Verliefd op Europa: mijn bucketlist


Europa bucketlist bestemmingen
Verliefd op Europa

Dit zijn mijn Europa bucketlist bestemmingen uit het boek ‘Verliefd op Europa’.

Europa heeft alles! Prachtige natuur, culturele steden, mooie stranden… En het is allemaal dichtbij. Kijk dus vooral eens naar Europa voor je volgende trip. Wedden dat onderstaande Europa bucketlist bestemmingen uit Verliefd op Europa je verrassen?

Europa bucketlist bestemmingen

Deze bestemmingen uit het boek ‘Verliefd op Europa’ staan op mijn Europa bucketlist.

1. Napels, Italië

Napels

Italië is een van mijn favo landen van Europa so far! Het eten en drinken speelt daarbij een grote rol. Tel daar het weer en de prachtige gebouwen bij op, en je begrijpt dat ik graag in Italië kom. Napels, de stad van de pizza, staat nog op mijn bucketlist. Leuk voor een citytrip!

2. Berner Oberland, Zwitserland

Berner Oberland

Een verrassende bestemming in Verliefd op Europa is Zwitserland, en dan specifiek Berner Oberland. Dit gebied heeft na de Walliser Alpen de hoogste bergtoppen van Zwitserland. Het landschap is net zo ruig als je gewend bent uit Nieuw-Zeeland. De Thrill Walk staat vanaf nu op mijn bucketlist!

3. Andalusië, Spanje

Malaga

Steden als Malaga, Sevilla, Granada… Altijd lekker weer… Veel kustlijn en dat op nog geen drie uur vliegen. Ik kies voor Andalusië! Deze regio lijkt alles te hebben. Bovendien is Spanje niet te duur en vind ik de Spanjaarden altijd erg aardig. Ik pak vast mijn koffers!

4. Algarve, Portugal

Algarve

Je hoeft niet naar de Great Ocean Road om mooie kliffen en rotspartijen te zien! De indrukwekkende kustlijn van Portugal – bij de Algarve – is minstens zo indrukwekkend.

5. De Soca, Slovenië

Slovenië

Slovenië schijnt minstens zo mooi te zijn als buurland Oostenrijk. Maar dan nog goedkoper en onontdekter ook! Misschien eens een roadtripje, kamperen en de mooiste hikes maken?

6. Champagnestreek, Frankrijk

Champagne

Perfect voor een (lang) weekend: de Champagnestreek in Frankrijk. Je rijdt er in vijf uurtjes naartoe, waant je in een andere wereld en combineert wijnvelden met – uiteraard – Champagne drinken.

7. Berlijn, Duitsland

Berlijn

Deze stad staat al heel lang op mijn bucketlist! Zo dichtbij, en toch nooit geweest… Het lijkt mij mooi om de oude, statige wijken te combineren met de rauwe randjes van Berlijn. Hipsterkoffie en digital nomad lifestyle combineren met de toerist uit hangen, in een vlot hotel of een leuke Airbnb. Misschien ga ik wel met de trein!

8. Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen

Kopenhagen lijkt mij eveneens een toffe citytrip, en dan met name de hippe hotspots en fotogenieke binnenstad. Lekker fietsen en onderdompelen in de Deense lifestyle. De Denen lijkt volgens mij erg op de Nederlanders, dus ik voel me er vast snel thuis.

9. Wenen, Oostenrijk

Wenen

Nog een stad! Over Wenen hoor ik goede verhalen. Expats schijnen er niet meer weg te willen! Misschien kan ik een stedentrip Wenen wel combineren met de bergen en wijnvelden van Oostenrijk..?

10. Edinburg, Schotland

Edinburgh

De mooiste stad van Engeland! Edinburgh lijkt mij een sprookje. Een spookachtig sprookje wel, a la Harry Potter. Het perfecte startpunt voor een roadtrip door Schotland.

11. Knutshoe & Besseggen, Noorwegen

Knutshoe & Besseggen

Ik kwam eerder al in Noorwegen, en serieus… What’s not to like? Zelfs de prijzen vielen mij nog mee! Dus huur een auto en ga op roadtrip door dit geweldige land.

12. Isle of Skye, Schotland

Isle of Skye

Nieuw-Zeeland werd door een Schotse ooit Scotland on steroids genoemd… Een soort Nieuw-Zeeland light dus? En dat dichtbij huis? Ik teken ervoor! Dit is toch net Harry Potter?

13. Azoren, Portugal

Azoren

Walvissen spotten… Hiken… Een eiland bezoeken waar niemand van je vrienden ooit geweest is… Of zelfs van heeft gehoord? Dat kan op de Azoren. Deze eilandengroep hoort bij Portugal, maar ligt praktisch halverwege de Atlantische Oceaan. Goals!

14. Golden Circle, IJsland

Ijsland

IJsland lijkt mij geweldig! De Golden Circle als je een paar dagen gaat, en het hele rondje als je langer de tijd hebt. Woeste landschappen, warmwaterbronnen, lange wandelingen en zwarte stranden. Dat is toch een gouden combinatie? En dat op slechts een paar uur vliegen…

15. Santiago de Compostella, Spanje

Santiago

Deze stad is het einde van de bekende pelgrimsloop: de camino de Santiago. Eerst leek dat mij saai, maar sinds ik meerdere mensen heb gesproken over trektochten en de film Wild heb gezien, lijkt een paar weken wandelen mij een ultiem zen-moment. En nog gezellig ook als je andere reizigers ontmoet!

16. Montenegro & Albanië

Albanië

Ik scheer deze twee landen in de Balkan even over een kamp… Maar eigenlijk verdienen ze allebei een uitgebreide vermelding. Montenegro en Albanië zijn niet erg bekend en er komen dan ook weinig toeristen. Ideaal! Deze stranden, in combinatie met woeste bergen en gave hikes. Ik wil!

17. Het Noorderlicht, Zweeds Lapland

Noorderlicht

Ik ben eerder in Noorwegen, Zweden en Finland geweest, maar heb het Noorderlicht helaas nog nooit gezien… En dat terwijl ik in de winter in Fins Lapland geweest ben! Graag doe ik een nieuwe poging in Zweeds Lapland.

Hebberig geworden? Bestel het boek Verliefd op Europa op Bol.com >

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis mini videotraining ‘Hoe zorg ik voor meer klanten onderweg?‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *