Hoe ik in een jaar mijn omzet verdriedubbelde 1


Verbeter je money
Foto: Daisy Fotografie

In een jaar tijd verdriedubbelden mijn omzet én mijn winst. In deze blog deel ik waardoor dat is gekomen.

In 2020 draaide ik mijn financieel beste jaar tot nu toe. Ten opzichte van 2019 was mijn omzet en winst zelfs verdrievoudigd. Nu zegt dit niet zoveel, zonder absolute getallen. Want ja: mijn omzet en winst waren zeer laag in 2019. Dus groeien was geen kunst. Toch ben ik er trots op dat ik mijn omzet en winst wist te verdriedubbelen, en hierdoor zelfs mijn beste omzet en winst so far draaide.

Mijn slechtste jaar ooit: 2019

Het kon niet slechter! In 2019 draaide ik slechts circa 35.000 euro omzet en iets meer dan 15.000 euro winst. Bruto dus, maar ik hoefde gelukkig ook amper belasting te betalen. Je kan je voorstellen dat ik flink inteerde op mijn spaargeld in 2019, want met 15.000 euro per jaar red ik hier niet.

Toch was dit een bewuste keuze. Ik wilde niet meer uurtje-factuurtje freelancen, zegde veel klanten op en stak heel veel tijd in het opzetten van mijn eigen producten en diensten. Het jaar 2019 stond ik het teken van e-books, affiliate marketing uitbouwen en mijn boek.

2019

Mijn oogstjaar: 2020

In 2020 kon ik oogsten wat ik in 2019 (en al jaren daarvoor) heb gezaaid. De e-books begonnen te verkopen, mijn inkomsten uit affiliate marketing groeiden, mijn boek kwam uit en ik lanceerde een e-course, die ik deels aan de lezers van mijn boek kon (bij)verkopen. Ook startte ik een 1:1 coachingtraject, waarbij ik ondernemers ging helpen naar mijn vrijheid.

Het sloeg aan. Toeval? Nee. Ik heb hier een jaar naartoe gewerkt. Daarbij zitten er natuurlijk al heel wat jaren bloggen en Instagrammen in. Daar verdiende ik jaren niets aan. Eindelijk was het tijd om te oogsten! Ik draaide bijna 85.000 euro omzet en maakte ruim 45.000 euro winst.

Belangrijkste verdienmodellen

Mijn inkomsten uit Vrije Meid groeiden dus goed. De grote winnaars:

1. Mijn Digital Nomad E-Course

Mijn grootste inkomstenbron uit 2020! En dat terwijl ik in juni pas de cursus lanceerde. En dat terwijl er weinig te reizen viel in 2020. Lees hier meer over mijn e-course>

Digital Nomad E-Course

2. Mijn 1:1 Coachingtraject

1:1 Coaching is intensief, maar je kan er ook prima geld voor vragen. Hieraan verdiende ik ook een leuk bedrag in 2020. Zo blij dat ik mensen persoonlijk mag helpen! Check hier mijn 1:1 coachingtraject >

3. VrijeMeid.nl

Ook met de ‘eigen’ verdienmodellen van VrijeMeid.nl verdiende ik een leuk taartpuntje. Sponsored posts met o.a. Brand New Day en affiliate marketing zijn de belangrijkste inkomstenbronnen. Door meer bezoekers en meer conversie, zag ik mijn inkomen uit VrijeMeid.nl eindelijk groeien!

Snappr meer dan verdubbeld

Een deel van mijn groei (ongeveer de helft van mijn omzet) kwam uit Snappr. De omzet van Snappr verdubbelde ruim en ook de winst ging meer dan een keer over de kop. Hoe ik ervoor zorgde dat ik zelf niet over de kop ging? Een team! En automatiseren. Onze e-course loopt geautomatiseerd, de 1-op-1-begeleiding is deels geautomatiseerd en deels actief. De uitvoering wordt gedaan door ons team. Zo kan je groeien zonder je uren te groeien. We hebben met Snappr dus drie verdienmodellen, die allemaal groeiden:

  • E-course PR
  • 1-op-1-begeleiding
  • Uitvoering
Met Chantal

Hóe verkocht ik meer?

Je weet nu door welke verdienmodellen ik mijn beste omzet so far draaide. Maar hoe lukte het mij om zoveel te verkopen? Hoe verkoop je een e-course? Hoe verkoop je een coachingtraject? Dat is lange termijn-denken! Het gaat niet alleen om de inhoud van de cursus of het traject. Het gaat om zichtbaarheid en naamsbekendheid, om vertrouwen en expertstatus, om marketing en sales. Voor een continue inkomstenstroom, heb je een continue verkoopstrategie nodig. Meer weten? Ik lanceer binnenkort een online programma over meer verdienen met schaalbare verdienmodellen >

Betere marketing

Dit is denk ik de reden dat ik mijn omzet heb verdriedubbeld. Ik was beter zichtbaar, ik bouwde aan mijn expertstatus door o.a. mijn boek en TEDx Talk, ik startte een nieuwsbrief, ik bleef actief bloggen en op social media. Mijn doelgroep groeide, dus als je dan producten en diensten lanceert, heb je al warme leads. Dan is het oogsten i.p.v. zaaien. Vergeet niet dat je eerst moet zaaien voor je kan oogsten. ‘Even’ een cursus maken en aanbieden aan een koude doelgroep, zal niet meteen je omzet verdriedubbelen. Denk lange termijn! Dus houd vol!

Meer vragen over hoe ik mijn omzet heb verdriedubbeld? Let me know!

Zet jezelf op de wachtlijst voor mijn online programma over schaalbare verdienmodellen >

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Hoe ik in een jaar mijn omzet verdriedubbelde

  • Dio

    Super tof om te lezen! Je hebt in 2020 echt heel veel stappen gezet en in 2021 ga je alleen maar meer groeien! Zelf ben ik nu ook bezig met het ontwikkelen van een productfunnel om te zorgen dat ik makkelijker kan opschalen en niet meer mijn tijd verkoop, maar mijn expertise. Ik ben benieuwd wat je in 2021 allemaal gaat doen!