Deze boeken las ik al in 2021


Boeken 2021
Sapiens

Readers are leaders! Ik lees graag, want ik leer er een hoop van. Deze boeken las ik al in 2021.

Dit jaar wil ik weer 18 boeken lezen. Ik ben goed op weg! Deze negen boeken heb ik dit jaar al gelezen, en kan ik zeker aanraden:

1. Koop je rijk

In ‘Koop je rijk’ legt Myrthe de Groot uit hoe iedereen vermogen kan opbouwen met vastgoed. Ja, ook jij! Je hoeft geen tonnen op de bank te hebben of een oude witte man te zijn om een eerste vastgoedbelegging te kopen. Lees hier mijn samenvatting maar >

2. De weg naar financiële vrijheid

Dit jaar las ik het boek ‘De weg naar financiële vrijheid’ van Scott Rieckens, een Amerikaanse man die samen met zijn gezin streeft naar FIRE. In deze blog deel ik mijn learnings uit het boek, en hoe ik zelf financiële vrijheid hoop te bereiken.

3. The science of getting rich

Nadat ik in het boek ‘Master Your Mindset’ een aantal keer ‘The Science of Getting Rich’ voorbij zag komen, besloot ik dat boek ook te willen lezen. Ik bestelde het boek van Wallace D. Wattles omdat ik graag meer wilde leren over de wetenschap van aantrekking van rijkdom. Wie wil er niet rijk worden? Lees hier mijn samenvatting >

4. De 7 spirituele wetten van succes

De natuur past bepaalde ‘wetten’ toe om te groeien. Dieren en bomen groeien dagelijks zonder plan of strategie. Waarom zouden wij mensen dit dan wel nodig hebben voor groei? Voor succes? Volgens Deepak Chopra, een schrijver uit India, heeft de mens dit ook helemaal niet nodig. De wetten voor succes bestaan al. Als je ze kent, kan je ze nog beter benutten.

5. Miracle morning

Dit boek legt uit waarom het zo goed is om vroeg op te staan en een goede ochtendroutine te hebben. De auteur beschrijft hoe hij zijn eigen ochtendroutine creëerde, en hoe ook jij dit kan aanleren en volhouden.

6. Principles

Principles is het handboek van de Amerikaanse miljardair van Ray Dalio, oprichter van Bridgewater. Bridgewater is een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld. Het boek geeft een goed inkijkje in de wereld van geld, beleggen, en hoe je vermogen te laten groeien en beschermen bij financiële crises.

7. Mindful & miljonair

Toen dit boek uitkwam, heb ik hem meteen besteld. Ik interviewde auteur Steffy Roos du Maine namelijk eerder voor mijn rubriek, en was erg onder de indruk van haar verhaal. Steffy is namelijk miljonair én spiritueel. Ze gelooft dat spiritualiteit juist kan bijdragen aan zakelijk succes.

8. Verslaafd aan liefde

Het bekende boek van Jan Geurtz; althans, ik heb er veel interessante mensen over gehoord. Het was dan ook hoog tijd dat ik zelf het boek eens las. Verslaafd aan liefde gaat over hoe de meeste mensen een liefdesrelaties aangaan, en waar het vaak ‘fout’ gaat. Het is heel leerzaam en je haalt er een hoop uit, vind ik. In het tweede deel van het boek geeft Jan Geurtz handvatten voor een betere liefdesrelatie.

9. Sapiens

Een dikke pil, maar ik ben blij dat ik heb doorgelezen! Deze beknopte geschiedenis van de mensheid geeft vooral veel inzicht in hoe wij als mensen zijn, van nature en hoe we zijn veranderd. Hoe we de wereld hebben veranderd de afgelopen duizenden jaren en waarom dat niet altijd positief is. Indrukwekkend en heel leerzaam!

Welke boeken heb jij al gelezen dit jaar?

Volg Vrije Meid op FacebookInstagram en YouTube

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer‘ >

Bestel hier mijn boek Work Hard, Travel Harder >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *