The science of getting rich: zo trek je rijkdom aan


The science of getting rich
The science of getting rich

In het boek van Wallace D. Wattles lees je over de wetenschap van aantrekking van rijkdom: The Science of Getting Rich. Zo doe je dat!

Nadat ik in het boek ‘Master Your Mindset’ een aantal keer ‘The Science of Getting Rich’ voorbij zag komen, besloot ik dat boek ook te willen lezen. Ik bestelde het boek van Wallace D. Wattles omdat ik graag meer wilde leren over de wetenschap van aantrekking van rijkdom. Wie wil er niet rijk worden?

Master Your Mindset & Think and grow rich

Deze twee boeken las ik in 2020. Master Your Mindset gaat vooral over het leren controleren van je gedachten. Want je gedachten bepalen je emoties, en je emoties bepalen je handelen. En hoe je handelt, bepaalt je leven! Als je je gedachten kan sturen, kan je dus ook je leven beïnvloeden. Think and grow rich gaat ook over de samenhang tussen je mindset – je denken – en je leven. In dit geval over de rijkdom in je leven. Het boek The Science of Getting Rich blijkt de voorloper van Think and grow rich te zijn.

1910 vs. 2021

Think and grow rich stamt uit 1937. Toch is het boek nog heel relevant. Het aantrekken van rijkdom blijkt nog steeds op dezelfde manier te kunnen. The Science of Getting Rich komt zelfs uit 1910. Dit boek is dus meer dan een eeuw oud. Het bewijst maar weer dat rijk worden niet zoveel te maken heeft met de (moderne) manier die je kiest, maar vooral met mindset.

De wet van aantrekking

Hoe trek je rijkdom aan? Als je daarin gelooft, geloof je dus in de wet van aantrekking. Je gelooft dat je dingen kan aantrekken. En zoals de titel al suggereert, gaat het hierbij om een wetenschap; een natuurwet. Geen ‘zweverig’ gedoe dus! Energie = keiharde wetenschap! Wallace D. Wattles gaat er in zijn boek dan ook vanuit dat alles energie is, dat je aantrekt wat je uitstraalt, en dat je rijkdom kan aantrekken door zelf bepaalde dingen te doen.

The Science of Getting Rich
The Science of Getting Rich

The science of getting rich

Ik heb geprobeerd de belangrijkste 12 inzichten hieronder samen te vatten:

1. Uitgangspunt: streef naar rijkdom

Volgens de auteur kan je pas je volledige potentie leven als je genoeg geld hebt. Als je leeft in overvloed, en je niet meer kiest vanuit tekort. Als je door geld alle middelen tot je beschikking hebt. Dit is iets anders dan tevreden zijn met weinig. Je mag echt streven naar meer! Dat is de essentie van de natuur: planten en bomen groeien ook graag verder.

2. Wat zorgt voor rijkdom?

Geen enkele studie garandeert rijkdom. Geen enkele geboorteplaats garandeert rijkdom. Geen enkele cultuur garandeert rijkdom. Het gaat allemaal om dingen ‘op een bepaalde manier’ doen. Maar wat is dan die manier?

3. Er is genoeg voor iedereen

Rijkdom is nooit op. Dat iemand anders rijk is, staat jouw rijkdom niet in de weg.

4. Alles komt voort uit je gedachten

Dit klinkt misschien zweverig voor veel mensen, meer bedenk eens: alles wat je kan zien, was ooit een gedachte. Om iets te realiseren, zul je het eerst moeten bedenken. If you can dream it, you can do it! Master your mindset dus, en think and grow rich!

5. Wees bereid je volle potentie te leven

De natuur streeft altijd naar meer. Toch houden veel mensen zichzelf klein. Omdat het eng is. Omdat ze beperkende gedachten hebben over geld en rijk worden. Omdat het makkelijker is om niet te groeien. Besef dat er niemand slechter wordt als jij rijk wordt. Dat je rijk mag worden. Dat je rijk kan worden. Dat je niemand hiervoor hoeft te bedriegen.

6. Denk als een miljonair

Je krijgt wat je aantrekt. Visualiseer het al. Alles wat er is, was ooit alleen een gedachte, weet je nog? Dus begin bij die gedachte. Zie het haarscherp voor je. En houd je niet in. Dream BIG!

Lees ook: Zo denk je als een miljonair >

speedboot zon
Miljonair

7. Wees dankbaar

Terwijl je streeft naar meer, en rekent op meer, is het goed om al dankbaar te zijn voor wat er is. Denk niet vanuit tekort. Kijk niet naar wat er ontbreekt, want dan focus je op tekort. En dan krijg je meer tekort.

8. Focus op het positieve

Denk als een miljonair, denk vanuit overvloed, wees dankbaar voor wat je hebt. Dat is stuk voor stuk focussen op het positieve.

9. Denk niet HOE, maar WAT

Maak je niet druk om HOE bepaalde dingen gaan gebeuren. Focus op WAT je wilt (en wat mij betreft op WAAROM je dat wilt), dan volgt de HOE vanzelf. Probeer het niet volledig te controleren.

10. Richt je op jezelf, niet op anderen

De wet van aantrekking werkt alleen voor jezelf. Je kan geen dingen voor anderen aantrekken, of iemand ermee manipuleren. Richt je op wat jij wilt en dingen die jij kan doen.

11. Houd je nu niet bezig met toekomstige potentiële problemen

“Ja, maar wat als…?” Tja, dat zie je dan wel weer! Maak je nu niet druk om problemen die zich in de toekomst kunnen voordoen. Vertrouw erop dat je er tegen die tijd wel mee kan dealen.

12. Let op je woorden

Twijfel niet, en spreek die twijfel al helemaal niet uit. Focus ook hier weer op wat je wilt en heb vertrouwen dat het gaat lukken. Als dingen niet lukken, betekent het dat je vol moet houden en dat er nog iets beters komt.

Koop nu The Science of Getting Rich

Wat was jouw belangrijkste inzicht van The Science of Getting Rich?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *