De 31 leukste dingen toen ik 31 was [+korting!] 2


Op mijn boeklancering

Dinsdag word ik alweer 32 jaar. In dit blogje blik ik terug op een heel fijn levensjaar als 31-jarige.

Natuurlijk was niet alles top dit jaar. Corona gooide flink wat roet in het eten. Vakanties gingen niet door, reizen werden niet geboekt, ik werkte veel. Maar dat vele harde werken heeft wel focus en resultaat opgeleverd. En dat maakt mij nu weer trots en tevreden. Daarnaast gebeurden er eigenlijk ook heel veel fijne dingen. Daarom houd ik zo van terugblikken: als je focust op het positieve, zie je het opeens overal! 🙂 Kijk maar:

1. Ameland

Mijn levensjaar als 31-jarige begon al goed: de eerste week van september (2019) zat ik op een fijn Waddeneiland. Ik kom regelmatig op Ameland en voel mij er altijd helemaal thuis en zen. Daarnaast een extra reden om blij te zijn: ik tekende er mijn boekcontract.

Fietsen op Ameland

2. Nachtje bij Bunk

Na Ameland sliep ik een nachtje bij Bunk Hotel in Utrecht. Lekker toerist in eigen stad dus! Toen wist ik nog niet dat ik praktisch heel 2020 toerist in eigen stad zou gaan spelen…

3. PR-cursus.nl werd Snappr

Ondertussen veranderden Chantal en ik onze bedrijfsnaam van PR-cursus.nl naar Snappr. Dit omdat we inmiddels meer doen dan alleen een online cursus over PR.

Met Chantal

4. Australië

De hele maand oktober reisde ik door Australië. Wat een heerlijke herinnering! Mijn laatste echte reis before corona… Als ik dat wist, had ik nog harder genoten. Ik bezocht Melbourne en maakte een roadtrip van Cairns naar Brisbane (Daintree tot Byron Bay).

5. Veluwe

In november ging ik op workation in eigen land: samen met Chantal huurde ik een huisje op de Veluwe. Lekker aan ons bedrijf werken, en af en toe even wandelen. Fijn om zo te werken met focus.

Veluwe

6. Eigen kantoor

Van coworkingspace Hashtag Workmode naar een eigen kantoor bij Hooghiemstra! Samen met Chantal huur ik vanaf 1 december een kantoorruimte. Sinds 1 juni hebben we twee collega-huurders erbij: Katinka en Lisa. Supergezellig!

Op mijn kantoor

7. Weekend Londen

In december nam ik het er – onbewust – nog goed van: ik ging een nachtje naar Londen met mijn moeder. Lekker kerstshoppen, luxe high tea-en en een fijn hotel.

Londen

8. Weekend Haarlem

Ook ging ik nog een nachtje naar Haarlem: altijd goed! Lekker lunchen, chic dineren en heerlijk slapen in een zacht hotelbed.

Haarlem

9. Weekend Maastricht

Begin januari was het tijd voor een weekendje Maastricht. Ik kom elk jaar wel in de Limburgse hoofdstad, maar ontdek er altijd weer wat nieuws. Zo ook deze keer: vier groene hotspots.

Suzanne in Maastricht

10. Alweer 4 jaar ondernemer

Op 1 februari vierde ik mijn vierjarig bestaan als ondernemer. Elk jaar sta ik daar weer bewust bij stil. Ik trakteerde mezelf op een massage bij Bali City Spa.

4 jaar ondernemer

11. Goaldigger Mindset Panel

Ik werd gevraagd voor het Goaldigger Mindset Panel. Het was even gelegen dat ik op een podium stond, dus ik vond het best weer spannend. Als ik toen had geweten dat ik in juni een TEDx Talk zou geven…

Goaldigger Session

12. Tony Robbins Experience

Begin februari bezocht ik met Chantal de Tony Robbins Experience, een sneak-peek van Unleash the power within. Heel gaaf om mee te maken! Wie weet ga ik ooit eens naar het echte event!

Tony Robbins Experience

13. Mijn boeklancering

Op 11 februari lag mijn boek in de winkels! Op 13 februari was mijn boeklancering. Sowieso de leukste dag van het jaar! Ik genoot van elke minuut. Ik zat een week lang nog op een roze wolk!

14. Bijlwerpen in Utrecht

Onder het mom van toerist in eigen stad: ik ging bijl werpen (real axe throwing) met Chantal en onze mannen. Echt vet om eens te doen!

15. Kajakken in Utrecht

Met vriendin L. en mijn vriend ging ik een rondje kajakken in Utrecht. Het was stralend weer, we zagen mooie natuur en waren nog sportief bezig ook. Aanrader!

Kajakken in Utrecht

16. Mijn nieuwe 1:1 coachingtraject

Na mijn boek vond ik het tijd om mensen meer hulp te bieden met een transitie naar vrijheid. Met mijn 1:1 coachingtraject begeleid ik vrouwelijke ondernemers naar een vrij leven, met locatie-onafhankelijk werk als basis. En ik heb al drie coachees!

Groei

17. Businesscoach ingehuurd

Met een blog, boek en wilde plannen van mijn coachingtraject, wist ik dat het tijd was voor een volgende stap: een businesscoach. Carlijn Ottens heeft mij onwijs geholpen om alles in gang te zetten: om van volgers en lezers ook echt klanten te maken. Ik heb het traject bij Carlijn dan ook verlengd en start eind augustus met het volgende deel!

18. Wauw, 10 jaar samen met mijn vriend

Dit jaar ben ik alweer 10 jaar samen met mijn vriend. In verband met corona vierden we het klein met een luxe diner thuis van Fico.

Met N.

19. Digital Nomad E-Course [+KORTING!]

Al meer dan 50 verkocht! En… op mijn verjaardag koop je ‘m met 32% korting! Gebruik de code ‘HAPPYBIRTHDAY’ en bestel ‘m alleen 18 augustus voor €134,64 ipv €198.

20. Lang weekend Drenthe

In mei ging ik met familie een lang weekend naar Drenthe. Heerlijk! Het was mijn eerste nachtje weg sinds corona, dus ik genoot goed. En wat is Drenthe prachtig!

Ons huisje in Drenthe

21. Begonnen met beleggen

Dit jaar begon ik met beleggen. In eerste instantie voor mijn pensioen, maar ook omdat ik het super interessant vind en me er echt in wilde gaan verdiepen. Ik zie het nu vooral nog als oefenen. Later wil ik er meer geld in gaan steken.

22. Huis gekocht

Hoera, mijn vriend en ik kochten een huis! Via via vonden wij ons droomhuisje nabij het Julianapark in Utrecht. Eindelijk! We hopen rond de feestdagen te verhuizen.

23. Scooteren in Laag-Holland

Leuk uitje in eigen land: met een e-chopper door Laag-Holland. We haalden ‘m op in Volendam en reden langs Monnickendam, Broek in Waterland en Marken.

Scootertour

24. TEDx Talk geven

Op 24 juni deed ik iets heel vets: ik mocht een TEDx Talk geven op TEDx Utrecht. Mijn talk ging over locatie-onafhankelijk werken en reizen als digital nomad, wat corona mij heeft geleerd en hoe het jou helpt bij de transitie naar remote werken.

25. Mijn rubriek ‘Zij verdient een ton’

Dat was een goede zet! Dit jaar startte ik met de rubriek ‘Zij verdient een ton‘ en daarvoor sprak ik de meest inspirerende vrouwen. Zo tof om iemand een uur alles te mogen vragen, onder het mom van mijn eigen blog.

26. Weekend Middelburg

Eind juli waren mijn vriend en ik erg toe aan een weekendje weg. Veel was al volgeboekt, maar gelukkig vonden we nog een fijn hotel in Middelburg. Heerlijk, die Zeeuwse trip!

Zeeland

27. Coworkdag met mijn cursisten en volgers

Op 3 augustus organiseerde ik een coworkdag voor mijn cursisten en social media-volgers. Wat was het gezellig! Zo leuk om al die gezichten achter de Instagram-profielen te leren kennen.

FIG

28. Blogbezoekers verdriedubbeld

Whoop whoop, trots! Mijn blogbezoekers verdriedubbelden bijna. VrijeMeid.nl trok vorig jaar zomer nog circa 25.000 unieke bezoekers per maand. In juli ruim 70.000!

29. Heel veel PR

Met o.a. interviews in Glamour, Lonely Planet, AD, NRC, Indebuurt, Rumag, LINDA, Columbus, NU.nl, de events van Zakenmeisje en Goaldiggers Club, webinars bij MeetingsintheSun, Remote Recruiters, Dutch Digital Nomad, interview bij Iris Rutte… en natuurlijk TEDx. Het was een goed PR-jaar!

30. Gestopt met mijn laatste freelance klus

The end of an era! Sinds augustus 2020 ben ik helemaal freelancer-af. Ik focus mij alleen nog op mijn eigen dingen: Snappr en VrijeMeid – inclusief boek, e-course en 1:1 coaching. Zo. Super. Vet!!!

31. Happy & healthy

Last but not least: I survived corona! Zowel fysiek als mentaal! Ik ben niet ziek geweest (wel in december al flink verkouden en koortsig geweest) en ik heb mijn mentale dip overwonnen. En dat zonder reizen 😉 Ik prijs me gelukkig met mijn vrijheid, gezondheid en sterke geest, en natuurlijk de lieve mensen om mij heen!

Op naar de volgende 32 jaar 😉

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “De 31 leukste dingen toen ik 31 was [+korting!]