Zandvoort: Workation in eigen land [+video]


Zandvoort aan Zee

Combineer business en pleasure: ga op workation in eigen land. Zandvoort aan Zee is zeer geschikt. Ik verbleef twee nachtjes bij Boulevard 5.

Een workation is een samenvoeging van ‘work’ en ‘vacation’. Een werkvakantie dus. Op een werkvakantie combineer je business en pleasure. Denk aan: je mail beantwoorden met uitzicht op zee, of inspiratie opdoen voor een nieuwe cursus. Workations zijn super voor focus en creativiteit! Na je werk kan je lekker de natuur in, of je kiest juist voor een bruisende stad als Barcelona.

Zandvoort

Workation in Nederland

Voor een workation hoef je niet ver te vliegen. Je hoeft zelfs niet eens het vliegtuig te pakken! Ook in Nederland kan je op workation gaan. Kies voor een fijn boshuisje, een toffe stad of verblijf lekker aan het strand. Ik koos voor het laatste. Eind oktober logeerde ik twee nachtjes bij Boulevard5 in Zandvoort aan Zee, pal aan het strand. Dat was genieten!

Zandvoort aan Zee

Bekijk hier mijn vlog van mijn workation Zandvoort:

Appartement: Boulevard5

Ik verbleef in een appartement met zeezicht van Boulevard5, pal aan het strand. Zo kon ik werken met uitzicht op zee en na werktijd meteen het strand op voor een heerlijke wandeling. Je vindt Boulevard5 ongeveer ter hoogte van Hippie Fish. Het station van Zandvoort aan Zee ligt 800 meter lopen. Parkeren kan overigens gratis op de parkeerplaats van Boulevard5 achter het gebouw.

De appartementen van Boulevard5 hebben wel wat weg van een boetiekhotel. Alles is smaakvol ingericht, de bedden zijn van hotelkwaliteit en er was zelfs een ligbad. Daarbij heb je dus alle gemakken van een appartement: ruimte, een complete keuken, bank en tv, eettafel met stoelen en een balkon. Hier kan je je wel een week vermaken!

Andere fijne faciliteiten van Boulevard5:

 • Boulevard5 heeft ook een terras waar je kan zitten
 • Je kan fietsen huren
 • Je kan een ontbijtje bestellen
 • Je kan je surfspullen stallen
Boulevard5

Business tips

Werken in Zandvoort? Dat doe je natuurlijk zo efficiënt mogelijk. Want hoe eerder je werk af is, hoe eerder je kan genieten op het strand. Hier mijn beste tips als digital nomad:

 • Maak een prioriteitenlijstje: wat moet écht af?
 • Werk volledig gefocust, doe geen dingen half.
 • Spreek met jezelf een tijd af dat het werk klaar moet zijn.
 • Sluit je laptop af als je klaar bent, blijf niet onnodig werken.
 • Slecht weer? Werk liever nog even door. Bij goed weer kan je dan lekker vrij nemen.
Workation

Pleasure tips

Je bent natuurlijk niet in Zandvoort om alleen maar te werken! Neem dus ook je tijd om te ontspannen en te genieten van de omgeving van Zandvoort. Mijn tips:

 • Uiteraard maak je een lange strandwandeling.
 • Haal koffie bij een fijne strandtent, bijvoorbeeld Tijn Akersloot.
 • Bestel take-away bij een strandtent, bijvoorbeeld Thalassa #supportyourlocal
 • Wandel door de Amsterdamse Waterleidingduinen.
 • Wandel door het Kennemerland.
 • Huur een fiets en fiets naar Haarlem.
 • Bij slecht weer: lees een boek of neem een bad (of allebei).

Maar om eerlijk te zijn vermaakte ik me ook al met een koffie’tje voor het raam van mijn appartement, met uitzicht op zee. Daar krijg je toch geen genoeg van?

Strand
Koffie bij Tijn
Beachlife

Amsterdamse waterleidingduinen

De boulevard van Zandvoort ligt tussen de zee en de duinen in. Aan de zuidkant van Zandvoort vind je de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het natuurgebied heet Amsterdamse Waterleidingduinen omdat het is ingericht voor de winning van drinkwater voor Amsterdam. Het wordt geëxploiteerd door Waternet. Maar je kan er dus ook prachtig wandelen. Je vindt hier ook de grootste hertenpopulatie van Nederland. Grote kans dat je er minstens een paar spot!

Waterleidingduinen

Ook op workation naar Zandvoort?

Wij verbleven in dit appartement van 50 vierkante meter. Je verblijft bij Boulevard5 vanaf ongeveer 100 euro per nacht, afhankelijk van het type appartement dat je kiest. Goedkoper verblijven kan in hun appartementen in het dorp (West 7) Zandvoort. Kijk op de website van Boulevard5 voor de beschikbaarheid en tarieven.

Lijkt Zandvoort jou een toffe plek om werk en vakantie te combineren? Ideale test voor een reis als digital nomad!

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Met dank aan Boulevard5 voor de uitnodiging!

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *