Kennemerduinen: ideale plek voor een workation


Thuiswerken zat? Verplaats je kantoor tijdelijk naar een vakantiehuisje in de natuur. Ik verbleef in de Bosvilla Kennemerduinen bij IJmuiden.

In februari zat ik er even helemaal doorheen. De coronamaatregelen duurden al zo lang… Het was koud weer. Mijn huis lag in puin (we zitten in een verbouwing). Ik wilde zo graag onbezorgd op reis… Helaas stond alles nog steeds op code oranje!

Ik moest weg uit mijn dagelijkse sleur! Even eruit! Ik ben niet te lui om te werken, maar ik doe tegenwoordig bijna niets anders meer. Elke dag lijkt op elkaar. En zo kwam ik op het idee om op workation – werkvakantie – te gaan. Even een andere omgeving. Een ander uitzicht. Mooie wandelingen maken in de omgeving. En dus reed ik in maart voor vijf dagen naar de Kennemerduinen voor een werkweek met Kim en Elodie.

Kennemerduinen

De Kennemerduinen zijn onderdeel van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit is een prachtig natuurgebied tussen Zandvoort en Haarlem, aan de noordkant begrensd door IJmuiden. Het natuurgebied bevat onder andere veel duinen (jeej!) maar ook zandverstuifingen en bosgebied. Ik ben groot fan van strand en duinen, maar ook van de bossen, dus voor mij is deze combi ideaal! Bekijk de video hieronder maar even:

Heerenduinen

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland heeft 20 ingangen, zo lees ik op de website. Ik nam de ingang Heerenduin aan de noordkant, bij IJmuiden. De belangrijkste bezienswaardigheid in dit deel van het natuurgebied is het gelijknamige stuk natuur de ‘Heerenduinen’. Kenmerkend zijn hier de grillig gevormde stammen en takken. Alsof er een woeste storm door het park heeft gewaaid. Spookachtig en mysterieus, en tegelijkertijd bijzonder mooi. Je komt hier (en overal in het natuurgebied) enorm veel herten tegen. Als je mazzel hebt spot je ook Shetlandpony’s en Schotse hooglanders.

De toegang tot het park is gratis. Je kan er dus naar hartelust gaan wandelen, of fietsen – op de daarvoor aangegeven fietspaden.

Bosvilla Kennemerduinen
Kennemerduinen
Herten

Overnachten in Kennemerduinen

Er zijn diverse mogelijkheden om in de Kennemerduinen te overnachten. En dat wil je natuurlijk, heerlijk in de natuur. Ik verbleef middenin het bos, op steenworp afstand van de Heerenduinen, in een vrijstaand huis: Bosvilla Kennemerduinen.

Bosvilla Kennemerduinen

Dit natuurhuis heeft plaats voor maximaal 10 personen. Er zijn vier slaapkamers, waarvan zich er eentje in een losstaand huisje bevindt. Goed voor de privacy! Dit huisje heeft een eigen badkamer. In het hoofdgebouw bevinden zich de drie andere slaapkamers, waarvan eentje zeer ruim is en een eigen badkamer en wc heeft. De andere twee slaapkamers zijn kleiner en delen een badkamer. De overige twee slaapplekken zijn op de bedbank.

Pronkstuk van de bosvilla is zeker weten de serre. De zeer moderne en lichte ruimte is ideaal om lekker te ontbijten, werken, borrelen of spelletjes te doen bij de haard. In de woonkamer bevindt zich een grote tafel en nog een bankstel, waar je eveneens lekker kunt zitten. De keuken is ruim en van alle gemakken voorzien. Denk aan een vaatwasser, oven, grote koelkast en divers keukengerei.

Met Kim en Elodie
In de serre

Tuin

Groot pluspunt is de tuin. Hoewel je natuurlijk al de Heerenduinen als spreekwoordelijke achtertuin hebt, heeft de bosvilla zelf ook nog een riant stuk grond. Installeer je op het terras, waar twee fijne eettafels klaar staan, spring op de trampoline of lees een boek in de hangmat. De tuin ligt op het zuiden en er is ook een barbecue. Je hoeft letterlijk het terrein niet af dus! Al zou ik dan wel aanraden, met zulke mooie natuur in de buurt.

Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van de Bosvilla >

De Bosvilla Kenemerduinen
In de serre
Op de trampoline
Heerlijk weer!

Workation in Bosvilla Kennemerduinen

Samen met twee andere bloggers ging ik op workation naar de bosvilla. We verbleven er totaal vier nachtjes. Erg relaxed dat we allemaal een eigen kamer hadden en twee badkamers konden delen. Het internet was helemaal prima. Snel genoeg om te videobellen of wat bestanden te uploaden.

Dagindeling

Meestal zagen mijn dagen er zo uit:

  • Opstaan en meteen een wandeling maken in de Kennemerduinen
  • Ontbijten in de serre
  • Werken
  • ’s Middags nog een wandeling door het bos of naar het strand
  • ’s Avonds koken, eten en spelletjes in de serre

Lees ook: 5 redenen om op workation te gaan >

Aan het werk

In de buurt

Natuurlijk hebben we niet alleen maar gewerkt. Ik geloof heel erg in de balans tussen productief werken en genieten van de omgeving – als ik op workation ben.

IJmuiden strand

Het dichts bijzijnde strand is IJmuiden strand. Zeker niet het mooiste strand van Nederland, door de pier van IJmuiden en het industriegebied op de achtergrond. Maar ideaal om even snel een strandwandeling te maken of – als het weer mag – een terrasje te pakken. Wij dronken koffie bij Zilt.

IJmuiden strand

Wijk aan Zee

Vanaf IJmuiden kan je een watertaxi pakken naar Wijk aan Zee (of andersom). De watertaxi gaat vier keer per dag. Zelf verbleef ik eens bij Hotel Sonnevanck, aan het strand van Wijk aan Zee. Ik volgde surflessen en childe bij de mooie strandtenten Aloha en Timboektoe.

Surfen in Wijk aan Zee

Bloemendaal aan Zee

De chicste badplaats van Nederland! Bloemendaal is heerlijk! Chil bij de mooiste strandtenten, overnacht bij Camping De Lakens of maak gewoon een mooie strandwandeling, zoals wij deden. Tip: bij Parnassia is het doorgaans een stuk rustiger, als je niet van die extreme drukte houdt.

Bloemendaal

Zandvoort aan Zee

Zandvoort is ook niet ver weg! Eveneens een fijne plek voor een workation trouwens. In Zandvoort vermaak ik me ook altijd prima, met strandtenten als Tijn Akersloot en Hippe Fish en de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Zandvoort aan Zee

Haarlem

De Noord-Hollandse hoofdstad Haarlem is goud! Een uitstapje naar Haarlem kan eigenlijk niet ontbreken. Drink een biertje in de Jopenkerk, maak een wandeling door de Gouden Straatjes en geniet van goede restaurants.

Haarlems straatbeeld
Haarlem
Haarlem

Meer workation-inspiratie nodig?

Check mijn andere blogs over workation- en digital nomad-bestemmingen:

Waar gaat jouw volgende workation in Nederland naartoe?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

N.B. Ik verbleef op uitnodiging van Alys in de Bosvilla Kennemerduinen.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *