellen dat je iemand een reis ontzegt.