10x Gewoontes waardoor 2020 mijn succesvolste jaar so far werd


Suzanne van Duijn
Suzanne van Duijn

Waardoor werd 2020 mijn beste ondernemersjaar so far? Dit deed ik anders in 2020: tien gewoontes waardoor 2020 mijn succesvolste jaar ooit werd.

Het jaar 2020 was mijn beste ondernemersjaar so far. Ook op persoonlijk vlak ging het goed, al kon ik natuurlijk niet op reis… Was het toeval? Of deed ik bepaalde dingen anders dan in voorgaande jaren? Ik kan wel wat dingen bedenken! Daarom: mijn 10 gewoontes waardoor 2020 mijn succesvolste jaar so far werd.

1. Ik startte naar podcasts te luisteren

Dit is een heel duidelijke gewoonte die ik mezelf in 2020 heb aangeleerd: podcasts luisteren. Ik doe het bijna dagelijks, op de fiets, tijdens het wandelen of in de auto. Je leert er zoveel van! Het is een passieve manier van leren, doordat je alleen maar hoeft te luisteren. Veel minder vermoeiend dan lezen en makkelijk te combineren met andere dingen dus. Dit zijn mijn favoriete podcasts >

2. Ik las meer boeken

Een van de gewoontes die ik in 2020 heb aangeleerd: meer lezen. Ik probeer vaker ’s avonds een boek te pakken in plaats van te Netflixen. Op vakantie lees ik ook altijd veel, maar dat zat er afgelopen jaar amper in. Toch wist ik elke maand 1,5 boek te lezen. Ik leerde er enorm veel van. Dit zijn de beste boeken die ik las in 2020 >

Work Hard, Travel Harder
Work Hard, Travel Harder

3. Ik interviewde inspirerende ondernemers

Elke maand interview ik een inspirerende ondernemer. Hier begon ik mee in januari 2020, en het beviel zo goed dat ik er niet meer mee ben gestopt. Het is enorm leerzaam én anderen vinden het ook leuk om te lezen. Zo trok ik ook consequent meer bezoekers naar mijn blog. Een heel handige gewoonte dus!

4. Ik startte met beleggen

Sinds ik Blondjes Beleggen Beter heb gelezen, wist ik zeker: ik wil ook beleggen. En dus begon ik medio maart met beleggen bij ING. Inmiddels leg ik elke maand circa 100 euro in. Daarnaast beleg ik mijn wisselgeld via Peaks, heb ik een paar aandelen bij BUX Zero én een pensioenbeleggingsrekening bij Brand New Day. Door deze gewoontes bouwde ik meer vermogen op én groeide mijn money mindset.

Download de (opent in een nieuwe tab)”>BUX Zero-app en ontvang 1 gratis aandeel >

5. Ik nam een businesscoach

Sinds april heb ik een businesscoach. Om de week heb ik een call met haar. Superfijn! Dit houd mij erg scherp, het geeft richting en motivatie. Een heel fijne gewoonte die ik mezelf eigen heb gemaakt. Ik heb de investering al lang terug verdiend, maar blijf doorgaan. Ik weet dat het me nog meer groei oplevert en ook sneller dan dat ik het zelf allemaal probeer te doen.

Carlijn Ottens
Carlijn Ottens

6. Ik deed aan zelfontwikkeling

Zelfontwikkeling werd een gewoonte in 2020. Ik ben wekelijks bezig met mijn ontwikkeling door o.a. coaching, boeken lezen en podcasts luisteren. Daarnaast heb ik ook hypnose gedaan, heb ik intuïtieve coaching gehad en ben ik gestart met een breathwork traject. Ik leer mezelf nog beter kennen, leer beter omgaan met mijn ‘mindere’ eigenschappen en moeilijke situaties.

7. Ik nam elke week een podcast op

In oktober startte ik mijn podcast. Inmiddels is het een gewoonte om elke week een nieuwe podcast op te nemen en online te zetten. En het leuke: ik leer er zelf ook weer van. Hopelijk inspireer ik anderen ermee, en leid het indirect weer tot meer klanten. Ik geloof zeker dat mijn podcast heeft bijgedragen aan mijn zakelijke groei.

8. Ik was veel zichtbaar

Begin 2020 startte ik met méér zichtbaar zijn op Instagram, met name omdat mijn boek uitkwam. Al snel werd het een gewoonte om bijna dagelijks Stories te plaatsen. Ik neem mijn volgers mee in mijn dag. Daarmee bouw ik een band op met mijn volgers, en leren ze mij vertrouwen. Ik kan ook kennis en energie delen, wat ook weer zorgt voor meer klanten. Zo heb ik inmiddels bijna 6000 volgers, en hebben veel van hen ook mijn e-course gekocht.

Volg mij op Instagram

9. Ik kwam in de media

Niet alleen op Instagram was ik zichtbaar. Ik kwam ook regelmatig in de media, waaronder NU.nl, NRC, Volkskrant, AD en Intermediair. Oh, en ik gaf een TEDx Talk en werd genomineerd voor VIVA400! Dit zorgde voor een nog groter bereik en meer expertstatus. Een zeer handige gewoonte dus, vaker in de media komen.

10. Ik dacht positief

Positief denken is een heel goede gewoonte. Als je positieve gedachten heb, voel je je goed. Je gaat dan ook positief handelen. Dit is het tegenovergestelde van negatief denken. Dan voel je je niet goed en ga je handelen vanuit angst, of doe je zelfs niets. Je onderneemt geen stappen, komt nergens, en voelt je uiteindelijk nog slechter. Ik denk van nature al vrij positief, maar trainde ook mijn mindset om nog groter te dromen en denken, en daarmee ook te doen.

Mijn methode

Deze gewoontes zijn slechts de kleine dingen die hebben bijgedragen aan mijn beste jaar ooit? Ook de grote dingen leren? Wil jij ook van uurtje-factuurtje-freelancer naar ondernemer met een schaalbare business? Oneindig groeien? Zet jezelf dan op de wachtlijst van (opent in een nieuwe tab)”>mijn nieuwe online programma Freedom Queen >

Welke gewoontes heb jij? En welke gewoonte zou jij van mij willen overnemen?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en Spotify

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *