100000 euro verdienen: 6 manieren voor een ton per jaar


Wat ga jij doen met 100000 euro?

Een ton per jaar verdienen: wie zou er níet voor tekenen? Ik deel zes manieren met je om 100000 euro per jaar te verdienen.

Sinds begin 2020 interview ik elke maand een inspirerende vrouwelijke ondernemer die een ton per jaar verdient. Sowieso is dat omzet, maar soms ook zelfs winst. Deze vrouwen verdienen gewoon keihard geld! In deze blog deel ik zes voorbeelden van hoe je 100000 euro per jaar kan verdienen.

boek

Wat betekent 100000 euro verdienen per jaar?

Just to be clear: ik heb het in deze blog vooral over omzet. Dus hoe zet je 100000 euro per jaar om? Veel van de vrouwen die ik heb geïnterviewd verdienen wel meer. Zij maken minstens 100000 euro winst per jaar. Maar in deze blog houd ik mij dus vooral bezig met de vraag: op welke manieren kom je aan die ton omzet per jaar?

Een ton per jaar verdienen staat op het wensenlijstje van menig zzp'er. Maar hoe krijg je dat nu voor elkaar? Het is eigenlijk heel simpel...
Moet je hiervoor een ton per jaar verdienen?

1. Hoog uurtarief / coaching

Een van de meest voor de hand liggende manieren om aan 100000 euro jaaromzet te komen, is door een hoog uurtarief te hanteren. Advocaten, adviseurs en coaches kunnen doorgaans een hoog uurtarief rekenen. Denk aan bijvoorbeeld 100 euro per uur. Als je 20 uur per week declarabel werkt, zit je op jaarbasis aan de ton (20 x 100 = 2000 euro per week = 52 weken – 104.000 euro).

Lees bijvoorbeeld de interviews met Ilona Annema en Deisy Amelsbeek. Beide ondernemers werken als coach en kunnen flinke tarieven vragen voor hun 1:1 coaching. Deisy heeft maar liefst 20 klanten die haar maandelijks 1000 euro betalen, wat dus neerkomt op 20.000 euro per maand. Ilona verdient 100000 euro per jaar, maar werkt slechts twee dagen in de week declarabel.

2. E-course of Instagram-cursus

Een andere manier om 100000 euro per jaar te verdienen, is door een online product te maken en te verkopen. Online producten zijn oneindig schaalbaar. Zo kan je met net zoveel moeite 100 cursussen verkopen als 1000 cursussen. Wanneer je e-course bijvoorbeeld 100 euro kost, hoef je er maar 1000 van te verkopen per jaar om aan de 100000 euro omzet te komen. Dat zijn nog geen drie cursussen per dag. Of elke maand een kleine 100 cursussen.

Debra van der Heide doet het precies zo. Zij verkoopt maandelijks talloze cursussen, zowel Instagram-cursussen als ‘gewone’ e-courses. Ook Kim Munnecom en Amy Vandeputte verkopen online cursussen. Sommige cursussen bevatten ook live elementen, zoals groepscoaching of een Q&A. Tot slot ondervonden ook Cynthia Schultz en Janneke Willemse de voordelen van een e-course.

Digital Nomad E-Course

3. Boek

Een ton per jaar verdienen met een boek? Dat is niet voor iedereen weggelegd. De meeste auteurs komen amper rond van hun boek. Zie het als een leuke side hustle. Maar heb je eenmaal een bestseller te pakken, dan kan je leuk verdienen aan een boek. Stel dat je 2 euro per verkocht exemplaar aan royalties ontvangt, dan moet je 50.000 boeken verkopen om aan de 100000 euro te komen.

Cynthia Schultz is auteur van meerdere boeken, waaronder haar populaire planners. Samen met haar cursussen levert dit Cynthia 120.000 euro per jaar op. Ook Janneke Willemse wedt op meerdere paarden. Behalve haar e-course bracht Janneke ook een boek uit (het boek was zelfs eerder). Janneke heeft al meer dan 10000 boeken verkocht. Een mooi extraatje dat haar omzet flink spekt.

4. Blog

Geld verdienen met bloggen? Het is voor veel mensen nog steeds onwerkelijk. Maar met verdienmodellen als affiliate marketing, advertenties en sponsored posts, kan je toch een leuk inkomen bij elkaar krijgen. Zeker als je dat aanvult met verdienmodellen als een (e-)boek, e-course of spreekklussen.

Renée Lamboo runt al jaren de succesvolle blog PorteRenee. Dit doet ze inmiddels samen met haar man. Samen draaien ze ruim een ton omzet met de blog. Daarnaast heeft Renée een boek geschreven, een e-book uitgebracht en recent een e-course gelanceerd. Ook Marjan Heemskerk van de blog The Happy Financial heeft meerdere verdienmodellen bedacht die haar geen windeieren leggen.

Werken in Chiang Mai

5. Spreekklussen

Een beetje leuke spreker verdient al snel 1000 euro of meer per klus. Goede schnabbel! Dat weten ook Janneke Willemse en Renée Lamboo. Janneke verdiende tot voor kort vooral haar geld met presenteren en klussen als dagvoorzitter. Renée geeft regelmatig lezingen en workshops (al zal dat door corona nu minder zijn).

Charlotte van ’t Wout krijgt inmiddels zo’n 3000 euro per spreekklus betaald. Ze had er pre-corona drie per maand. Alleen al haar spreekklussen leverden Charlotte dus 100000 euro per jaar op!

6. Vastgoed

Zeg je geld verdienen, dan zeg je vastgoed! Aan vastgoed kan je leuk verdienen. Koop een tweede woning, verhuur het aan particulieren, en je hebt al snel een leuk passief inkomen. Daarnaast wordt je hypotheek afbetaald door een ander en stijgt een woning – op de lange termijn – in waarde. Win-win-win!

Puck Landewé snapt het, maar Myrthe de Groot tilt het naar een nog hoger niveau. Myrthe verdient alleen al 100000 euro per jaar aan haar vastgoed. Ze heeft tientallen beleggingspanden en zou dus prima rondkomen van de verhuur. Maar daarnaast runt ze ook nog Actief.nl, waarmee ze andere mensen helpt om ook aan vastgoed te verdienen.

Vastgoed is een goed idee

Conclusie: wed op meerdere paarden

Vrijwel alle vrouwen die ik heb geïnterviewd wedden op meerdere paarden. Of nou ja, ze vinden een hoop leuk, hebben meerdere verdienmodellen en bij elkaar levert dat minstens 100000 euro per jaar op. Petje af!

Wat ik ook zie, is dat iedereen zijn of haar eigen manier heeft. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Zo is het ook met de weg naar een ton. Kijk vooral wat bij jou past. Op welke manier wil jij 100.000 euro per jaar verdienen? Welke verdienmodellen en marketingmethoden passen bij jou?

Tip: 20 manieren om meer klanten te vinden

Boeklancering
Op mijn boekevent

Waarom de ton?

En nog belangrijker: waarom wil jij die ton verdienen? Intrinsieke motivatie is de beste drijfveer voor een goede omzet. Want 100000 euro per jaar verdienen maakt op zich zelf niet per se gelukkig.

Weten wat jij kan gaan doen om die ton omzet te realiseren?

Met mijn e-course ‘Ontdek jouw missie’ ontdek je wat jij kan gaan doen. Waar kan jij bijvoorbeeld een online product over maken? In deze e-course help ik je om te ontdekken waar jouw hart nu echt sneller van gaat kloppen en hoe je dat vertaalt naar een lucratief businessmodel. Do what you love and you will never have to work again!

Ontdek jouw missie met mijn e-course

Ontdek ‘wat jij kan gaan doen’ zodat je een business kan starten die bij jou past!

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

boek
Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *