Zij verdient een ton per jaar: Myrthe de Groot van Actief.nl 4


Myrthe de Groot

Hoe kan je een ton per jaar verdienen? Dat willen we allemaal wel! Myrthe de Groot (32) van Actief verdient meer dan 10K per maand met de verhuur van vastgoed.

In deze rubriek interview ik elke maand een vrouwelijke ondernemer die (ongeveer) een ton per jaar verdient. Want dat willen we allemaal wel! Hoe doe je dat nou? Dit is hoe Myrthe de Groot van Actief.nl, een platform voor vastgoedbeleggers, ruim een ton per jaar verdient met vastgoed. 

1. Kan je je even voorstellen?

“Ik ben Myrthe, 32 jaar, ik woon in Emmen met mijn vriend, twee honden, een fret en twee papegaaien. Zes jaar geleden begon ik Actief, een platform voor vastgoedbeleggers. Ik wilde eigenlijk een uitzendbureau beginnen maar toen ik op zoek ging naar een kantoorpand en bij een lokale verhuurder terecht kwam, kwam ik tot de conclusie dat vastgoed helemaal niet zo chic en spannend is als ik had verwacht. Daarnaast was het ook niet zo strak georganiseerd als ik dacht. Toen ik de deur uitliep dacht ik: ik ga vastgoedeigenaren helpen.”

2. Je bent de oprichter van Actief. Wat doen jullie?

“Wij helpen vastgoedbeleggers en vastgoedbeleggers in spé. Zo bieden we dienstverlening (van een telefoondienst tot bemiddeling) , geven we trainingen over vastgoed en hebben we sinds kort een lidmaatschap inclusief een platform waarmee we vastgoed laagdrempeliger maken en nog makkelijker meer vastgoedbeleggers kunnen helpen. Hiervoor deden we eigenlijk alleen de dienstverlening en dan ben je toch een urenfabriek. Ik vind het leuk om iets te bouwen dat schaalbaar is en daarnaast spreken we met deze werkwijze ook een nieuwe doelgroep aan. We hebben veel startende beleggers die we helpen met vragen als ‘Hoe begin je met vastgoed? hoe koop je je eerste vastgoed? Waar let je op?’ Hiermee willen we graag laten zien dat vastgoed voor iedereen is!”

3. Waar komt jouw interesse in vastgoed vandaan? 

“Eigenlijk had ik die nooit. Vastgoed was in mijn hoofd een onbereikbare wereld waar veel geld werd verdiend. Tot ik ontdekte dat er zoveel te verbeteren was. Als efficiency freak gingen mijn vingers jeuken. Nu ik eenmaal in het wereldje zit, weet ik dat je geen milljoen nodig hebt om te starten met vastgoed. Het is veel toegankelijke dan je denkt. Je hoeft geen rolex te hebben, het is niet zo moeilijk.”

Myrthe de Groot

4. Wanneer kocht je zelf je eerste vastgoed?

“Drie jaar geleden kocht ik zes winkels. Ik raad iedereen af om daarmee te beginnen, haha, maar het kwam op mijn pad. Tweederde stond leeg, ik kon het goedkoop aankopen. Ik dacht: ik werk in vastgoed, als iemand het kan verhuren ben ik het. Ik belde een aantal winkelketens en binnen twee maanden was het verhuurd. Dat creëerde een enorme waardesprong. Met huurcontracten voor tien jaar, verhoog je de beleggingswaarde. Daarmee kon ik doorgroeien. Met de overwaarde kon ik zonder al te veel cash weer door. Ik had toen trouwens ook net een eigen huis gekocht, maar dat is echt weer anders dan vastgoed voor verhuur kopen.”

5. Hoeveel vastgoed heb je nu? 

De zes winkelpanden zijn helemaal van mij. Er zit deels eigen geld in, maar ook een flink deel gefinancierd via de bank. Je kan beter niet je hele vermogem erin stoppen. Samen met andere investeerders of zakenpartners heb ik nog meer dan 90 vastgoedbeleggingen, waaronder een aantal woningcomplexen.”

6. Wat verdien jij ongeveer per maand? Wat keer je jezelf uit? 

“Ik kan leven van mijn vastgoed, dus ik hoef niet veel uit mijn bedrijf Actief te halen. Actief is een BV, dus ik ontvang daar een DGA-salaris van circa 40.000 euro per jaar. De zes winkelpanden hebben een huurstroom van meer dan een ton per jaar. Daar moet ik natuurlijk nog wel van aflossen en rente en andere kosten van betalen, maar al met al is het genoeg om lekker van te leven. En allemaal passief. De inkomsten vallen in box 3. Ik werk alleen nog omdat het leuk is. Mijn verhaal laat zien dat er een hoop kan gebeuren in vijf jaar. Als ik het kan, kunnen anderen het ook. Ik heb nu alle tijd om mij vol te focussen op mijn missie: vastgoed laagdrempelig maken voor iedereen.”

7. Hoeveel uur werk je per week?

“Mijn vriend zit ook in het vastgoed, dus we hebben het er altijde over. Dat gaat zeven dagen per week door. Maar omdat ik niet hoef te werken, voelt het niet als moeten. Ik kan volgende week met Actief stoppen als ik wil. Mijn inkomen is passief, alle uren die ik maak zijn ‘voor de leuk’. Een work/life balance heb ik niet. Ik wil met Actief nog heel ver doorgroeien dus ik ben nog lang niet klaar. 

8. Hoe ziet jouw werkdag er nu uit?

“We hebben 14 man personeel. Ik probeer mezelf uit mijn eigen bedrijf te werken. Meer los te laten en mijn personeel meer dingen te laten doen. Zelf ben ik vooral nog bezig met Instagram: daar leg ik vastgoedzaken laagdrempelig uit. Ik geef masterclasses en neem online trainingen op. Ik laat het bedrijf groeien in plaats van erin te werken. Ik doe trouwens zelf nog alle grotere transacties en veel van de verhuur van bedrijfspanden. Dat blijf ik heel leuk vinden om te doen.”

Myrthe de Groot

9. Wat doe jij met al dat geld eigenlijk? 😉

“Het meeste beleg ik weer. Ik investeer het terug in Actief. De huurinkomsten gebruik ik om de hypotheekrente te betalen en af te lossen. Ook koop ik weer nieuwe beleggingen. Ik leef niet extreem luxe, maar ik vind het wel leuk dat ik opties heb. Ik merk dat geld een bepaalde vrijheid creëert en het is mij vooral om die vrijheid te doen, niet het geld op de bank Ik ben graag open over mijn inkomen, al vind ik het soms lastig om dan niet irritant over te komen.”

10. Tip voor lezers die ook willen starten met beleggen in vastgoed?

“Sowieso: ga het doen! Ik weet dat het een grote stap is voor veel mensen, en een grote investering vraagt. Maar mensen wachten vaak te lang. Al die tijd doet je geld niets. Vind je de markt nu spannend? Gebruik de tijd dan om je in vastgoed te verdiepen. Je moet wel weten wat je doet, vertrouw niet blind op een adviseur. Hoe werkt rendement? Welke factoren hebben daar invloed op? Wat is een goede investering? Blijf ook dicht bij jezelf: er is niet een succesformule. Wil je bijvoorbeeld vastgoedbeleggen voor je penisoen? Dan is dat anders dan dat je snel geld wilt verdienen. Over het algemeen heb je 30% van de aankoopprijs aan eigen geld nodig. Je kan al een garagebox kopen met een startkapitaal vanaf €4.000.”

11. Boekentip of podcast-tip over vastgoed? 

“Het is slim om te leren van anderen, zodat je niet zelf het wiel hoeft uit te vinden. Sta open voor alles. Ik ben de afgelopen jaren alle borrels af gelopen en overal langs geweest. Destijds waren er nog weinig online trainingen. Doordat ik een vrouw ben, zagen veel mannen mij niet als bedreiging. Ik dacht: laat ze maar denken, ik kijk overal mee, en dan zien ze het vanzelf! Nu nemen de oude mannen me pas serieus. Met podcasts luisteren ben ik niet zo bezig, ik doe het toch op mijn manier. Van Tony Robbins had ik tot voor kort nog nooit gehoord. Rich dad, poor dad vond ik leuk. Als kind was ik afhankelijk van de voedselbank. Ik dacht: dat ga ik later anders doen. Die mindset herken ik in het boek. Ik zie mogelijkheden, en geloof dat je de mogelijkheden die je ziet voor elkaar kan krijgen.”

12. Wat denk je dat mensen tegenhoudt om te beleggen in vastgoed?

“Mensen vinden het een drempel dat ze geld moeten lenen. Ik denk dat het vooral ontbreekt aan kennis. Kijk wat fiscaal slim is en hoe je goed verhuurt. Zoek hulp of een rolmodel. Het is veel werk in het begin, maar als je het eenmaal door hebt is een ‘copy paste’ en verder. Voor aandelen moet je veel geduld hebben. Beleggen in vastgoed kan je snel wat opleveren. Al moet je vastgoed ook onderhouden. Ik raad mensen aan om nu al geld apart te gaan zetten en je goed te onderleggen. Dat is de beste voorbereiding. Ga daarna naar de hypotheekadviseur, check wat er mogelijk is. Hoe eerder je start met het voorwerk, hoe eerder je kan beginnen met vastgoed.”

Meer leren over vastgoed?

Je kunt kiezen voor een gratis lidmaatschap maar met het Actief pakket (van €49 per maand) krijg je jouw eigen vastgoedcoach en met het HyperActief pakket (van 79 per maand) kijk je daar ook de online trainingen en masterclasses bij. Kijk voor meer informatie op Actief.nl >  

Volg Myrthe via Instagram.

Ben jij al bezig met vastgoed?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Zij verdient een ton per jaar: Myrthe de Groot van Actief.nl