Update: ‘mijn slechtste jaar ooit’? 2


Zielig of luxeprobleem? 😉

Eind juni liet ik jullie weten dat ik mijn slechtste half jaar ooit had gedraaid. Qua omzet althans. Hoe gaat het inmiddels met mijn bedrijf?

In deze blog hebben jullie kunnen lezen dat ik, sinds ik voor mezelf ben begonnen, niet zo’n slechte omzet had gedraaid als in het eerste half jaar van 2019. Dit half jaar was mijn slechtste half jaar sinds 2016.

Waarom ging het ‘slecht’?

De slechte omzet in het eerste half jaar van 2019 was te wijten aan een aantal dingen. Zo heb ik per 1 januari 2019 wat opdrachtgevers opgezegd, omdat mijn medewerker Sarah niet meer voor mij kon werken en ik niet alles weer zelf wilde/kon doen. Daarnaast wilde ik meer tijd hebben om uren te kunnen investeren in ‘mijn eigen ding’. Dat betekent: Snappr en mijn blog, inclusief mijn e-books en Digital Nomad Instagram Course en Masterclass. Het resultaat was dat ik minder ‘snel geld’ verdiende, maar wel iets heb kunnen opbouwen.

Maart 2019

Het resultaat van 10 maanden investeren in ‘mijn eigen ding’

Inmiddels ben ik alweer bijna tien maanden ‘mijn eigen ding’ aan het doen. Tijd om de balans op te maken! Wat heeft het me heeft gebracht en wat is mijn omzet nu?

Mijn omzet in Q3 was hoger dan Q1 en Q2

Er zit weer een stijgende lijn in! Niet alleen was mijn ‘eigen omzet’ iets hoger afgelopen kwartaal, maar ook de omzet van Snappr stijgt goed. Ik kan mezelf in ieder geval weer 1500 euro (netto) uitkeren iedere maand. Dat was ruim een jaar geleden zo’n 800 euro meer, maar het is al beter dan begin dit jaar. Overigens komt dit grotendeels door de groei van Snappr. SuusjeHQ is nog steeds geen vetpot.

Snappr groeit

Snappr groeit goed! We hebben inmiddels meerdere grote retainers, de cursus loopt gestaag door en onze workshop van november is alweer uitverkocht. Daarnaast doen we veel 1-op-1-begeleiding, is onze eerste PR-freelancer begonnen en huren we per 1 december een eigen kantoorruimte. De omzet in Q3 was bijna twee keer zo hoog dan ‘mijn eigen omzet’ in Q3. Kortom, hier zit potentie!Ik verwacht dat we komende tijd onszelf meer kunnen gaan uitkeren vanuit Snappr, en dat ook uit VrijeMeid.nl meer te halen valt.

Wij gaan lekker!

VrijeMeid.nl

Begin dit jaar tikte VrijeMeid.nl voor het eerst de 20.000 unieke bezoekers (per maand) aan. In de zomer brak ik een nieuw record: 25.000! Dat is tot nu toe gebleven. Ook mijn blog is dus gegroeid dit jaar. Logischerwijs kan ik ook meer vragen voor samenwerkingen, zoals deze bijvoorbeeld. Ook levert meer bezoekers vaak meer geld op. Meer mensen klikken dan op mijn affiliate links en kopen mijn e-books, zie hieronder.

Passief inkomen

Die uurtjes bikkelen heeft gelukkig ook geld opgeleverd. Dat is het mooie van passief inkomen. Het kost even wat tijd en werk om op te starten, maar als het eenmaal staat, kan je in principe zonder al te veel moeite blijven verdienen. Zo schreef ik drie e-books (en een gratis e-book) en pluk ik daar nu de vruchten van. Het loopt geen storm hoor, maar alle verkopen zijn meegenomen. Daarnaast verdien ik passief inkomen aan affiliate marketing. Ik ontvang bijvoorbeeld commissie als mensen via mijn site een hotel boeken.

Mijn boek Work Hard Travel Harder

Als klap op de vuurpijl hoorde ik deze zomer dat ik een boek ging schrijven met Kosmos Uitgevers. Het boek gaat over werken en reizen als digital nomad en heet ‘Work Hard Travel Harder’. Wat een geluk dat ik tijd had om een boek te schrijven en deze kans voorbij kwam! Of andersom: misschien heb ik onbewust wel ruimte gemaakt voor dit project. When a door closes, another opens… Binnenkort te pre-orderen op Bol.com! Op dit moment verdien ik dus nog niets aan mijn boek, maar als het goed is krijg ik volgend jaar eindelijk een beloning voor alle uren die ik hierin heb gestoken.

Work Hard Travel Harder

Conclusie

Het was een jaar van veranderingen. Van mijn PR- en contentbureau en Team SuusjeHQ naar opnieuw beginnen met Chantal, en uiteindelijk nu ons team en kantoor opbouwen. Alles wat met PR te maken heeft doe ik nu vanuit Snappr. Mijn eenmanszaak SuusjeHQ vult zich eigenlijk alleen nog met inkomsten vanuit VrijeMeid.nl, inclusief e-books. Oh, en mijn Digital Nomad Masterclass natuurlijk! Snap je het nog? 😉

Als ik een ding weet, dan is het wel dat het de juiste beslissing was om mijn eigen opdrachtgevers op te zeggen, goed na te denken en volop uren te investeren in VrijeMeid.nl en Snappr. Daar ligt mijn toekomst! En gelukkig levert dat inmiddels ook alweer wat geld op.

Vragen over mijn bewogen ondernemersjaar? Let me know!

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Update: ‘mijn slechtste jaar ooit’?

  • Dio

    Interessant artikel. Zelf zit ik nu op een interim opdracht, wat echt lekker verdienen is, maar je hebt 0 vrijheid zoals je dat gewend bent als ondernemer. En daarnaast helemaal eens wat je zegt: je zit op een bepaald moment op de max qua omzet en dan kun je niet meer groeien. Daarom dat het super slim is om in te zetten op eigen producten waardoor je veel meer omzet kunt genereren.